Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Walking Dead nachádza stratenú niť. Najnovšia séria vyzerá sľubne

V nedeľu večer, po viac ako polročnej prestávke, vrátila televízia AMC do vysielania svoj najsledovanejší seriál – The Walking Dead – a ponúkla úvodnú epizódu 8. série s názvom Mercy.

26.10.2017 07:00
rick, the walking dead, Foto:
V najnovšej sérii je Rick a jeho skupina opäť zjednotená, psychicky zocelená a pripravená bojovať za lepšie zajtrajšky.
debata

Tvorcovia po tvrdej kritike, ktorú utŕžili za siedmu sériu avizovali, že tá ôsma bude mať úplne iný nádych a esprit. A diváci sa ho naozaj dočkali. Už prvé scény s pohľadom do budúcnosti, v ktorej očividne starší a šedivý Rick žije idylickým životom s Michonne, Carlom a Judith.

Bude súčasťou ďalších sérií aj obdobie tvrdo vybojovaného mieru? Alebo sú to len Rickove zbožné priania? Táto zaujímavá dilema bude divákov sprevádzať celou sériu a dočká sa aj plnohodnotného vysvetlenia. Je to však príjemná zmena v pojatí zombie apokalypsy, ktorá doteraz bola vykreslená ako beznádejná. Možno sa ukáže svetlo na konci tunelu.

Zásadnou zmenou prešlo aj rozpoloženie postáv. Zatiaľ, čo siedma séria bola psychickom rozklade nielen Ricka, ale aj jeho skupiny. Teraz sú všetci zjednotení, plní entuziazmu a pripravení bojovať za lepšie zajtrajšky. Veria si navzájom, veria lídrom, veria Rickovi. A Spasitelia na čele s Neganom majú problém. Rick chce mier a Negan mu stojí v ceste. Vie, že on je tou prekážkou, ktorá mu bráni dopriať sebe aj ostatným to, čo si zaslúžia. Tragický pohľad na Ricka zo siedmej série je konečne minulosťou. Zlomený, žobrajúci muž o život je minulosťou, našťastie.

Producenti tvrdili, že ôsma séria vysvetlí dôvody, prečo siedma séria bola spracovaná iným spôsobom. Už po prvej epizóde je jasné, že Rick a jeho skupina si museli prejsť aj rozkladom, je to prirodzená súčasť života. Vzostupy a pády. V zombie svete nie je nikto neohrozeným hrdinom, ktorí má stále garantované víťazstvá. Práve naopak. Musí si prejsť tvrdými skúškami, aby potom nabral silu spraviť niečo veľké. Ôsmy rok bude aj vykúpení a znovuzrodení a je to príjemný pohľad aj na ostatné postavy, ktoré našli stratenú niť.

Prvá epizóda bola zároveň aj stou epizódou seriálu a diváci v úvodnej 46-minútovke dostali poriadnu dávku predprípravy na nezvratnú vojnu so Spasiteľmi. Rickova skupina, Ezekiel s Kráľovstvom a aj členovia Hilltopu sa trpezlivo pripravovali na tvrdý protiútok voči Neganovi. Všetko mali premyslené do bodky, trpezlivo sledovali konanie nepriateľa a realizovali plán, ktorý mal zniesť Spasiteľov z tohto sveta.

V podstate sa premiéra sústredila skôr na kolektívne vykreslenie postáv, ako na jednotlivé charaktery. Všetci ťahali za jeden povraz, čoho výsledkom bolo prevalcovanie Neganovej svätyne. Rickovi sa podaril husársky kúsok, keď inak sebavedomý Negan sa musel skryť pred hordou zombie ako pes so stiahnutým chvostom. Aj napriek poníženiu, čiastočne vyhral. Nielenže sa do pazúrov dostal Gabriel, ale vyburcoval vojnu, ktorá bude veľkým krviprelievaním, v ktorom sa on vyžíva.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD #oseriáloch