Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Beznádej strieda beznádej. Fear the Walking Dead smeruje k apokalyptickému finále

Veľké finále tretej série Fear the Walking Dead prichádza! Už túto nedeľu budú môcť diváci vidieť apokalyptické finále, ktorým sa rozlúčia so seriálom pôvodní showrunneri a prichystajú ním „čistý štít“ pre tých nových, ktorí pripravujú štvrtú sériu. Slovenskí diváci nebudú o dvojdielne finále ukrátení, televízia AMC ho uvedie v pondelok s českým dabingom.

13.10.2017 07:00
fear the walking dead, walking dead, zombie, Foto:
Nadchádzajúce finále bude tragické. Nová séria sa začne s "čistým štítom".
debata

Druhá polovica tretej série mnohým prekvapila, bola o nečakaných spojenectvách, ale aj o nečakaných úmrtiach, ktorých bolo hneď niekoľko a skupina okolo Madison sa výrazne preriedila. Hnacím motorom premiérových epizód bola voda. Práve jej nedostatok spôsobil rozbroje v krehkom spojenectve obyvateľov na ranči a Walkerovým národom.

Hlavné postavy popadali ako muchy

Madison bola odhodlaná ubrániť ranč, ktorý bol ideálnym miestom na prežitie, ťažilo ju tajomstvo vraždy vodcu Jeremiaha. Neváhala sa však spojiť s Walkerom a vyjednať dodávky vody z neďalekej priehrady. Cestou sa jej život opäť preťal so Strandom a jeho večnými postrannými úmyslami.

Vycítil príležitosť ako mať prospech a dodal Danielovi nádej nato, že sa môže stretnúť so svojou dcérou Ofeliou, zhodne si obaja o sebe mysleli, že sú už mŕtvi. Vodu získali len vďaka úskoku Stranda, pocit nedostatku vody gradoval aj v okolitých kolóniách, ktoré postupne sa zoskupujú a neudržia ich ani dokonalé zábrany.

Prekvapujúci vývoj postáv

Zatiaľ, čo Madison už stratila nad sebou kontrolu a neštíti sa ničoho. Stala sa kontroverzným charakterom, od ktorého diváci netušia, čo môžu očakávať. Raz je hrdinom, raz nie. Alicia ukázala v sebe obrovský potenciál ako líder. Dokázala ukočírovať dav zúfalých obyvateľov ranča, keď ho zdecimovala horda chodcov, dokázala spojiť dva nesúrodé tábory ľudí a dokázala sa vydať vlastnou cestou, keď sa jej nesadol plán Madison presídliť sa na priehradu. Alicia musela prekonať samu seba a vraždiť svojich priateľov, ktorí sa postupne menili na chodcov, aby zachránila ostatných. A všetko ustála.

Samostatnou kapitolou príbehu bol Nick a Troy. Po smrti Troyovho otca sa odtrhol z reťaze a stal sa neovládateľným. Musel opustiť ranč, on vo svojom šialenom afekte nasmeroval na ranč hordu mŕtvych, ktorí zrovnali jeho domov so sebou a za obeť im padol aj jeho vlastný brat Jake. Nick a Troy sa spočiatku zdali byť nespojiteľnými nepriateľmi, avšak obaja sú iným spôsobom vnímaní outsideri, čo ich neskôr spojilo a vytvorila tak trošku nenormálny tandem. Spočiatku negatívna postava Walkera sa ukázala ako pravý opak. Podobne ako ostatní, tak aj on sa pokúšal zachrániť svojich ľudí. Navyše Ofelia mu bola srdcu blízka a jej smrť ho zlomila.

Podobne ako jej otca Daniela. Práve Ofelia bola tromfom pre Madison. Ofelia mala otvoriť dvere k životu na priehrade, ktorú mal Daniel pod palcom. Jej plány sa však rozsypali po tom, ako ju pri záchrane ranča zranil chodec. Svoje zranenie spočiatku tajila, no postup smrtiaceho vírusu sa nedal dlho kamuflovať a smrť nenechala na seba dlho čakať. Nestihlo sa naplniť ani jej posledné prianie a to stretnúť sa s otcom. Daniel stratil všetko. Zostal sám.

Sama zostala aj Madison, ktorá po troch sériách konečne ukázala aj svoje city. Po absolútnom zlyhaní, smrti Ofelie, rozchodu s Aliciou a s opätovne začínajúcou sa drogovou závislosťou Nicka tlak už nevydržala. K priehrade smeruje teda len ona, Walker a Strand so svojim plánom. Tretia séria teda vrcholí plná beznádeje a tú strieda ďalšia beznádej.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Fear the Walking Dead #oseriáloch