Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Je Arrow hrdina alebo zloduch? Šiesta séria sa začína rozpoltená

Tajomný lukostrelec sa vo štvrtok večer konečne vráti na obrazovky televízie The CW a odštartuje svoju 6. sériu. Veľkou neznámou zostáva, ako sa bude vyvíjať sledovanosť.

12.10.2017 07:00
arrow Foto:
Nová séria sa pre Arrowa nezačne pozitívne.
debata

Práve piata séria bola tou zlomovou pre seriál, keď po prvýkrát začala klesať a ukázalo sa, že najlepšie časy má seriál za sebou. Alebo nie? Problémom piatej série bol aj fakt, že tvorcovia zariskovali a rozhodli sa spraviť výraznejšiu obmenu v hereckom obsadení. Niektoré pôvodné postavy sa dostali výrazne do úzadia a tie nové vo väčšine prípadov nezafungovali.

Väčšina nových postáv nezaujala

Reputáciu piateho roku vysielania zachránil priam dokonalý nepriateľ Prometheus, ktorý dokázal zraziť hlavného hrdinu na kolená. Scenáristi sa pred koncom série spamätali a najnovšia séria môže byť tou, ktorá zabojuje o priazeň divákov. The CW dopriala seriálu tradičných 23 epizód, času na zaujatie bude teda dosť.

Z nových postáv sa osvedčili len tri charaktery. Mr. Terrific mal svoju plnú účasť garantovanú už v piatej sérii ako hlavná postava, v tej šiestej sa osvedčili divákov len Mad Dog alias Rene Ramirez a Dinah Drake alias nová Black Canary a preto herci Rick Gonzales a Juliana Harkavy sa stanú tiež hlavnými postavami. Aj napriek očividnej snahe priniesť nové postavy do deja, diváci ich nakoniec hromadne odmietli. Avšak najviac očakávaný je návrat herečky Katie Cassidy.

Laurel sa vracia!

„Návrat“ Laurel Lance rozdelil fanúšikov na dva tábory. Jeden z nich velebí snahu tvorcov priviesť späť obľúbený charakter v novom poňatí. Druhý tábor ich za ich snahu zatracuje, celkom oprávnene. Bezradne vyznieva konanie tvorcov v prípade Laurel, pointa celej 4.série spočívala v odhaľovaní tragického príbehu jednej z hlavných postáv, keď zronený Oliver v úvode série sľuboval pomstu za túto smrť. Postupom mesiacov tvorcovia mixovali dej a miatli divákov rôznymi indíciami až kým nevydýchla prekvapujúco Laurel Lance. Náznaky jej návratu sa v podstate objavovali hneď po jej skone.

Načo ju teda tvorcovia odpratali z deja, keď vzápätí hľadali cestu, ako ju vrátiť späť? Cesta k jej návratu sa otvorila v druhej polovici 5.série, keď sa objavila Laurel, avšak z alternatívnej reality, ktorá bola opakom tej pôvodnej Laurel. Do seriálu teda vstúpil ďalší negatívny charakter, ktorý bol viac atraktívny a ukázal herecký um Katie Cassidy, ktorá vedela skvele vdýchnuť inú povahu tomu istému charakteru.

Tvorcovia vykorčuľovali z celej prekérnej situácie pomerne kostrbatou jazdou, keďže napravili svoje zjavné chyby a pritom vrátili obľúbenú postavu v novom poňatí. A cesta zlej Laurel alias Black Siren sa naplno rozvinie v 6.sérii, keďže Katie Cassidy sa naplno vracia do seriálu ako hlavná postava. Z pôvodných postáv sa vráti aj Roy Harper.

Nová séria, nový začiatok. Bolo načase

Veľkou zmenou a zrejme aj pozitívnou je ukončenie častokrát bezvýznamných flashbackov z doby, keď Oliver tajil svoju smrť a stával sa z neho hrdina. Tvorcovia avizujú, že pohľady do minulosti sa nevytratia, no nebudú sledovať päťročné obdobie „z ostrova“, ale už budú ukazovať aj iné časové obdobia a otvorí sa tak priestor aj pre zosnulé postavy. Záver piatej série otvoril cestu aj pre návrat Slada Wilson alias Deathstroka, čo tvorcovia chcú patrične využiť aj v najnovšej sérii. Herec Manu Bennett by sa mal objaviť rovno vo viacerých epizódach a mal by sa predstaviť aj jeho syn.

Veľkým lákadlom by mal aj nevšedný záporák šiestej série, ktorého tvorcovia chcú poňať úplne odlišne. Stvárni ho brilantný Michael Emerson (Lost, Person of Interest) a jeho postava je opradená rúškom tajomstva.

Šiestu sériu otvára epizóda Fallout a diváci sa po piatich mesiacoch dočkajú odpovede, kto ne/prežil mohutný výbuch na ostrove Lian Yu, ktorý nastražil ako svoje posledné dielo Prometheus. Oliver si musel vybrať. Buď zachráni svojho syna Williama alebo svoj tím na ostrove. Nový príbeh bude pokračovať v temnom poňatí Arrowa, ktorého Prometheus v piatej sérii zdiskreditoval v očiach verejnosti a mnohí začali veriť tomu, že nie je hrdinom. Nová séria sa tak začína rozpoltená pre Arrowa. Na jednej strane chce bojovať za spravodlivosť, chce byť dobrým starostom Star City. Na druhú stranu sú jeho činy vnímané zle. Začne o sebe pochybovať?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow #Katie Cassidy #Stephen Amell #oseriáloch