Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Dievča z ocele musí nájsť stratenú niť, aby jej neuletel úspech

Supergirl otvára veľký superhrdinský týždeň na televízií The CW. Postupne, každý večer sa k nej pridajú aj ostatní hrdinovia ako Arrow, The Flash, či Legends of Tomorrow, aby všetci odštartovali svoje najnovšie série, na ktoré diváci čakajú takmer päť mesiacov.

09.10.2017 07:00
debata
Zabudnite na dokonalé rodinné stereotypy.... Foto: The CW
supergirl Zabudnite na dokonalé rodinné stereotypy. American Housewife ukáže tie nedokonalé a normálne.

Po turbulentných dvoch rokov, tento tretí by mal byť konečne stabilný. Dávno sú preč časy, keď sa polemizovalo o ďalšom pokračovaní po prvej sérii, či presun na menšiu The CW, či sa tam chytí a nájde si divákov.

Supergirl ukázala svoju silu a potenciál na ďalšie série a hoci druhá séria bola už prekombinovaná a tvorcovia sa „odtrhli z reťaze“, sledovanosť bola nadpriemerná a je jasné, že príbeh sesternice Supermana tu bude s divákmi ešte dlho. Avšak je potrebné, aby najnovšia séria bola umiernenejšia, aby sa divák nestrácal. A tvorcovia sa zrejme poučili a diváci dostanú opäť trošku inú sériu, temnejšiu. Čo je len dobre.

Druhá séria nebola pre Karu príliš prívetivá. Síce odvrátila násilnú kolonizáciu Zeme, prišla tým o svoju lásku Mon-Ela. Jej profesionálna kariéra sa tiež neuberala správnym smerom, preto sa v novej sérii rozhodne dať Karu bokom a naplno sa venovať len svojmu hrdinskému ja. Chce tým potlačiť všetok smútok a bolesť nato, čo prežila.

Zatiaľ, čo ona je nešťastná, ostatní svojim spôsobom našli aspoň kúsok šťastia. No nie nadlho. Alex síce našla lásku v Maggie, no herečka Floriana Lima odmietla ponuku tvorcov stať sa jednou z hlavných postáv a seriál čoskoro opustí. Predtým by sa mala objaviť v najmenej piatich epizódach. Zrejme toto LGBTI duo nečaká happy end.

Producenti jedným dychom dodali, že Maggie neodíde zo seriálu tradičným spôsobom. Teda nezomrie. Tomuto sympatického páru dajú aj druhú šancu, keby sa herečka rozhodla opäť do seriálu vrátiť. Novou hlavnou postavou sa stáva Lena Luthor, tá bude niesť ťarchu svojich rozhodnutí z predchádzajúcej série, keďže s jej pomocou takmer Zem padla.

Návraty, aj kopec nových postáv

Vo vzduchu visí aj čiastočný a dobre naplánovaný návrat Calisty Flockhart ako Cat Grant. Nevráti sa naplno, tvorcovia však taja rozsah jej účinkovania, každopádne mal by byť rozsiahlejší ako v druhej sérii, keď sa objavila len v štyroch epizódach.

Tretiu sériu odštartuje epizóda Girl of Steel, Kare sa dostane veľkej pocty zo strany National City, pre ktoré ju národnou hrdinkou. Mesiace nedáva Supergirl šancu zločinu, no jej blízkym začína chýbať Kara. Musia ju prinútiť prežiť svoj smútok a vrátiť jej staré ja. Noví nepriatelia sú na obzore a niektorí ani netušia, že sa nimi stanú.

Záver predchádzajúcej série ukázal aj to, že na Zemi žije ďalší preživší z Kryptonu – zlovestná Reign. Lenže na Zemi vyrástla ako obyčajná pozemšťanka a netuší o svojom temnom dedičstve. Samantha začne až postupom času byť zlou a prebudia sa jej temné schopnosti, ktoré by mohli zničiť Karu.

Pomerne zvláštna scenáristická kľučka čaká postavu matky Kary. Tá zomrela pôvodne na Kryptone a v prvej sérii ju Kara stretávala ako hologram, nová séria prinesie jej návrat. Dokonca jej úlohu preobsadili za skvelú Ericu Durancu. Tá v Smallville hrala Lois Lane. Žeby Karu čakal veľký šok? Účasť Durance napovedá, že táto postava nebude len jednorázovou záležitosťou.

Koho však s istotou neuvidia diváci? Lexa Luthora ani Generála Zoda. Tieto postavy sú skôr doménou Supermana. V Supergirl sa zatiaľ objavili iní záporáci, ktorí nemali toľko priestoru v iných komiksových spracovaniach. Samozrejme koncom novembra nebude chýbať veľký štvorepizódny crossover medzi všetkými superhrdinskými seriálmi.

Supergirl musí násť niť, aj ako postava, aj ako seriál. Niekedy je menej viac a prekombinovanosť druhej série napáchala viac škody ako úžitku. Nová séria sa ukazuje ako prepracovanejšia, premyslenejšia, vyspelejšia a má všetky predpoklady byť tou najlepšou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl #oseriáloch