Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Neomylný Marvel sa prvýkrát sekol? Pri Inhumans toho nefunguje veľmi veľa

Veľká spolupráca Marvelu a televízie ABC pokračuje aj počas tejto sezónu. Či je úspešná, to je na zváženie, keďže sa dlhodobo marvelovským seriálom nedarí, zatiaľ čo napríklad na Netflixe sú vynášané do nebies. Na ABC dlhodobo nefungujú Agents of S.H.I.E.L.D. , ktorí dosahujú katastrofálnu sledovanosť a pred zrušením ich „chráni“ len Marvel.

29.09.2017 07:00
inhumans, Foto:
Zachránia reputáciu seriálu po úvode ostatné epizódy?
debata

Agenti sú však kvalitou skvelým počinom, no je čoraz viac zrejmé, že sa hodia viac na inú platformu. Nič to však nemení na fakte, že 5. séria sa dostane do vysielania počas tohtoročnej zimy. Predskokanom Agentov má byť ďalší pokus ako zaujať komiksového diváka – Marvel's Inhumans. Pôvodne sa Inhumans mali dostať na strieborné plátna so samostatným filmom, Marvel však od tohto nápadu odstúpil a schválili seriálové spracovanie.

Seriál po oficiálnom avizovaní všetci odsúdili na úspech. Nikto neuvažoval o opaku. Zrejme sa mnohí prepočítali a stala sa chyba pri výbere producentského zázemia, ktoré svoju úlohu podcenilo. Pretože Marvel to jednoducho vie poriadne roztočiť so svojimi hrdinami. Vyzerá to tak, že po prvýkrát sa komiksový gigant poriadne sekol. Doteraz všetky filmové aj seriálové počiny neboli tak podrobené kritike tak, ako Inhumans.

Rasa Inhumans bola predstavená aj v seriáli Agents of S.H.I.E.L.D., no tvorcovia sa rozhodli toto prepojenie úplne ignorovať. Rasa geneticky upravených ľudí a Kree žije na Mesiaci, kde sa skrývajú pred netolerantným ľudstvom a odďaľujú nevyhnutnú stret civilizácií.

Hlavná dejová línia sa točí okolo mocnej kráľovskej rodiny, ktorá drží na uzde ostatných, aby sa nezačalo zbytočné krviprelievanie. Black Bolt so svojimi najbližšími však ostatných ochraňujú, pretože na Zemi nemajú svoje miesto a ľudská rasa by bez problémov rozohrala hru s ich vyhladením alebo naopak. Rebélia medzi vlastnými nenechá na seba dlho čakať. Maximus plánuje prevrat, nepáči sa mu vedenie kolónie a vyhýbaniu sa konfliktu. Black Bolt, Medusa, Crystal, Karnak sa ocitnú na Zemi, aby boli v bezpečí? Sú? Ocitli sa uprostred nepriateľského územia!

Práve Inhumans mohli byť záchranou a alternatívou voči dosluhujúcim Agentom, no zrejme sa tak nestane. Televízia síce nakrútila 8-dielnu 1. sériu na IMAX kamery a od septembra mohli diváci po celom svete sledovať v exkluzívnej premiére prvé dve epizódy priamo v IMAX kinách. Lenže šetrila na ostatných veciach, najmä špeciálnych efektoch. Príbeh sa nakrúcal na krásnom Havaji, kde príroda je presvedčivou kulisou, čo filmárom veľa uľahčilo. Podľa prvých hodnotení seriál nezaujal.

Podľa kritikov je do očí bijúce škrtenie rozpočtu vidieť na každom zábere a nezachraňujú to ani hereckí predstavitelia, ktorí majú problém s prázdnymi dialógmi. Fanúšikovia zrejme očakávali bombastickú sci-fi jazdu a dostali však sci-fi trojkolku s haprujúcim dejom. Negatívne kritiky zrejme neprispejú k tomu, aby sa diváci zišli v rekordnom počte počas piatkových večerov a zabezpečili seriálu aj ďalšie pokračovanie. Inhumans ABC z biedy nevytrhnú.

Problémom to môže byť pre nadchádzajúcu sériu Agents of S.H.I.E.L.D., ktorá nutne potrebuje silného predskokana, keď sa s Inhumans na obrazovkách vystrieda. To sa realitou pravdepodobne nestane. Podľa zákulisných informácií to mali Agenti zrátané po štvrtej sérii, piatu sériu dostala ABC „príkazom“ priamo od Disney. Práve gigant Disney má vlastnícky blízko k ABC a Marvelu a dobre si uvedomuje straty, ktoré by mohli utrpieť.

V hlavných úlohách sa predstaví Anson Mount ako Black Bolt, Serinda Swan ako Medusa, Ken Leung ako Karnak, Eme Ikwuakor ako Gorgon, Isabelle Cormish ako Crystal, Iwan Rheon ako Maximus. Práve Maximus je podľa kritikov to najlepšie, čo seriál ponúka, keďže ho stvárňuje herec, ktorý stvárnil Ramsayho Bolton v Game of Thrones a diváci vedia, že tohto psychopata zahral bezkonkurenčne.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marvel #Inhumans #oseriáloch