Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Walking Dead už nebude len o prežití. Najnovšia séria bude aj o žití

The Walking Dead je typ seriálu hlavne o prežití. Či skupina okolo Ricka Grimesa prežije tú ktorú epizódu. S prichádzajúcom ôsmou sériou, ktorú televízia AMC začne vysielať od 22.októbra, sa naskytne divákom zmenený pohľad na jednotlivé postavy a najmä ich vnímanie sveta.

07.09.2017 12:00
the walking dead, Foto:
Dlhoročný, vyčerpávajúci boj o život nikomu nedovolil uvažovať o podobe života, ktorý by každý mohol niekedy mať.
debata

Doterajšie série sa sústredili, pochopiteľne, na dialógy zahrňujúce primárne hľadanie možností ako prežiť, nedostať sa do ohrozenia života. Absentovali akékoľvek úvahy a reči o bežných veciach, ktoré prináša svet pred apokalypsou. Úvahy o ružovej budúcnosti boli pre všetkých sci-fi.

Dlhoročný, vyčerpávajúci boj o život nikomu nedovolil uvažovať o podobe života, ktorý by každý mohol niekedy mať. A tu nastane veľmi dôležitá zmena, keď sa nová séria začne. Bude to potrebný posun jednotlivých charakterov v postapokalyp­tickom svete a zároveň príjemná zmena pre oko diváka.

Tvorcovia zverejnili popis nadchádzajúcej série, z ktorej je deklarované, že skupine okolo Ricka nebude už stačiť len nekonečný boj o život, ale budú chcieť viac. Budú chcieť mať život. Prinajmenšom, čo najviac normálny, bez neustálych hrozieb zo strany nepriateľov. Mať perspektívu a spraviť si plány do budúcností, ak ich nejaká čaká, prípadne sa jej dožijú.

Počas predchádzajúcej sezóny Rick Grimes a jeho skupina bola konfrontovaná so smrteľnou výzvou, keď ich útočisko v Alexandrii zostalo bez ochrany, len aby im Spasitelia pripomenuli, aký brutálny môže byť svet, v ktorom žijú.

Rástol pocit bezmocnosti zo sveta podľa Neganových pravidiel a požiadaviek, zatiaľ čo Rick obhajoval skupinové velenie. Keď si uvedomí, že Negan získava čoraz väčšiu moc a jeho dosah , Rick začal zhromažďovať ďalšie komunity zasiahnuté vplyvom Spasiteľov. A s podporou Hilltopu a Kráľovstva majú nakoniec dostatok síl na napadnutie nepriateľa.

V tejto sezóne prináša Rick „úplnú vojnu“ proti Neganovi a jeho silám. Spasitelia sú opäť silnejší a ich rady sa rozširujú, sú lepšie vybavení a nemilosrdní – ale Rick a jednotné komunity bojujú za prísľub lepšej budúcnosti. Bojové línie sú nakreslené. Kto spraví prvý krok a rozpúta krvavú vojnu?

Až doteraz bolo prežitie centrom Ricka a našej skupiny, ale to už viac nestačí. Musia bojovať, aby si vzali späť svoju slobodu, aby mohli žiť. Aby mohli sa obnoviť. Ako pri každej bitke, dôjde k stratám. Obetiam. Ale s Rickom, ktorý vedie Alexandriu, Maggie vedie Hilltop a kráľ Ezechiel vedie Kráľovstvo, tak Negan a jeho prisluhovači môžu z tohto sveta nakoniec zmiznúť."

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Živí mŕtvi #THE WALKING DEAD #oseriáloch