Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - televízia CW oficiálne potvrdila 10. sériu! Bude však ...

07.03.2010 18:44
debata

Televízia CW oficiálne potvrdila 10.sériu! Bude však posledná…

Víkendové dni priniesli fantastickú správu pre všetkých fanúšikov seriálu Smallville!

Keď pred 2 týždňami televízia CW predčasne oznámila, ktoré seriálové tituly obnovuje do novej televíznej sezóny, nastal menší šok.

Na zozname nebol seriál Smallville a na chvíľu sa zdalo, že aj napriek záujmu, nakoniec 10.séria seriálu nebude. No našťastie víkend priniesol zmenu a už v piatok sa začali objavovať oficiálne vyhlásenia televízie CW, že Smallville v septembri odštartuje svoju jubilejnú 10.sériu!

Stane sa tak jedným z najdlhšie vysielaných sci-fi seriálov a pripojí sa tak k matadorom ako je Stargate SG-1 (Hviezdna brána), ktorá sa taktiež vysielala 10.sérii + 2 filmy alebo Star Trek.

Je tu však háčik!

S touto vynikajúcou správou v závese prišla aj smutná správa. 10.séria bude definitívne posledná a diváci sa tak musia pripraviť, že púť mladého Clarka Kenta a jeho cesta ako stať Supermanom skončí v máji 2011.

No na druhej strane nie je priestor na smútok, pretože 10.sérii je obrovský úspech, ktorý si nemôže pripísať každý seriál a Smallville navždy zostane zapísaný v „histórii“ televíznej zábavy ako seriál, ktorý bude mať na konte vyše 200 častí a 10 rokov vysielania.

O čom však záverečná séria bude, zatiaľ nie je známe, tvorcovia len prezradili, že 10.séria bude určite bombastická a určite si prichystajú fantastický záver seriálu. Navyše prezradili, že by boli radi, keby sa do seriálu vrátila postava Lexa Luthora v podaní herca Michaela Rosenbauma, ktorý bravúrne stvárnil tohto dnes už legendárneho zloducha. Rokovania s hercom sa už rozbehli a tvorcovia by boli radi, keby sa podarilo dostať Lexa späť minimálne na 10 častí, možno nás čaká prekvapenie a Lex sa vráti naplno do poslednej série.

Zároveň sa momentálne jedná o obsadení tejto série, 100% istý je Tom Welling alias Clark Kent, zmluvy majú podpísané aj herci Erica Durance (Lois Lane), Justin Hartley (Oliver Queen), Cassidy Freeman (Tess Mercer). Problém môže byť herečka Allison Mack (Chloe Sullivan), ktorej zmluva končí záverom 9.série a jej ďalšie účinkovanie je veľmi otázne, keďže v momentálne vysielanej 9.sérii jej hrozí smrť. Zatiaľ je teda nejasné, či tvorcovia nechajú Chloe zomrieť alebo sa vráti spolu s ostatnými. Bola by to určite veľká strata pre seriál, keby Chloe zomrela, keďže Chloe spolu s Clarkom sú jediné postavy, ktoré sa v seriáli objavujú úplne od začiatku a bolo by veľmi milé, keby sa Chloe po 10 rokoch dočkala nejakého pekného konca a nie smrti.

Momentálne má v Amerike Smallville prestávku vo vysielaní a vráti sa na televízne obrazovky už 2.apríla, konkrétne 16.časťou 9.série s názvom Escape.

Aby toho nebolo málo, televízia CW tiež odtajnila vysielaci plán pre zbytok 9.série a dôležitou správou je, že tieto časti uvidíme bez jedinej vysielacej prestávky.

2.apríl 2010 – 16.časť – Escape

9.apríl – 17.časť – Checkmate

16.apríl – 18.časť – Upgrade

23.apríl – 19.časť – Charade

30.apríl – 20.časť – Sacrifice

7.máj – 21.časť – Hostage

14.máj – 22.časť – Salvation – veľké finále 9.série!

Záverom ešte jedna zaujímavá informácie zo zákulisia. Herečka Annette O'Toole (Martha Kent) sa znova objaví v Smallville. Zopakuje si úlohu matky Clarka a uvidíme ju už 21.časti, spolu s ňou uvidíme aj Perryho Whitea.

A na úplny záver si pozrite trailer na už spomenuté časti a už fakt končím s dnešným Smallville návalom informácií.

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE