Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - nepriatelia prichádzajú…je čas postaviť sa na odpor

14.03.2010 18:13
debata

Nepriatelia prichádzajú…je čas postaviť sa na odpor!

Už len 19 dní nás delí od druhej polovice 1.série!

Nepríjemná, vyše 3 mesačná prestávka vo vysielaní, ktorú nám „dopriala“ televízia SyFy sa pomaly chýli k svojmu záveru a všetci fanúšikovia a pravidelní diváci Hviezdnej brány so zatajeným dychom čakajú, čo nové sa stane na antickej lodi Destiny.

Už 2.apríla (piatok) televízia SyFy uvedie 11.časť 1.série s názvom a tým sa rozbehne znova celý kolotoč okolo Hviezdnej brány. Zároveň televízia prezentovala svoj plán vysielania, ktorý zatiaľ predpokladá, že zostávajúcich 10 častí 1.série budú vysielané bez vysielacej prestávky, takže sa môžeme každý piatok tešiť na príbehy z hlbokého vesmíru.

Konkrétne nás čaká:

11.časť – Space,

12.časť – Divided,

13.časť – Faith,

14.časť – Human,

15.časť – Sabotage,

16.časť – Lost,

17.časť – Pain,

18.časť – Subversion,

19.časť – Incursion (Part 1),

20.časť – Incursion (Part 2).

Ďaľšou správou je, že natačánie 2.série v kanadskom Vancouveri sa naplno rozbehlo túto stredu a celý štáb bude 2.sériu natáčať celých 8 mesiacov. Aj v 2.sérii nás čaká 20 epizód, niektoré už majú aj názvy. 1.časť 2.série nesie názov Intervention, 2.časť – Aftermant, 3.časť – Awakenings, 4.časť – Pathogen, 5.časť – Cloverdale, 7.časť – The Greater Good, 10.časť – Resurgence. Vysielanie 2.série je naplánované na prelom septembra a októbra tohto roku. Ale to je zatiaľ trošku vzdialenejšia hudba budúcnosti. Nám je teraz bližšie ešte odvysielanie druhej polovice 1.série. Pri tejto príležitosti štúdio MGM zverejnilo veľmi zaujímavé promo video, ktoré ukazuje veľmi zaujímavé skutočnosti, ktoré nastanú a je jasné, že sa máme načo tešiť!

Trailer štúdia MGM:

http://www.youtube.com/watch?…

Poďme si teda rozobrať, čo sme vo videu videli a samozrejme si povieme zaujímavé informácie zo zákulisia. Úvodné scény patria ešte posledným scénam 10.časti 1.série a vidíme koniec ako sme sa so Stargate Universe rozlúčili. Všetci si mysleli, že Dr. Rush sa už na Destiny nevráti, no všetko je inak…No pomocou vesmírnej lode sa zatiaľ nezisteným spôsobom vráti na Destiny! V nasledujúcich scénach vidíme náš tím ako prichádza na novú planétu, ktorá je veľmi priaznivá pre život a uvažujú, žeby tam zostali žiť, keďže život na rozpadnutej Destiny im nedáva veľkú nádej. Je tam postavený istý monument, pravdepodobne sa jedná o 13.časť s názvom Faith a údajne obyvatelia tejto planéty by mali uznávať Antikov ako spasiteľov. (Antikovia sú pôvodná rasa, ktorá postavila systém Hviezdnych brán). A všetci vieme ako to dopadá so slepou vierou…

Tvorcovia Stargate Universe sľúbili, že v druhej polovici 1.série sa stretneme konečne aj s nejakými mimozemšťanmi a slovo dodržali. Vo video máte možnosť v 50 sekunde vidieť príchod istých tvorov na Destiny. Zatiaľ však nie je jasné, či to budú naši spojenci alebo nepriatelia.

V posledných sekundách traileru, konkrétne od 1:10 máme možnosť vidieť vesmírnu bitvu nad planétou. Vyzerá to tak, že tvorcovia nám odhalili aj zábery z veľkého finále 1.série. Údajne nás čaká súboj medzi nami a Luciánskou alianciou. (Luciánska alianca je hnutie zločincov, ktorý po porážke Goa'ldov v našej galaxii získali veľmi silné postavenie. Táto aliancia sa objavila prvýkrát v Stargate SG-1.) Luciánska aliancia sa bude snažiť dostať za každú cenu na Destiny, no je to možné iba ak nájdu planétu, ktorej jadro vykazuje predpísané parametre a dostatok energie na to, aby hviezdne brány nadviazali spojenie. Luciánska aliancia je presvedčená, že na Destiny sa skrýva niečo, čím by mohli ovládnuť galaxie. Neuvedomujú si však, že to čo Destiny skrýva nemusia byť len zbrane, ale vedomosti o vesmíre a vedomosti sú to najcennejšie, nie vojenská sila.

Vidíme teda na nad planétou našu pozemskú loď Hammond, ktorej velí plk. Carterová (herečka Amanda Tapping potvrdila, že svoju úlohu zo Stargate SG-1 si zopakuje aj vo finále 1.série Stargate Universe).

Podarí sa Luciánskej aliancii sa nakoniec dostať na Destiny?

Nepriatelia prichádzajú…je čas postaviť sa na odpor!

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)