Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heroes - ako ďalej Hrdinovia?

07.04.2010 09:55
debata

Stále nepadlo definitívne rozhodnutie o 5.sérii seriálu!

Televízia NBC stále mlčí o ďalšom pokračovaní svojho, niekdajšieho seriálového hitu Heroes (Hrdinovia). Sú to už 2 mesiace, čo 4.séria skončila a ešte stále sa nevie, či seriál bude pokračovať 5.sériou. Dôvodom neustáleho váhania je prepad sledovanosti, ktorý seriál zaznamenal už v úvode 4.série.

V období od septembra do decembra sa sledovanosť pohybovala medzi 6 – 7 miliónmi divákov v premiére, už v tomto odbodí sa jednalo o pokles sledovanosti oproti 3.sérii, no po vianočnej prestávke nastal strmý pád a ostatné časti sa prepadli na hranicu 4 miliónov divákov v premiére a to je aj na podiely televízie NBC málo a prepad sledovanosti svedčil o nezáujme divákov.

No treba dodať, že práve 4.séria vyniesla kvalitu seriálu vyššie po rozporuplnej 3.sérii, no diváci kvalitu už nemienili oceniť. Aj napriek tomu sa televízia NBC nerozhodla zrušiť Hrdinov a tak tvorcovia pripravili koniec série, ktorý si vyslovene pýta nové pokračovania v akejkoľvek podobe, či už regulérnej sérii, prípadne skrátenej verzii série. Objavili sa aj hlasy, že cesta Hrdinov by sa mala uzavrieť jedným, respektíve dvoma filmami, ktoré by vyšli na DVD a televízia by sa nemala púšťať do natáčania novej série.

Bohužiaľ televízia NBC aj naďalej sa odmieta vyjadriť, oznámila len dátum tlačovej konferencie, kedy predstaví programový plán na novú televíznu sezónu 2010/2011, ten dátum je 17. máj, takže to tak vyzerá, že si každý fanúšik musí počkať ešte vyše mesiaca na oficiálne verdikt televízie o osude seriálu.

Dovtedy sa budú objavovať „overené“ informácie o zrušení, prípadne obnovení seriálu. Isté je však jedno, ak by seriál dostal 5.sériu, bola by to záverečná séria a tvorcovia by už od začiatku vedeli ako prispôsobiť príbeh, tak aby na konci dokázali uspokojiť každého fanúšika seriálu a aby nevznikali nové požiadavky na pokračovania. Naozaj to chce spraviť taký koniec, ktorý by definitívne ukončil príbeh Hrdinov.

O osude Hrdinov sa vyjadrila aj herečka Ali Larter (Tracy Strauss), ktorá pri prezentácii svojho najnovšieho filmu, zhodou okolností je to nová časť Resident Evil, vyjadrila veľkú nádej na návratom Hrdinov a taktiež jej postavy do seriálu, keďže vo 4.sérii sa príliš neobjavovala, pretože v tej dobe natáčala spomenutý film. Sama povedala, že určite ráta s tým, že ak NBC schváli 5.sériu bude posledná, no si myslí, že je ešte veľa príbehov a otáznikov, ktoré treba ešte zodpovedať a bola by rada, keby sa tak aj stalo, vzhľadom na to, že seriál sleduje najmä mimo Ameriky veľa ľudí a diváci si zaslúžia dôstojný koniec seriálu.

Takže čo sme sa dozvedeli? V podstate nič, je to opäť ďalšie nádejné vyjadrenie herečky, prvý bol Greg Grunberg (Matt Parkman), ale v tej celej biede nad neistou budúcnosťou svieti malá nádej a to je 17.máj, dátum, kedy sa skončia všetky špekulácie a dohady a definitívne sa dozvieme ako budú pokračovať Hrdinovia.

debata chyba
Viac na túto tému: #HEROES (Hrdinovia)