Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - kto preberie velenie?

09.04.2010 08:52
debata

Vzbura na Destiny je tu! Nová časť Stargate Universe prichádza!

Po týždni pokračuje svojou 1.sériou Stargate Universe, dnes televízia SyFy odvysiela 12.časť s názvom Divided, ktorá je priamym pokračovaním 11.časť – Space. Problémy, ktoré boli naznačené v Space budú pokračovať v dnešnej časti, nevôľa civilistov voči vojenskému veleniu na Destiny rastie. Civilisti nevzládajú tvrdý režim, ktorý nastolil plukovník Young, chcú zmenu. Navyše obvinenie, že zabil Dr. Rusha, podkopalo plukovníkovi rešpekt a majú s rešpektom začínajú mať problémy aj samotní vojenský personál. Čo spraví Young? Dr. Rush po návrate na Destiny podporil verziu Youngu, že spadol zo skaly a nie, že sa ho pokúsil zabiť a nechal ho samého na opustenej planéte. Neskôr ho zajala nová rasa mimozemšťanov a ako to všetko dopadlo ste mohli vidieť v časti Space. No Dr. Rush chystá pomstu, spojí sa s Camille Wray, ktorá chystá vzburu na lodi a chce zvrhnúť vojenské velenie! Každý na lodi si bude musieť vybrať na stranu, na ktorej stojí…Nikto však netuší, že úhlavný nepriateľ sa blíži!

Vychutnajte si trailer a jedno sneak peek video!

Trailer 12.časť:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek video:

http://www.youtube.com/watch?…

Minulý týždeň bol pre Stargate Universe veľmi dôležitý, seriál sa totiž vrátil do vysielania po viac ako 3 mesačnej vysielacej prestávke a uviedol sa veľmi dobre. Spokojnosť vyjadrila aj televízia SyFy, 11.časť sledovalo v premiére 1.5 milióna divákov, možno sa vám to zdá málo, ale pre menšiu televíziu ako je SyFy je toto naozaj výnimočné číslo a Stargate Universe patrí medzi najsledovanejšie seriálové tituly.

Tvorcovia seriálu prezradili dve veľmi dôležité novinky o 2.sérii. Prezradili nové herecké posily, ktoré sa objavia v novej sérii, ktorá sa začne vysielať na prelome septembra a októbra tohto roku.

Noví herci stvárnia predstaviteľov hlavného nepriateľa – Luciánskej aliancie, ktorá je zodpovedná za útok na našu základňu Ikarus a tým pádom boli nútení naši hrdinovia, aby prišli na Destiny a keďže aliancia sa snaží dostať na Destiny všetkým prostriedkami čaká našu posádku veľa problémov po ich príchode. Vo finále 1.série sa bude práve bojovať o to, či Luciánska aliancia sa dostane pomocou hviezdnej brány z našej galaxie na Destiny. Aby sa brána otvorila na Destiny je potrebné nájsť špecifickú planétu v našej galaxii a vyzerá to tak, že aliancia ju nájde.

Prvého predstaviteľa aliancie stvárni herec, ktorý je dobre známy aj slovenským divákom – Robert Kneeper. Tento herec je známy najmä zo seriálu Prison Break – Útek z väzenia, ktorý vysielala televízia JOJ, kde stvárnil veľmi negatívnu postavu T- Baga. Mimochodom vysielanie 4.série Prison Breaku chystá Jojka, no zatiaľ nie je známy dátum vysielania, vzhľadom na vyplnenú vysielaciu štruktúru, možno sa dočkajú fanúšikovia v lete. Kneeperovi ide hranie negatívnych postáv naozaj dobre, fantasticky stvárnil hlavného nepriateľa aj v 4.sérii Heroes (Hrdinovia). V Stargate Universe stvárni postavu veľmi nebezpečného kriminálnika Simeona. Jeho hlavnou zbraňou nie je sila, ale pomstychtivosť a manipulácia. Skrýva však tajomstvo, pre ktoré je ochotný položiť život každý člen na Destiny. Pozná Simeon spôsob ako sa vráti na Zem?

Druhou hereckou posilou bude herečka Julie McNiven, ktorá taktiež bude patriť k nepriateľskej Luciánskej aliancie. Jej postava sa volá Ginn. Podrobnosti o jej postave ešte nie sú známe, ale je jasné, že pozitívna určite nebude. Obidvaja herci začnú svoje účinkovanie už v 1.časti 2.série s názvom Intervention.

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)