Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - kto spasí náš svet? Finále 9.série prichádza!

12.05.2010 10:33
debata

Už tento piatok uvidíme veľké finále 9.série!

Tak sme sa dočkali! Televízia CW už tento piatok odvysiela poslednú časť 9.série a jako sama hovorí, čaká nás najlepšie finále aké sme v Smallville videli.

Čaká nás 22.časť s názvom Salvation (Spása).

V poslednej časti, ako je dobrým zvykom, sa uzavrie dej celej série, naznačia sa nové zápletky do 10.série a potom sa s trpkým úsmevom tešíme na novú sériu, ktorá však príde aj v závere septembra 2010, takže nás čaká 4 mesačná prestávka.

No, ale poďme na konkrétny popis deja záverečnej časti!

Zod je konečne pripravený začať svoj záverečný a brutálny útok na Zem a zmocniť sa tak vlády a vytvoriť si nový domov. Treba však vytvoriť hnutie odporu a tak Chloe neváha a zvoláva superhrdinov, aby sa tak postavili Zodovi. Zod sa pokúša prehovoriť Lois, že práve on je tajomná škvrna, ktorá chráni Metropolis a chce, aby ukradla knihu Rao od Clarka. Táto kniha je artefakt, ktorý ako jediný môže poraziť Zoda a odstrániť všetkých Kryptončanov do inej reality. No keď sa Clark rozhodne ju použiť, tak zmizne aj on!

Navyše Chloe s Oliverom sa snažia spustiť satelitný obranný systém, no nedarí sa im. Do boja proti Zodovi sa zapojí aj Tess, ktorá ho bude chcieť zničiť pomocou kryptonitu…Na záver nás čaká súboj medzi Clarkom a Zodom, kto spasí náš svet?

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek video:

http://www.youtube.com/watch?…

V tejto časti uvidíme aj zaujímavú zostavu superhrdinov, ktorých sme stretli v ostatných sériach Smallville. Vráti sa Black Cannary, ktorú stvárni herečka Alaina Huffman, ktorá momentálne má jednu z hlavných úloh v Stargate Universe, taktiež uvidíme Cyborga, Ligu výnimočných, hrdinov, ktorých sme videli v prvom Smallville filme, konkrétne Carter Hall alias Hawkman, Stargirl, nebude chýbať John Jones a mala by sa objaviť aj záhadná postava agentky Amandy Wallerovej, ktorá zastupuje tajnú organizáciu Checkmate.

Podľa vyjadrení tvorcov nás čaká najakčnejšia časť celej série, réžie sa ujal Greg Beeman, pod jeho vedením vznikli finálové časti 3. a 4.série.

Je už dlhšie známe, že v tejto časti má zomrieť jedna z hlavných postáv, no podľa sneak peek videa to má veľmi nahnuté práve Tess, no uvidíme, či to naozaj bude ona alebo si tvorcovia pripravili iné prekvapenie.

Celú sériu to vyzeralo tak, že seriál opustí Chloe, no pred pár dňami tvorcovia oznámili, že s herečkou Allison Mack jednajú o podmienkach zmluvy na 10.sériu a podľa ich slov to vyzerá veľmi nádejne, takže Chloe na konci série asi nezomrie. Tess Mercer nahradila v úlohe zloducha Lexa Luthora a bola by škoda, keby odišla zo seriálu, to by znamenalo, že do 10.série by musel prísť nový záporný hrdina.

Všetko sa dozvieme už v piatok večer!

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE