Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heroes - nádej zomiera posledná…vrátia sa ešte hrdinovia?

16.06.2010 08:38
debata

Momentálne okrem filmu je v hre aj miniséria!

Zdá sa, že seriál Heroes aj napriek zrušeniu televíziou NBC nepovedal ešte posledné slovo. Pár dní po zrušení seriálu sa autor Tim Kring rozhodol, že seriál musí mať uzavretý koniec a tak ponúkol NBC alternatívu v podobe záverečného filmu.

No teraz nastala zmena!

Evidentne si tvorcovia uvedomili, že seriál na konci 4.série zostal až príliš otvorený a nestačí iba jeden záverečný film na uzavretie všetkých dejových línií a film by teda vyznel veľmi smiešne, keby sa v 90 minútach narýchlo, bez veľkého vysvetlenia, uzavreli problémy, ktoré sa riešili celé 4 roky počas vysielania.

Preto Tim Kring prišiel s novým riešením a tým je miniséria, ktorá by uzavrela seriál Heroes. Čo si pod tým máme predstaviť?

Jedná sa o 3 – 6 častí so štandartnou dĺžkou, to je 42 minút, prípadne 60 minút. Všetko záleží od vyjednania podmienok.

Tento variant je omnoho lepší a dáva nám veľkú nádej na to, že by Heroes dostali zaslúžený koniec a nie koniec, ktorý by celý seriál degradoval.

Momentálne prebiehajú medzi Kringom a televíziou NBC jednania, no televízia odmieta všetko okolo Heroes komentovať a nie je vôbec zaručené, že Heroes miniséria bude schválená. Nie je totiž tajomstvom, že 4.séria mala veľmi nízku sledovanosť, čo vlastne seriálu zlomilo väz, a určitá zdržanlivosť zo strany televízie je na mieste. Bojí sa totiž, že by Heroes už nevedeli prilákať k televíznym obrazovkám dostatočným počet divákom a aj následný predaj DVD by nemusel zaznamenať úspech.

Televízii sa viac pozdáva variant s jedným filmom, do ktorého by nemusela investovať toľko ako do prípadnej minisérie.

Preto dúfajme, že zvíťazia argumenty za minisériu a my sa dočkáme veľmi zaujímavého konca. V prospech Heroes hovorí fakt, že vo svete je seriál je veľmi obľúbený a sledovaný narozdiel od Ameriky, čo je veľký paradox a vysielacie práva pre zahraničie tvorí pre domovskú televíziu NBC naozaj zaujímavú sumu peňazí, ktoré by mohli vykompenzovať náklady na natočenie minisérie.

Tim Kring aj naznačil problém, ktorý by sa riešil v tejto minisérii. Logicky by dej nadviazal na koniec 4.série, kedy ľudstvu bolo prezradené, že na svete žijú ľudia so schopnosťami. Je tu však problém, nie každý člověk vníma týchto ľudí pozitívne. Na jednej strane chcú, aby títo ľudia boli pod dohľadom, no druhý tábor hovorí, aby sme nerobili rozdiely medzi bežnými ľudmi a ľudmi so schopnosťami. Problém je aj medzi ľudmi so schopnosťami, niektorí sa schovávajú v ústraní a boja sa predstúpiť pred bežných ľudí, iní zase bojujú proti sebe. Záver celého Heroes fenoménu by sa teda mal niesť v duchu zjednotenia ľudstva a jeho harmonického spolužitia.

Kring chce zároveň do tejto minisérie priniesť väčšinu hercov, ktorých sme mohli v celej histórii seriálu vidieť a dať nám tak možnosť sa s nimi rozlúčiť a vidieť ako ich život pokračuje.

Nasledujúce dni a týždne by teda mali priniesť záverečné slovo televízie NBC o ďalšom osude Hrdinov. Verme, že nás čaká pozitívna správa.

debata chyba
Viac na túto tému: #HEROES (Hrdinovia)