Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - je naozaj všetko stratené? Kto prežije?

21.06.2010 09:38
debata

1.séria Stargate Universe sa skončila. Ako to všetko skončilo? Kto prežije a kto nie?

Posledné 3 epizódy SGU boli charakteristické iba bojmi. Hlavný nepriateľ z našej galaxie – Luciánska aliancia sa nakoniec dostala na Destiny. Našli skôr ako my špecifickú planétu, ktorá má schopnosť otvoriť červiu dieru na Destiny. Ani útok loďou pod vedením plk. Samanthy Carterovej nezabránil týmto vraždiacim žoldákom, aby sa dostali na Destiny. No posádka Destiny bola pripravená na ich príchod, no nečakali, že budú brať aj rukojemníkov. Začala sa tak „zákopová“ vojna medzi našimi a Luciánmi. Líderka Luciánov Kiva sa neštíti ani vraždy, čo náležite aj predviedla. No problém má aj samotná Destiny. Príchod Luciánov zastavil loď v slnečnej sústave, kde sú 2 slnká a vyžarujú silné rádioaktívne žiarenie, čo znižuje účinnosť štítov a čas na opravu lodi sa kráti.

Kiva je tak nútená spolupracovať s našou posádkou na oprave lodí, umožnil vstup Scotta a Greera na časť lode kontrolovanú Luciánmi. Podarilo sa im na vonkajšom trupe opraviť loď, no lenže vchod do lode nechala Kiva zablokovať. Zároveň si Luciánska aliancia vyjednala, aby mohla kontrolovať celú loď výmenou za pokoj na lodi. Kiva však nerátatala, že jeden z rukojemníkov ju zradí. Je to plukovník Telford, ktorý celý čas informoval Luciánov o krokoch ľudí na základni Icarus. Nerobil to však vedome, keďže mu vymyli mozog, no našťastie však precitne a snažil sa zabrániť Kive, aby ovládli Destiny, keď Kiva na to prišla, rozhodla sa Telforda zbaviť, no s Telfordom sa strelili navzájom. Zahynú obidvaja?

No počet potenciálnych obetí sa rozšíri. Stihnú Greer a Scott však sa dostať k inému vchodu do lodi než slnká vystrelia novú smrteľnú dávku rádioaktívneho žiarenia? Stihne Eli dobehnúť k vzdialenej konzole na lodi, aby im otvoril dvere? Čo bude s Chloe, ktorú postrelili Luciáni pri prvej prestrelke.

Veľký otáznik visí aj nad TJ, ktorú nešťastnou náhodou tiež postrelili, problém však je, že je vo vysokom štádiu tehotenstva a posledné zábery na ňu neveštili nič dobré. Navyše Luciánska aliancia získala definitívnu nadvládu nad Destiny. Je všetko stratené?

Pozrite si záverečné minúty poslednej časti 1.série!

http://www.youtube.com/watch?…

Do pokračovania príbehov z ďalekého vesmíru si budeme musieť ešte počkať. 2.sériu SGU odštartuje televízia SyFy v októbri, no ponúkla nám malú ochutnávku z úvodnej časti s názvom Intervention. V traileri môžete vidieť už aj herca Roberta Kneppera, známeho so seriálu Prison Break alebo Heroes. Knepper sa od 2.série pripája k seriálu a stvárni ako inak negatívnu postavu, bude hrať člena Luciánskej aliancie.

Natáčanie 2.séria je v plnom prúde a už teraz tvorcovia uvažujú, že v SGU sa opäť bude hosťovať niekto zo starších seriálových súrodencov, teda SG-1 alebo Stargate Atlantis. V 1.sérii sme videli v niekoľkých častiach Richarda Deana Andersena (gen. Jack O'Neill), Michaela Shanska (Dr. Daniel Jackson), Amandu Tapping (plk. Samantha Carter). Objaví sa niekto z nich aj v 2.sérii? No vyzerá to tak, že možno konečne niekoho uvidíme aj zo Stargate Atlantis. Údajne by sa mal na Destiny objaviť Dr. Rodney McKay!

Prvý trailer k 2.sérii!

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)