Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - čo má väčšiu cenu ako návrat domov?

30.06.2010 10:06
debata

Druhá séria seriálu prinesie veľké odhalenie!

Natáčanie druhej série Stargate Universe je v plnom prúde a s ním tvorcovia prezradili jedno veľké tajomstvo, ktoré bude divákom odhalené uprostred série. Údajne to zmení pohľad divákov a fanúšikov na celý Stargate fenomén.

Prvá polovica 2.série ponesie tieto názvy:

1.časť – Intervention

2.časť – Aftermath

3.časť – Awakenings

4.časť – Pathogen

5.časť – Cloverdale

6.časť – Trial and Error

7.časť – The Greater Good

8.časť – Malice

9.časť – Visitation

10.časť – Resurgence

A práve v časti číslo 10 by malo prísť sľubované odhalenie, ktoré má byť také veľké, že sa posádka Destiny rozhodne prestať sa pokúšať o návrat domov prostredníctvom hviezdnej brány a rozhodnú sa splniť misiu, na ktorú bola antická loď predurčená! Áno, dozvieme sa, prečo Antici vlastne postavili Destiny, uvidíme viac z jej úloh, ktoré musí splniť a kam vlastne letí. Zatiaľ vieme iba toľko, že Antici postavili viac lodí, ktoré majú za úlohu nájsť vhodnú planétu pre život, následne na nej umiestniť bránu a Destiny je posledná loď, ktorá má za úlohu sa pri každej novej planéte zastaviť a mapovať, či na nej už prekvitá život. No zjavne Destiny letí za ešte výnimočnejším cieľom, bude na jeho konci možnosť vrátiť sa domov?

Jeden z hlavných tvorcov seriálu Brad Wright poskytol rozhovor, kde okrem hore uvedených odhalení uviedol, že druhá séria SGU bude zase o niečo iná ako úvodná séria, mala by mať väčší spád deja, objavia sa aj nové mimozemské rasy, vesmírne bitvy, Destiny sa dostane do nových situácií a posádka by mala objaviť viac tajomstiev ukrytých v lodi. Ako sám uviedol, že je pochopiteľné, že prvá séria mohla byť pre niekoho nudnejšia s pomalším tempom rozprávania príbehu, no tvorcovia chceli a museli detailnejšie predstaviť jednotlivé postavy seriálu, problémy, ktoré tam prežili a teraz, keď už sú diváci zoznámení s problematikou sa v druhej sérii môže otvoriť nová, akčnejšia cesta.

Ďalej uviedol, že počas 2.série sa loď dostane do obklúčenia iných neznámych lodí, zjavne to nebude priateľské stretnutie, uvidíme vesmírnu bitvu, no aj pozostatky inej vesmírnej bitvy s pozostatkami iných vesmírnych lodí. Konečne je aj oficiálne potvrdená informácia, že v druhej sérii budú hostovať opäť naše obľúbené postavy zo starších Stargate seriálov. Dá sa teda očakávať, že znova objaví Richard Dean Anderson (gen. Jack O'Neill), Amanda Tapping (plk. Samantha Carter), Michael Shanks (Dr. Daniel Jackson), no Wright naznačil, že by sme mohli vidieť aj iných členov SG-1. Žeby sa na scénu vrátil aj Christopher Judge (Teal'c) alebo Ben Browder (plk. Cameron Mitchell), či Claudia Black (Vala Mal Doran)? Určite však ďalšie účinkovanie postáv z SG-1 bude prekvapením pre každého. Zároveň sa tvorcovia stále viac pohrávajú s myšlienkou, že v SGU hosťoval niekto aj zo Stargate Atlantis. Už teraz sa hovorí takmer s istotou o Davidovi Hewletovi (Dr. Rodney McKay), no dvere sú otvorené aj pre iné postavy. Wright divákov uisťuje, že všetky dôležité informácie sa včas dozvieme a že s pochopiteľných dôvodov nemôže všetko prezradiť, no sľubuje, že nás Destiny v druhej sérii zoberie na neuveriteľnú cestu vesmírom!

Prvý trailer k 2.sérii!

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)