Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - ako by ste tam zvládli život vy?

29.07.2010 08:57
debata

Premiéra 2.série sa blíži a tvorcovia prezradili veľa zaujímavostí!

Cez víkend sa ako každý rok v San Diegu konal Comic-Con, najväčšie stretnutie fanúšikov a tvorcov seriálov a tvorcov, kde sa prezrádzajú najväčšie zákulisné prekvapenia, predstavujú sa prvé zábery z nových sérií, uskutočňujú sa prvé tlačové konferencie tvorcov a hercov, jednoducho pre každého seriálového fanúšika je toto jeden z najväčších seriálových sviatkov a trošku sa ukojí zvedavosť fanúšikov po nových informáciach ohľadom pripravovaných sérií všetkých seriálov.

Na Comic-Cone nemohol chýbať ani Stargate panel s propagačnými materiálmi k 2.sérii, tvorcovia a herci s radosťou odpovedali na otázky divákov a na záver bol predstavený viac ako 2 minútový trailer k nadchádzajú­cej sérii.

Po veľkom odhalení, ktoré tvorcovia zverejnili začiatkom mesiaca – v priebehu sa dozvieme poslanie antickej lode Destiny a posádka si uvedomí, že toto poslanie je omnoho dôležitejšie ako návrat na Zem – nasledovali iné odhalenia, veľa nám našepkal aj nový trailer.

No začnime postupne.

Televízia SyFy uvedie 2.sériu 28.septembra (utorok), čaká nás 1.časť s názvom Intervention a príbeh bude pokračovať tam, kde končila prvá séria, teda vyrieši sa problém s príchodom Luciánskej aliancie na loď.

Pozrite si najskôr trailer!

http://www.youtube.com/watch?…

Čo teda trailer prezradil?

Ako sa zdá, postupne naša posádka bude musieť začať spolupracovať s Luciánskou alianciou, zjavne iná cesta nie je, aj keď Luciáni prišli na loď ako naši nepriatelia, situácia na lodi ich prinúti zmeniť názor, no určite nie naplno, určití ľudia budú mať stále postrané úmysly. No presvedčíme sa, že nie všetci z Aliancie sú chladnokrvní vrahovia. Hlavne Eli zažije románik s jednou z členiek Aliancie a konečne sa odpúta od Chloe.

Tiež v jednom zábere môžeme vidieť herca Roberta Kneppera (Prison Break, Heroes), ktorý bude hrať práve chladnokrvného vraha Aliancie, hlavne Dr. Rush s ním bude mať veľa konfliktov, no úloha a pozícia Rusha sa ešte viac zväčší, keďže pri ďalšom prieskume lodi nájde riadiaci mostík lodí a je jasné, že konečne budú môcť loď kontrolovať, no Rush si tento objav nechá pre seba…

V jednej z epizód by sme mali vidieť aj Rusha z budúcnosti, prišiel len kvôli upozorneniu celej posádky…čomu sa však bude musieť posádka vyhnúť sa dozvieme v epizóde Twin Destinies.

Konflikt medzi Rushom a plukovníkom Youngom by sa mal v priebehu 2.série urovnať, uvedomia si, že na lodi strávia možno celý svoj život a že vzájomné antipatie by mohli ešte viac uškodiť posádke, skôr sa musia sústrediť na Luciánsku Alianciu. Ak si však myslíte, že prchká a nepríjemná povaha Younga sa tým skončí, tak sa mýlite, práve naopak, tvorcovia avizujú, že jeho postava bude ešte viac temnejšia ako v prvej sérii.

Zároveň tvorcovia sľubujú viac akcie a navštevovania cudzích planét prostredníctvom hviezdnej brány a tiež bude väčšia pozornosť bude venovaná samotnej hviezdnej bráne a odhalia sa aj jej tajomstvá.

Ak ste si obľúbili postavu T.J. Johansenovej, tak tvorcovia sľubujú, že jej postava prežije postrelenie. Herečka, ktorá počas 1.série otehotnela, samozrejme sa k tomu aj prispôsobil scenár sa nemusí obávať, že by jej postava zomrela. Určitú istotu jej dáva pozícia jedinej medičky na lodi, takže lekárska starostlivovať musí zostať zabezpečená aj naďalej.

Tiež však uvidíme, podobne ako v 1.sérii, osobné životy hlavných hrdinov, aby sme ich spoznali aj z inej stránky.

Potešujúcou správou je, že v 15.časti sa Destiny prídu postavy zo seriálu Stargate Atlantis, konkrétne v tejto časti bude hosťovať David Hewlett (Dr. Rodney McKay) a Robert Picardo (Richard Woolsey) – veliteľ Atlantisu. Fanúšikovia Stargate Atlantisu stále netrpezlivo čakajú na prvý Stargate Atlantis filmu, ktorý by ukončil dej celého seriálu, no štúdio MGM (vlastník značky Stargate) má stále miliardové dlhy a nechce sa púšťať do natáčania, tak aspoň malinkou za film by mala byť táto časť, kde by sme sa mali dozvedieť niekoľko zaujímavých vecí, čo sa stalo s Atlantídou po tom ako pristála na Zemi a čo sa stalo s naším tímom.

Otázka padla aj ohľadom Stargate filmov, tvorcovia povedali, že v septembri idú znova jednať so štúdiou MGM a sú veľmi optimistickí, čo sa týka natáčania, takže asi nám svitá nádej. V každom prípade, ak by MGM povolilo natáčanie, tak prednosť bude mať tretí SG-1 film s názvom Revolution pred prvým Atlantis filmom s názvom Extinction, ktorý by sa prípadne dodatočne natočil.

Jedno je isté, 2.séria Stargate Universe bude pokračovať v tom štýle, ktorý nastolila 1.séria, teda stále to bude úplne iný Stargate seriál, takže určite budeme vidieť aj tvrdé, aj dojímavé scény, osobné životy postáv, no aj viac akcie. Ako by ste zvládli život vy, zavretí niekde, odkiaľ nie je cesta domov?

Hviezdna jeseň začína na blogu už 9.septembra!

Blog o seriáloch v novom formáte od septembra na www.hobbyportal.sk!

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)