Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - cesta sa končí…no legenda sa začína!

09.08.2010 14:21
debata

Prečítajte si kompletné informácie o záverečnej sérii Smallville!

Superman prichádza!

Televízia CW sa pripravuje na príchod záverečnej série svojho seriálového hitu Smallville. Už 24.septembra na jej obrazovky vtrhne úvodná časť už 10.série s názvom Lazarus.

Tvorcovia a televízia sa dohodli, že 10.séria seriálu bude naozaj posledná (no nie je vylúčený ešte záverečný film) a preto tvorcovia sa rozhodli, že v tejto sérii doprajú divákom naozaj veľký zážitok, celá séria bude okrem iného spomienková, takže do seriálu chcú zaangažovať na krátke hosťovanie každého herca/herečku, ktorý/á zanechala nejakú výraznú stopu.

Už v úvodnej časti Lazarus sa objaví herec John Schneider alias Jonathan Kent, ktorý zomrel v 5.sérii. Samozrejme jeho postava zostane mŕtva, no Clark sa s ním stretne „v inej realite“, keďže na konci 9.série sa Clark obetoval a zomrel, aby sa zbavil raz a navždy Zoda. Samozrejme o život Clarka budú však bojovať Chloe a Oliver pomocou tajnej látky Lazarus.

Zatiaľ, čo Clark bude „niekde inde“ dostane od svojho otca cenné rady a po návrate do života mu bude jasné, že je čas, aby naplno prijal svoj osud superhrdinu a na scénu príde po 10 rokoch od začiatku seriálu Superman.

V ďalších častiach seriálu potvrdili svoj návrat Michael Shanks ako Hawkman a 3.časť ponesie názov Supergirl, takže sa môžeme opäť tešiť na návrat Clarkovej sesternice Kary v podaní herečky Laury Vandervoort, ktorá momentálne žiari v seriáli V.

Ďalej uvidíme aj návrat James Mastersa alias Brainiaca, ktorý strpčoval život Clarkovi v 7. a 8.sérii.

Tvorcovia sa netaja tým, že chcú späť dostať aj herečku Kristin Kreuk (Lana Lang) a hlavne Michaela Rosenbauma (Lex Luthor), John Glovera (Lionel Luthor), ale aj Anette O'Toole (Martha Kent), ktorá hosťovala v 21.časti 9.série s názvom Hostage, no v 10.sérii by sa mala objaviť znova.

Bohužiaľ 10.séria nebude len v znamení návratov, ale aj jedného veľmi smutného odchodu. Seriál opúšťa herečka Allison Mack (Chloe Sullivan), no neopustí seriál hneď, ale postupne počas série sa začne objavovať menej a menej, až nakoniec zmizne. Tvorcovia uisťujú fanúšikov, že odchod Chloe nebude žiadna šoková terapia, ale aj herečka trvala na tom, že chce dostať dostatočný priestor nato, aby odišla zo seriálu postupne, no určite sa vráti do poslednej časti, prípadne záverečného filmu.

Dobrou správou je, že vlastne po prvýkrát od začiatku svojho účinkovania dostane priestor v celej sérii Lois Laneová v podaní herečky Erici Durance. Toto je naozaj zaujímavé zistenie, keďže príbeh okolo Supermana sa točí hlavne okolo Clarka a Lois, no od 4.série, kedy sa prvýkrát objavila a až teraz objaví v každej časti série. Od 4. až 7.série sa objavovala iba v 13.častiach a od 8.série sa postupne objavovala stále viac a viac, zatiaľ najväčší priestor mala Lois v 9.sérii, kde účinkovala 19 častiach, no teraz bude vo všetkých 22 epizódach. Postava Olivera Queena/Green Arowa sa objaví v 17 častiach.

V novej sérii nebude chýbať ani ústredný nepriateľ. No tvorcovia prezradili, že nový nepriateľ bude trošku iný ako sme boli doteraz zvyknutí, nebude totiž najprv jednoznačné, kto je nepriateľ a nebude sa objavovať hneď od začiatku, no bude to stáť za to! Bude to aj pre diváka veľmi zaujímavé sledovanie a bude stále na pochybách, či jeho podozrenia sa uberajú správnym smerom…

Kto sa bojí o osud obľúbenej postavy Tess Mercer, tak môže byť kľudný, Tess aj napriek tomu, že zomrela, sa objaví aj v 10.sérii ako pravidelná účinkujúca. Záverečné minúty 9.série totiž ukázali, že nejaká záhadná stará žena oživila Tess, no čaká ju ťažká skúška, viac uvídite v priložených traileroch!

V 10.sérii prejde jej postava veľkými zmenami. Pôvodne bola Tess negatívna postava a bola náhrada za Lexa Luthora, no po udalostiach a zrade Zoda v 9.sérii sa jej charakter zmení a pomôže Clarkovi a Oliverovi v boji proti zločinu. Neskôr preberie velenie aj nad Watchtower po odchode Chloe. Bude mať však problém, skrýva totiž veľké tajomstvo z minulosti, ktoré ju bude teraz prenasledovať.

No a tou najdôležitejšou správou je, ktorú som naznačil vyššie v článku, že Clark sa konečne stane Supermanom a naplní sa tak príbeh celého seriálu. Počas 10 rokov vysielania sme mali možnosť vidieť mladého Clarka Kenta jako stredoškoláka, ktorý postupne objavuje svoje schopnosti, postupne sa stretol s inými superhrdinami, presne ako hovorí pôvodný komiks, z Lexa Luthora sa stal jeho úhlavný nepriateľ a teraz konečne uvidíme Clarka ako po všetkých ťažkých skúškach príjme svoj osud…

Pozrite si promo videá a upútavky k záverečnej sérii a oficiálny plagát k tejto sérii!

Trailer 1:

http://www.youtube.com/watch?…

Trailer 2:

http://www.youtube.com/watch?…

Promo plagát:

Hviezdna jeseň sa začína 9.septembra!

Desperate Housewives – Season 7 od 26.septembra!

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE