Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heroes - zbohom Hrdinovia…navždy!

27.09.2010 12:59
debata

Už nie je žiadna nádej na pokračovanie Heroes…

Televízia NBC spravila definitívne bodku za seriálom Heroes, táto bodka je síce veľmi tragická a celkom nepochopiteľná, no zdá sa rozhodnutie o ďalšom osude seriálu Heroes (Hrdinovia) je nemenné.

Dlhé mesiace nás NBC držala v neistote s tým, či sa dočkáme aspoň záverečného filmu Heroes, kde by sa definitívne ukončil dej seriálu, ktorý zostal otvorený bez akýchkoľvek vysvetlení a záverov. Ani toto nezábranilo televízii zrušiť seriál po 4.sezónach. Je síce pravdou, že sledovanosť Heroes padala strmhlav dole, no na druhej strane je treba podotknúť, že seriál bol najsledovanejší na internete a vo svete bol taktiež veľmi obľúbený, čo však NBC zjavne nezaujímalo a vedenie televízie bralo do úvahy len čísla sledovanosti v televízii. Tým pádom znížený príjem peňazí.

Je teda viac než evidentné, že ani tak vyspelý televízny trh aký je v Amerike, nie je ešte pripravený a stotožnený úlohou internetu vo vysielaní a stále sa zubami nechtami kompetentní držia čísiel, ktoré prinášajú televízne obrazovky. Všetko je to len otázka peňazí a ničoho druhého, podobne ako je aj na Slovensku a inde vo svete, no televízny trh v Amerike je pred nášim svetelné roky vpredu, teda aspoň sa zdalo. Pravda je však evidentne iná.

Od mája 2010, kedy bola odvysielaná posledná časti 4.série sa špekulovalo ako budú Hrdinovia pokračovať. Všetkým už bolo jasné, že sa nedočkáme 5.série, aj keď spočiatku sa zdalo, že nádej tu je. V hre bola skrátená séria s počtom dielov 13, v ktorých by úlohou tvorcov bolo uzavrieť seriál tak, aby nevznikali už žiadne požiadavky na nové pokračovania.

Autor seriálu Tim Kring sa tejto možnosti nebránil a aj fanúšikovia seriálu boli potešení, vzhľadom na koniec 4.série, že sa dočkajú adekvátneho konca ich obľúbených postáv. To však nikto netušil, že aký zlom v zmýšľaní televízie nastane. Po pár týždňoch sa objavila správa, že NBC odmieta už investovať peniaze do nových častí Heroes a že je ochotná zafinancovať aspoň jeden celovečerný film. Kring prikývol aj na túto možnosť, aj fanúšikovia aj napriek skepse boli radi, že ešte aspoň na pár okamihov uvidíme osudy ľudí so schopnosťami. Neskôr Kring prišiel s novou myšlienkou natočenia minisérie Heroes, keďže „asi“ zistil, že jeden film na ukončenie celého deja stačiť nebude, pretože udalosti v 4.sérii na to neboli pripravené a film by stratil hodnotu a význam, keďže 90 minút na uzavretie tak veľa dejových liniek je žalostne málo.

Dlhé mesiace prebiehali jednania medzi tvorcami seriálu a televíziou. Kring počas leta vydával vyhlásenia, že jehou prioritnou úlohou je vrátiť Hrdinov na obrazovku a dopriať tak divákom vytúžený koniec. Tu aspoň bola vidno snaha a vďaka tvorcov seriálu voči fanúšikom a divákom, ktorí dlhé roky sledovali ich seriál, čo sa o NBC povedať nedá.

Tim Kring mal dokonca aj vymyslenú celú zápletku na minisériu, kde by chcel vrátiť väčšinu postáv zo seriálu a pokračovať tak v rozpravaní príbehu o vzájomnom spolunažívaní ľudí so schopnosťami a obyčajnými ľuďmi. Zároveň by ukázal problémy, ktoré by takýto život mohol priniesť a následne záver celého seriálu. Vyzeralo to naozaj nádejne, no týždne ubiehali a herci, ktorí taktiež netušili ako sa NBC rozhodne vyčkávali tiež, keďže chceli byť účastníkmi veľkého záveru.

No prišiel september a NBC stále mlčala a tak aj herci, ktorí dlhé mesiace boli bez práce a vyčkávanie ich prestalo baviť sa postupne začali upisovať iným televíziám a seriálom a tak celá partia Hrdinov sa rozpadla. Definitívnu bodku tomu nasadila cez víkend aj NBC, keď vydala oficiálne stanovisko, že odmietla aj minisériu a aj film, takže to znamená, že seriál nedostane vôbec žiadny záver a jediný, kto najviac tým utrpí sú diváci, ku ktorým sa televízia ako k špinavým handrám bez štipky úcty a zároveň aj k tvorcom seriálu a seriálu samotnému, ktorý televízii v čase najväčšej slávy prinášal obrovské peniaze a aj medzinárodnú slávu. Je teda otázne, akou cestou sa k nám dostane záver seriálu, keďže Kring sa ani tentoraz nevzdáva, možno vzniknú webepizódy, možno kniha, jedno je však isté, že na televíznych obrazovkách sa už Hrdinovia nepredvedú.

debata chyba
Viac na túto tému: #HEROES (Hrdinovia)