Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - nájdu na okraji vesmíru samých seba?

05.10.2010 11:04
debata

Začína sa nová kapitola príbehov…

Dnes je to presne týždeň, čo televízia SyFy uviedla úvodnú časť 2.série Stargate Universe a nebol dôvod na oslavu. Pri zostavovaní jesennej televíznej schémy nemohol azda nikto tušiť ako môže presun seriálu z piatka na utorok ublížiť. Už dlhé roky sa všetky Stargate seriály vysielali v piatok, čím síce si ich viac ľudí nahrávalo alebo pozrelo on-line, ale na druhú stranu neboli vystavené konkurencii väčšiny seriálov, ktoré vysielajú väčšie televízie.

Sledovanosť sa v priemere pohybovala okolo 2 miliónov divákov v premiére (rating na trhu 1,8), no 2.séria sa naozaj uviedla zle, sledovalo ju iba 1 175000 divákov (rating 0,8)! To znamená, že sledovanosť sa takmer prepadla o 50 %, čo však neznamená, že o seriál stratili diváci záujem, nie je totiž možné, aby zo série na sériu bola až taká strata divákov, je teda zrejmé, že za tento úpadok sledovanosti môže presun seriál na utorok. Pôvodne si kompetentní v televízii mysleli, že Stargate Universe presun pomôže a získa ešte viac divákov, keďže v piatky sú slabšie dni v sledovanosti, kde Stargate seriály hviezdili, no stal sa presný opak. Normálne zmýšľajúci človek by si povedal, že teda pri takomto markantnom prepade sledovanosti rýchlo SGU presunú späť na piatok, tak aby seriál sa vrátil na čísla sledovanosti na aké bola televízia zvyknutá, no nestalo sa tak a SyFy stále drží SGU v seriálovom zajatí, pretože ako sa zdá, taká malá televízia nemôže konkurovať celonárodným televíziám ako sú ABC, CBS, NBC, FOX, CW, ktoré vysielajú svoje seriálové hity a tak ľudia dávajú prednosť týmto televíziám. Problémom však je, že pri takejto sledovanosti klesá šanca, že by Stargate Universe bol obnovený na 3.sériu, keďže televízia sa rozhoduje podľa sledovanosti prvých desiatich častí a úvod série sa teda zapísal ako neuspešný štart. To sa nedá povedať o dejovom naplnení tejto časti, pretože je naozaj vidieť posun, aj čo sa týka akcie a vykreslenia postáv a ako sľúbili tvorcovia počas leta, že prinesú ešte lepšiu akciu, tak sa aj stalo, škoda, že to diváci nezaregistrovali. No na druhej strane v Amerike vládne krutý boj medzi televíziami a je len na divákovi, ktorý seriál si vyberie a ktorý seriál si napríklad nahrá. Je tu však ešte možnosť, že SyFy zvolila vyčkávaciu taktiku, keďže dnes po SGU má premiéru nová séria seriálu Caprica, ktorá je spin-offom Batllestar Galacticy a minulý rok lámala rekordy sledovanosti, je tu možnosť, že ak sa zopakuje scenár z minulého týždňa, že prepadnu v sledovanosti obidva seriály, tak konečne SyFy začne konať a presunie ich na piatok, aby tak zabezpečila prežitie týchto seriálov. SyFy ako malá káblová televízia si nemôže dovoliť, aby prišla o dva seriálové piliere, ktoré ju stoja nemalé peniaze, je pomalšia výroba a vypĺňa tak v jeden deň celý prime-time. Dúfajme, že SyFy bude konať, ak to bude nutné a zabezpečí tak prežitie seriálov. Určite budem o tejto situácii aj naďalej informovať.

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Teraz sa pozrime, čo nás čaká v dnešnej časti. Dnes večer uvedie SyFy 2.časť s názvom Aftermath. Touto časťou začne nový príbeh pre novú sériu! Na Destiny sa vrátia problémy s vodou a jedlom. Príchod Luciánskej aliancie spôsobil, že pozemská posádka musí dávať viac jedla a vody aj pre nich, čo spôsobilo, že zásoby sa míňajú. Jedinou útechou je, že pozemskej posádke sa podarilo uväzniť všetkých členov Aliancie a získať tak velenie na lodi. Dr. Rush, ktorý je stále unavený po námahavom boji s nimi našiel konečne mostík na Destiny a podarí sa mu ho aktivovať, samozrejme sa so svojím objavom nepodelí a všetko chce udržať v tajnosti, nájde však v dosahu Destiny jednu obývateľnú planétu, problém však je, že Hviezdna brána je nefunkčná. Plukovník Young teda vyšle poručík Scotta aj s tímom na planétu pomocou raketoplánu, aby našli nejaké nové zásoby, musia zabezpečiť prežitie! Pri vstupe do atmosféry sa raketoplán dostane do silnej turbolencie a raketoplán padá k zemi. Posádka našťastie prežije, no loď už nie je schopná letu. Tím musí rýchlo nájsť nefunkčnu Hviezdnu bránu a nadviazať spojenie s Destiny skôr, než definitívne odletí preč. Medzitým na Destiny začínajú výsluchy väzňov. Ujme sa ich Camille Wray a postupne zistí, že nie všetci členovia Aliancie sú chladnokrvní vrahovia a že medzi nimi sú aj vedci a výskumníci, ktorým by sa dalo potenciálne veriť. S touto informáciou ide na plk. Youngom, ktorý však Luciánom neverí, čo sa mu aj potvrdí, keď niektorí členovia napadnú vojakov, ktorí ich strážili. Podarí sa Luciánom opäť prevziať velenie?

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Televízia SyFy zverejnila aj dlhoočakávané sneak peek video, ktorého obsahom je scéna, kedy vyčerpaný Dr. Rush objaví mostík na Destiny, týmto objavom sa veľmi veľa zmení v deji seriálu. Dr. Rush pri svojom vyčerpaní bude mať zase vidiny a objaví sa jeho zosnulá žena Gloria, ktorej príbeh sme mohli vidieť už v 1.sérii. Neváhajte a pozerajte!

http://www.youtube.com/watch?…

Veľmi zaujímavá časť nás čaká už o týždeň, teda 12. októbra, ale o nej sa dozviete viac aj o týždeň v novom článku!

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)