Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Stargate Universe - blíži sa koniec všetkého?

12.10.2010 11:00
debata

Sledovanosť seriálu po presune na iný deň aj naďalej klesá!

Ako som sľúbil minulý týždeň, tak aj plním a prinášam dnes článok, ktorý sa bude venovať pokračovaniu kauzy s pádom sledovanosti teraz už nielen Stargate Universe. Už som spomínal, že televízia SyFy presunula vysielanie 2.série seriálu z piatka na utorok a spôsobila tým nebývalý pád sledovanosti.

Sledovanosť 1.série sa v priemere pohybovala okolo 2 miliónov divákov v premiére (rating na trhu 1,8), no 2.séria sa naozaj uviedla zle, sledovalo ju iba 1 175000 divákov (rating 0,8)! To znamená, že sledovanosť sa takmer prepadla o 50 %, čo však neznamená, že o seriál stratili diváci záujem, nie je totiž možné, aby zo série na sériu bola až taká strata divákov, je teda zrejmé, že za tento úpadok sledovanosti môže presun seriál na utorok. Pôvodne si kompetentní v televízii mysleli, že Stargate Universe presun pomôže a získa ešte viac divákov, keďže v piatky sú slabšie dni v sledovanosti, kde Stargate seriály hviezdili, no stal sa presný opak. Normálne zmýšľajúci človek by si povedal, že teda pri takomto markantnom prepade sledovanosti rýchlo SGU presunú späť na piatok, tak aby seriál sa vrátil na čísla sledovanosti na aké bola televízia zvyknutá, no nestalo sa tak a SyFy stále drží SGU v seriálovom zajatí, pretože ako sa zdá, taká malá televízia nemôže konkurovať celonárodným televíziám ako sú ABC, CBS, NBC, FOX, CW, ktoré vysielajú svoje seriálové hity a tak ľudia dávajú prednosť týmto televíziám. Problémom však je, že pri takejto sledovanosti klesá šanca, že by Stargate Universe bol obnovený na 3.sériu, keďže televízia sa rozhoduje podľa sledovanosti prvých desiatich častí a úvod série sa teda zapísal ako neuspešný štart.

Minulý utorok išla vo vysielaní 2.časť a dosiahla ešte menšie čísla sledovanosti ako premiérová časť, sledovanosť klesla takmer o ďalších 200 000 divákov a SyFy stále nič nerobí. Ešte väčší problém nastal pri premiére novej série Caprici, ktorá nasledovala po SGU. Sledovanosť Caprici nedosiahla ani 900 000 divákov v premiére a SyFy stále nič nerobí, žiadne presuny svojich vlajkových seriálových lodí a necháva ich tak napospas osudu, čo naozaj nepochopiteľné. Zdá sa, že SyFy nemá záujem na tom, aby jej seriály nedosahovali úspech, otázkou je, čo bude nasledovať, ak by tieto seriály zrušila. Jedná sa o o to, že obidva seriály sú scifi, takže náročnejšie na výrobu a náročnejšie, čo sa týka finančných výdavkov, no mimoriadne úspešné všade vo svete.

O to smutnejšie je, že táto situácia nezaujíma ani MGM, vlastníka značky Stargate. Štúdio ako majiteľ značky by sa malo snažiť, aby jej produkty mali úspech a boli vysielané v takých časoch, ktoré prinesú, čo najvyššie zisky a prestíž, no zatiaľ sa tak nedeje. Tvorcovia seriálu sa takisto zatiaľ nevyjadrili k danej situácii, tí sú však známi, že nemajú problém s rýchlym jednaním a preto všetkým zostáva veriť, že prebiehajú jednania teraz už na záchranu celého Stargate Universe. Áno, teraz sa už jedná o záchranu seriálu, pretože je nastolený trend sledovanosti, ktorý má klesajúcu tendenciu a zostáva už len 8 častí do mometnu, kedy sa televízia rozhoduje, či objedná novú sériu a je dosť možné, že bez poriadneho lobbingu sa SGU 3.série nedočká a opäť na to doplatia len a len diváci a fanúšikovia, aj keď to ich chyba v podstate nebude.

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Dnes večer nás čaká 3.časť s názvom Awakening a dej bude pokračovať v tom momente ako skončila druhá časť. Destiny zastavila pri neznámom objekte, postupne ako sa loď približuje, pozemská posádka zisťuje, že pred nimi je podobná loď ako je Destiny. Pôvodná legenda hovorí o tom, že dávna civilizácia Antikov postavila viacero lodí a vypustila ich do vesmíru, aby sa neskôr pomocou Hviezdnej brány na ne dostali. A každá táto loď raz za čas sa musí stretnúť a vymeniť si navzájom informácie, ktoré postupom času zozbierali. Destiny je loď určená na to, aby loď alebo lode čo putujú pred ňou preskúmala planéty, na ktoré boli umiestnené nové Hviezdne brány a práve dnes sa Destiny stretne s loďou, ktorá po vzdialených galaxiách rozosieva nové Hviezdne brány, bude to určite zážitok aj pre diváka, keďže po prvý raz v histórii všetkých troch Stargate seriálov konečne uvidíme ten moment. Zaujímavé informácie prichádzajú z druhej lode po tom, ako sa Destiny s ňou spojí a začne prebiehať výmena informácií. Plukovník Young sa rozhodne vyslať tím na druhú loď, uvedomuje si jedinečnú šancu preskúmať loď, ktorá vyrába a rozosieva brány. Medzitým Dr. Rush a Eli skúmajú informácie, ktoré prichádzajú zo sesterskej lode. Poručík Scott spolu s tímom prichádzajú na sesterskú loď a nachádza veľké prekvapenie, loď disponuje dostatočným množstvom energie na to, aby spolu s Destiny mohli zadať adresu Zem, podarí sa im vrátiť domov alebo budú odsúdení na doživotné blúdenie vesmírom? Navyše na lodi nie sú sami!

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek video:

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #STARGATE UNIVERSE (Hviezdna brána: Universe)