Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V - bude nám osudný budúci rok?

18.10.2010 11:11
debata

Po mesiacoch čakania poznáme dátum štartu novej série seriálu V!

Je to už 5 mesiacov odkedy skončila 1.séria seriálu televízia ABC V a až teraz televízia zverejnila oficiálny dátum, kedy sa na jej obrazovky vráti tento seriál. Je tu však problém…

Pôvodné plány na túto jeseň hovorili, že sa V vráti už v novembri tohto roku s tým, že 2.séria bude 13 častí a 4 časti budú odvysielané v roku 2010, následne bude v decembri vianočná prestávka a v januári sa seriál vráti, aby boli odvysielané ostatné časti, lenže televízia ABC sa rozhodla pre zmenu a možno týmto krokom divákom ušetrí otravné vysielacie prestávky, pretože dlhoočakávaný štart 2.série odsunula na 4.januára 2011, takže si budeme musieť ešte chvíľu počkať.

Na druhú stranu však tento krok nakoniec môže mať aj pozitíva. Je totiž známe, že po Novom roku býva v televízii trošku väčší dopyt po premiérových častiach všetkých seriálov a takýto skorý štart môže znamenať príjemný prísun divákov k tomuto seriálu, na čo evidentne ABC sa aj spolieha. Ponechala totiž aj pôvodný vysielací slot ako to bolo pri 1.sérii, takže skalní fanúšikovia sa nemusia prispôsobovať na nový deň, teraz je už len na televízii, aby patrične spropagovala štart novej série. Pre tento seriál je nutné, keďže sa jedná o miniséria s menším počtom častí ako pri iných seriáloch a tým pádom sa zdrží vo vysielacej štruktúre kratšie ako iní „seriáloví kolegovia“, no náklady na výrobu sú vysoké, keďže obsahuje veľa špeciálnych efektov, čo je pochopiteľné, že televízia chce, aby sa vysoké náklady vyrovnali budúcimi príjmami z reklamy.

Nová séria má teda veľkú šancu zopakovať úspech úvodnej série, má na to všetky predpoklady, k čomu prispievajú aj tvorcovia, ktorí si pripravili pre divákov veľa prekvapení!

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Pozrite záverečné minúty 1.série! Stojí to naozaj za to!

http://www.youtube.com/watch?…

Anna chce rýchlo pomstu a smrť všetkým, ktorí ublížili nielen jej, ale aj jej armáde a hlavne si nechce pripustiť, že pocitíla ľudské emócie, preto posunula inváziu do nového stupňa a privolala na Zem flotilu svojich lodí. Náš koniec sa blíži!

Zároveň si Anna myslí,že za smrť armády môže Joshua, jej dvorný medik. Erica ho bola nútená zastreliť, aby nepadlo podozrenie na ňu, no nikto netušil, že Návštevníci dokážu oživiť svoj druh. Dokážu však oživiť aj ľudskú bytosť, keďže Anna zabila Val, tesne po pôrode malého poloNávštevníka a poločloveka. Ryanovi ako otcovi vsugerovala, že Val zomrela pri pôrode a že len spolu s ňou bude môcť toto stvorenie vychovať. Ryanovi sa dostala pod kožu a on sa k nej opäť pridal. Anna to považovala ako veľké víťazstvo.

Bude nám teda osudný budúci rok, kedy sa rozpúta televízny boj o naše prežitie?

Tvorcovia sľubujú rýchlejšie rozprávanie deja, omnoho väčšiu dynamizáciu deja oproti 1.sérii. No jedným dychom dodávajú, že možno sa môže zdať, že 1.séria nebola až taká svižná, no bolo nutné pre diváka rozvinúť všetky postavy a aj úmysly Návštevníkov. A práve záver 1.série nám naznačil, že 2.séria sa bude niesť v inom, akčnejšom duchu. Celá flotila lodí priletela k Zemi a my sa musíme pripraviť na veľký súboj.

Tiež bol vyslovený prísľub, že sa viac dozvieme o Návštevníkov, uvidíme viac ich pôvodnú podobu, dozvieme sa viac o ich úmysloch a prečo vlastne prišli na Zem. Bude to veľké spoznávanie celej mytológie okolo Návštevníkov. Navyše uvidíme ako začne veľká bitva o prežitie nás všetkých.

Už teraz tvorcovia prezradili, že veľkú úlohu dostane matka Anny, ktorá po dlhých rokoch prichádza na Zem, aby sa stretla s Annou, je tu však problém, zdá sa, že manipulatívna Anna odstránila svoju matku z trónu, aby ona mohla zaujať jej miesto a tak mať pod sebou celú armádu mimozemšťanov. Teraz sa však všetko zmení a Diana prichádza späť k svojej dcére, aby si vydiskutovali staré krivdy. Anna však netuší, že Diana má v pláne zostať s ňou na Zemi a tak Anna sa ocitá pod veľkým tlakom, na jednej strane musí ďalej viesť premyslený boj proti ľudstvu, na druhej strane jej matka dýcha na krk. Je teda jasné, že medzi týmito dvoma bude veľké napätie. Môžeme sa však tešiť aj na premyslený protiútok voči Návštevníkom. Hnutie odporu na čele s agentkou FBI Ericou Evans sa nemieni vzdať. Po záverečnej časti 1.série má Erica v rukách veľký tromf a to dôveru Anny a tak môže rozpútať boj o svojho syna Tylera a zároveň otvoriť ľudstvu oči. Zaujímavosťou je, že Dianu stvárni herečka, ktorá hrala v pôvodnom V v 70-tych rokov – Jane Badler. Jane v pôvodnom V bojovala proti Návštevníkom, teraz v remaku si zahrá jednu z hlavných nepriateliek ľudstva. Druhou správou tvorcov je, že postava Val, ktorú Anna zabila na konci 1.série po pôrode poloNávštevníka a poločloveka je naozaj mŕtva a do seriálu sa nevráti. Za to však pribudnú iné postavy. V novej sérii bude mať veľmi dôležitú úlohu biológ, ktorého stvárni herec Bret Harrison znány zo seriálu Reaper. Bude mať dôležitú úlohu, keďže nájde v DNA Návštevníkov niečo, čo by ich mohlo definitívne zničiť a tak sa na jeho osobu rozpúta lov zo strany Návštevníkov. Pripojí sa teda k Hnutiu odporu, aby si zachránil život.

Ericinho nového FBI partnera si zahrá Jay Karnes, ktorý zatiaľ stvárnil iba epizódne úlohy, no teraz dostane väčší priestor.

debata chyba
Viac na túto tému: #V