Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - čo zvrátené skrýva tajomný sirotinec?

10.11.2010 12:06
debata

Pozrime sa podrobnejšie, čo nás v najbližších týždňoch čaká…

Je to už nejaká doba, čo sme naposledy pozreli, čo sa deje v Smallville. Posledný článok sa týkal jubilejnej 200-tej časti seriálu, ktorá sa vysielala v októbri, medzitým sa stalo v seriáli kopec zaujímavých vecí a dlhodobých rozuzlení.

Odrazovým mostíkom týchto zmien bola už spomínaná 200-tá časť seriálu, ktorá bola naozaj výnimočná, konečne Clark sa prestal obviňovať za všetky udalosti, ktoré sa stali v minulosti a začal sa viac sústreďovať na súčasnosť a budúcnosť s Lois, čo ho konečne oslobodilo a ani, že by to tušil, prvýkrát sa vzniesol do vzduchu a otvorila sa mu tak cesta prijať svoj osud Supermana.

Už v 5.časti sa konečne rozhodol povedať Lois o sebe pravdu, po tom ako videl budúcnosť s Lois, ktorá chránila jeho tajomstvo aj za cenu vlastného života. Lois síce v súčasnosti už dlhšie vedela Clarkove tajomostvo, konkrétne od finálovej časti 9.série, no dávala Clarkovi priestor, aby prezradil svoje tajomstvá kým bude pripravený.

Vzťah Clarka a Lois dostal teda nový rozmer a prehĺbil sa, teraz, keď Clark nemusí pred Lois nič tajiť, cíti sa uvoľnený a môže tak o trošku slobodnejšie pomáhať ľuďom v Metropolise, zatiaľ, čo ho Lois kryje pred prípadným prezradením identity.

Naopak svoju hrdinskú identitu prezradil svetu Oliver Queen, nechcel sa viac skrývať pred svetom a tak médiam oznámil, že on je tajomný Green Arrow, ktorý po nociach taktiež chráni bezbranných ľudí. Okrem úľavy má však aj problémy, keďže ho novinári prenasledujú na každom kroku, čo mu významne prekáža pri jeho nočným výletoch, no môže sa stať, že sa novín nestrasie a privedie ich priamo k ostatným superhrdinom a najmä Clarkovi.

Veľký problém má aj Tess, nikto netušil, že jej stretnutie v tajnom laboratóriu Luthorcorpu bude mať také následky. Ocitla sa totiž v zariadení, ktoré Lex Luthor využíval na klonovanie samého seba, aby si tak zabezpečil večný život, no jeho zvrátené experimenty nevyšli a tak klony museli zostať pod zámkom. Tess však objavila malého chlapca Alexandra, ktorý sa nejavil nebezpečný, bol len malý klon Lexa. Tess si myslela, že správnou výchovou sa nestane z Alexandra zlý Lex. No veľmi sa mýlila.

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Malý Alexander bol taktiež nevydarený experiment, ktorého DNA bolo zmanipulované a tak rástol rýchlejšie ako ostatné deti, nikto však netušil, že v sebe skrýva všetky spomienky Lexa Luthora, ktoré sa začali prejavovať neskôr. Alexander však trpí deštrukciou vnútorného systému a Tess vydala príkaz, aby vedci našli liek, čo sa aj podarilo, no keď zistila, že malý Alexander je skutočný Lex, dala liek zničiť a Alexandra zavrieť späť do laboratória, aby tam zomrel. No ako sa zdá, Lex sa len tak nevzdá a už čoskoro sa opäť objaví v plnej sile!

Tess však čakala aj pozitívna zmena. Po rýchlom odchode Chloe zostala totiž Watchtower opustená a potrebovala by správkyňu s podobnými počítačovými znalosťami aké mala Chloe. Clark teda oslovil Tess, či by Chloe nezastúpila a pomohla tak nielen jemu, ale aj ostatným superhrdinom v meste lepšie mapovať zločin. Tess sa teda konečne ocitla na strane dobra.

Už tento piatok však Smallville pokračuje 8.časťou 10.série s názvom Abandoned. Dej tejto časti nás zavedie do tajomného sirotinca, ktorý sa začne objavovať v nočným morách Tess, tá vidí samú seba v tomto zariadení ako malé dievča, kde panovali zvláštne pravidlá. Spoločne s Clarkom sa teda rozhodne vydať do sirotinca a vypátrať tak, čo sa tam deje. Netušia však, do akého nebezpečenstva sa dostali. Dejú sa tam totiž veľmi zvláštne veci, spravodlivosť do vlastných rúk sa rozhodne vziať jedna z mladých dievčat. Medzitým Lois nájde doma krabicu z videokazetami, ktorá ukrývala aj kazetu, ktorú nahrala jej zosnulá mama Ella Lane, predtým ako zomrela. Matku Lois stvárni Teri Hatcher (pôvodná Lois Lane, ktorá hrala v seriáli Superman v 90-tych rokoch, iste to všetci ešte pamätáme, teraz Teri hviezdi v Zúfalých manželkách). Matka si pre ňu nechala posolstvo, ktoré Lois prinúti spraviť pozitívny krok vo vzťahu s Clarkom…dostane sa totiž do Pevnosti, kde sa stretne s Clarkovými kryptonskými rodičmi!

Pozrite si rozšírený trailer!

www.youtube.com/watch

Pozrime sa ešte, čo nás čaká v 9.časti s názvom Patriot, ktorá bude odvysielaná 19.novembra.

Táto časť privedie späť do seriálu postavu, ktorá sa už v ňom sporadicky objavila. Bude ňou Aquaman, ktorý je členom Justice League, po dlhej dobe sa vracia do Smallville aj so svojou ženou Merou, aby pomohli Clarkovi oslobodiť Olivera. Ten sa totiž rozhodol ochrániť ostatným superhrdinov a rozhodol sa prihlásiť do vládneho registračného programu superhrdinov. Bolo mu od začiatku jasné, že sa bude jednať o pascu, vie, že vláda chce superhrdinov registrovať, kontrolovať, prípadne odstrániť. Bojí sa totiž, že by ľudia so schopnosťami mohli časom spôsobiť v krajine chaos, prípadne bezprávie. Olivera samozrejme uväznia a je podrobovaný ťažkým fyzickým a psychickým skúškam. Clark spolu s Aquamanom sa musia poponáhľať, aby Olivera zachránili. Medzitým Lois sa chystá taktiež zobrať spravodlivosť do svojich rúk, je totiž už otrávená z toho ako sa ju všemožne snaží Clark ochrániť tým, že ju nezasväcuje do jeho plánov a tak sa rozhodne, že aj ona je silná žena a že dokáže zachraňovať bezbranných…

Na záver televízia the CW zverejnila definitívny vysielací plán Smallvile pre rok 2010. Dobrou správou je, že pre tento rok sa rozhodla odvysielať až 11 častí, teda presnú polovicu série, minulý rok bolo odvysielaných iba 9 častí. Pozrime sa teda podrobnejšie na presné dátumy vysielania.

8.časť – Abandoned – 12.11.2010

9.časť – Patriot – 19.11.2010

nasleduje vysielacia prestávka

10.časť – Luthor – 3.12.2010

11.časť – 10.12.2010

Touto časťou vyvrcholí Smallville pre rok 2010, následne nás čaká vianočná prestávka a premiérové časti sa pravdepodobne vrátia v druhej polovici januára 2011, the CW ešte nezverejnila svoje plány, kedy vráti premiéry do svojho vysielania.

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE