Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - kto teraz zachráni hrdinov?

10.12.2010 06:40
debata

Dnešná časť prienesie zaujímavé rozuzlenia!

Tak a máme tu poslený článok na blogu pre tento rok, keďže práve dnešnou časťou Smallville sa uzatvára prvá polovica televíznej sezóny. Blog o seriáloch sa vráti samozrejme vráti aj v roku 2011 s novými časťami vašich obľúbených seriálov. Už 3.januára 2011 bude blog späť a opäť sa budete môcť tešiť okrem článkov aj na to, že aktuálne série sa vrátia s novými časťami.

No povenujme sa dnešnej časti. Televízia The CW si pre nás prichystala 11.časť 10.série s názvom Icarus a čaká nás ťažký súboj medzi superhrdinami a štátnou mocou reprezentovanou generálom Sladom a jeho registračným zákonom. Bohužiaľ nočná mora hrdinov v podobe tohoto zákona sa stala skutočnosťou a teraz sú všetci superhrdinovia povinní sa registrovať a slúžiť vláde. Nikto však netuší, že po registrácii ich zavrú to špeciálnych väzníc, z ktorých sa už nedostanú. Vláda sa totiž obáva, že by superhrdinovia prebrali moc v štáte. V 9.časti aktuálnej série sa Clarkovi a Aquamanovi podarilo zničiť jedno takéto väzenie spolu aj s generálom, no Slade to prežil a teraz aj s jazvou, ako pamiatkou na túto udalosť sa vracia, aby sa pomstil všetkým a najmä Clarkovi.

Podľa neho sa zákon musí naplniť a svet sa musí zbaviť týchto superhrdinov.

V dnešnej časti nás čaká ďalší zo série návratov. Liga spravodlivosti sa vracia, aby pomohli Clarkovi. Opäť teda uvidíme Hawkmana (Michael Shanks), Stargirl, aj Black Cannary (Alaina Huffman), naposledy sme ich videli pokope v 9.sérii, Hawkmana alias Cartera Halla aj v 2.časti 10.sérii. Liga musí konať rýchlo, keďže generál Slade nemá už žiadne zábrany a navyše uniesol Lois, chce tak prinútiť Clarka, aby sa vzdal, vidí v ňom najväčšiu hrozbu. Clark sa samozrejme o Lois mimoriadne bojí a navyše konečne bol rozhodnutý, že Lois požiada o ruku! Čo sa však aj stane!

Áno, v dnešnej časti vzťah Lois a Clarka dostane nový rozmer, ako som pred časom naznačoval, tvorcovia sa rozhodli, že už viac nebudú čakať a doprajú Lois a Clarkovi ešte viac šťastia. Požiadanie bude naozaj romantické, Clark požiada Lois o ruku v telefónnej búdke, v legendárnej telefónnej búdke, ktorá zohrala v ich živote dôležitú úlohu, keďže prostredníctvom nej komunikovala Lois s tajomnou Šmuhou, netušiac, že Šmuha je Clark…

To však bude asi jediná pozitívna vec v tejto časti. Situácia v Metropolise začína byť vyhrotená. Niektorí ľudia totiž súhlasia s novým registračným zákonom a tak udalosti v meste naberajú zlý smer, napadnú totiž Olivera Queen alias Green Arrowa po tom, ako zabránil prepadnutiu banky. Neuvedomujú si, že superhrdinovia ich ochraňujú a že nepredstavujú pre nich hrozbu…

Pozrite trailer k dnešnej časti:

http://www.youtube.com/watch?…

Sneak peek video:

http://www.youtube.com/watch?…

Chcete mať všetky seriálové informácie o kúsok bližšie k sebe?

Nechcete prísť o žiadnu seriálovú novinku?

Chcete lepšie komunikovať s autorom blogu?

Chcete sa podeliť o svoje návrhy, prípadne chcete navrhnúť autorovi seriál, o ktorom by mohol písať?

Budem rád, ak sa pridáte a spoločne tak vytvoríme novú, jednoduchšiu formu komunikácie!

Tak neváhajte a pridajte sa na facebook!

Trvalý odkaz na facebook nájdete už aj v linkoch!

Tí, ktorí mali možnosť vidieť aj predchádzajúcu časť s názvom Luthor, tak ste boli určite prekvapení s udalostí, ktoré sa tam stali. Pre tých, ktorí to nevideli, tak vám priblížim aspoň v krátkosti, čo sa stalo. 10.časť sa z veľkej časti odohrávala v alternatívnej realite, kde sa Clark dostal po tom, ako aktivoval kryptonský artefakt, ktorý Lionel Luthor zanechal svojej dcére Tess Mercer! Áno, Tess Mercer je Luthorová! V tejto realite Clarka našiel po príchode na Zem, Lionel Luthor a spravil z neho pravého Luthora. Aj samotný Lionel bol zlý, podobne ako bol v úvodných sériach Smallville, no väčší šok nastal, keď Lionel sa dostal do našej reality! A tu máme aj vysvetlenie, prečo sa s Lionelom stretneme ešte v niekoľkých častiach.

Smallville sa po vianočnej prestávke vráti v januári 2011 a spolu s novými časťami sa vráti aj Chloe! Takže všetci fanúšikovia tejto postavy, ktorým tak Chloe veľmi chýbala si môžu vydýchnuť. Tvorcovia seriálu potvrdili, že Chloe sa vráti na hosťovanie už v 12.časti s názvom Collateral spoločne s Black Cannary (Alaina Huffman), takisto Chloe uvidíme aj v 13.časti s názvom Beacon, navyše v tejto časti si úlohu Marthy Kent zopakuje herečka Anette

O'toole a zároveň sa objaví znova Lionel Luthor, ktorý ako sa zdá bude chcieť zariadiť život na aký bol zvyknutý. Problémom je, že v našej realite je už 3 roky po smrti, ako vysvetlí toto? Aj ešte aj v 14.časti s názvom Masquerade uvidíme Chloe. Tým pádom pre Chloe zostáva už len 1 časť, v ktorej ju uvidíme, keďže herečka Allison Mack potvrdila,že sa objaví iba v 5 častiach a spolu s týmito troma časťami sme ju ešte videli v úvodnej časti 10.série. Vyzerá to tak,že následne sa Chloe objaví až v závere seriálu.

Vyzerá to tak, že do seriálu sa v závere naozaj vráti aj Lex Luthor v podaní Michaela Rosenbauma. Tvorcovia totiž pripravujú všetko preto, aby sa mohol vrátiť, pretože klonu, ktorému sa podarilo prežiť sa úspešne darí schovávať a rýchlo rastie. Je však zaujímavá táto dejová línia s Lexom Luthorom, keďže herec Michael Rosenbaum odmietol správy, že by sa mal do seriálu vrátiť na hosťovanie, tvorcovia zase tvrdili, že intenzívne s hercom jednajú, no takisto zatiaľ nič oficiálne nepotvrdili, no dej seriálu zatiaľ hovorí o tom, že v závere série by sme mali vidieť Lexa!

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE