Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V - máme ešte nádej na záchranu?

04.01.2011 12:15
debata

Už dnes večer štartuje dlhoočakávaná 2.séria!

Ubehlo už naozaj veľa mesiacov od finálovej časti 1.série a vysielacia prestávka medzi sériami sa týmto dňom končí! Televízia ABC konečne dnes večer odvysiela 1.časť 2.série seriálového hitu V s názvom Red Rain. Možno si niekto pamätá, že posledná časť predchádzajúcej série sa volala Red Sky, tým pádom je jasné, že dej dnešnej časti bude priamo nadväzovať na túto časť a ľudstvo sa začne vysporiadavať so skutočnosťou, že ich milovaní Návštevníci, ktorí vždy deklarovali mier ich oklamali a teraz držia celú planétu v šachu a navyše celá Zem je pokrytá červenou oblohou, zdá sa, že Návštevníci a ich líderka Anna vstúpili do novej fázy invázie a chcú ľudstvo vyhladiť z povrchu zemského!

Pôvodne mala mať nová séria 13 častí s tým, že začne v decembri 2010, televízia sa však bohužiaľ rozhodla, že štart odsunie a skráti sériu len na 10 častí, je to smutná správa, keďže ako sami uvidíte v nižšie priložených linkoch, budete môcť vidieť, že nová séria začne zhurta, ako tvorcovia sľúbili, naozaj nás čaká rýchlejší spád deja a prekvapivé momenty. 1.séria zožala aj vlnu kritiky, keďže dej bol rozprávaný pomalšie a miestami už začínal nudiť, no bolo to nutné, keďže bolo potrebné ukázať divákom, ako šikovne si Anna a jej flotila omotali ľudstvo okolo prstu, ako sme zostali závislí na nich a teraz je len otázka času, kedy nás vyhladia.

Máme však nádej. Hoci sa Anna snažila zničiť Hnutie odporu, nepodarilo sa jej to a dokonca v poslednej časti sa líderke Hnutia Erice Evans podarilo s pomocou odpadlíka Návštevníka zničiť obrovskú liaheň nových mimozemšťanov a tak Anna nečakane prvýkrát pocítila ľudské emócie pri pohľade na svoje „mŕtve deti“.

http://www.youtube.com/watch?…

Pozrite si zároveň posledné minúty 1.série, kde máte možnosť vidieť ako Návštevníci začínajú meniť našu planétu.

http://www.youtube.com/watch?…

O tejto skutočnosti sa dozvedeli všetci ostatní kapitáni na materských lodiach a tak Anna musí dokázať, že emócie už nepociťuje a musí si udržať pozíciu líderky. Či Anna chce alebo nie, pocítenie emócii ju zmenilo, no pred ostatnými sa musí tváriť ako chladná líderka. Všetko sa zmení, keď na Zem prichádza matka Anny, ktorá po dlhých rokoch prichádza na Zem, aby sa stretla so svojou dcérou, je tu však problém, zdá sa, že manipulatívna Anna odstránila svoju matku z trónu, aby ona mohla zaujať jej miesto a tak mať pod sebou celú armádu mimozemšťanov. Teraz sa však všetko zmení a Diana prichádza späť k svojej dcére, aby si vydiskutovali staré krivdy. Anna však netuší, že Diana má v pláne zostať s ňou na Zemi a tak Anna sa ocitá pod veľkým tlakom, na jednej strane musí ďalej viesť premyslený boj proti ľudstvu, na druhej strane jej matka dýcha na krk. Je teda jasné, že medzi týmito dvoma bude veľké napätie. Zaujímavosťou je, že Dianu stvárni herečka, ktorá hrala v pôvodnom V v 70-tych rokov – Jane Badler. Jane v pôvodnom V bojovala proti Návštevníkom, teraz v remaku si zahrá jednu z hlavných nepriateliek ľudstva. Druhou správou tvorcov je, že postava Val, ktorú Anna zabila na konci 1.série po pôrode poloNávštevníka a poločloveka je naozaj mŕtva a do seriálu sa nevráti. Za to však pribudnú iné postavy. V novej sérii bude mať veľmi dôležitú úlohu biológ, ktorého stvárni herec Bret Harrison znány zo seriálu Reaper. Bude mať dôležitú úlohu, keďže nájde v DNA Návštevníkov niečo, čo by ich mohlo definitívne zničiť a tak sa na jeho osobu rozpúta lov zo strany Návštevníkov. Pripojí sa teda k Hnutiu odporu, aby si zachránil život.

Ericinho nového FBI partnera si zahrá Jay Karnes, ktorý zatiaľ stvárnil iba epizódne úlohy, no teraz dostane väčší priestor.

Môžeme sa však tešiť aj na premyslený protiútok voči Návštevníkom. Hnutie odporu na čele s agentkou FBI Ericou Evans sa nemieni vzdať. Po záverečnej časti 1.série má Erica v rukách veľký tromf a to dôveru Anny a tak môže rozpútať boj o svojho syna Tylera a zároveň otvoriť ľudstvu oči. Hoci sa Erice podarilo zničiť liaheň, teraz sa bojí, že Anna zistí, kto stál za útokom a príde jej krutá pomsta, dokonca má aj nočné mory, kde Anna zabila jej syna Tylera.

No lepšie ako tisíc slov je jedno promo video, ktoré zverejnila televízia ABC. Pozrite si teda prvých 14 minút dnešnej úvodnej časti a presvedčte sa sami, že na Zemi sa rozpútava boj o o prežitie!

http://www.youtube.com/watch?…

Erica navyše stojí aj pred morálnou dilemou. Nechcela dopustiť, aby sa zbytočne prelievala krv na obidvoch stranách, no po zničení liahne a najmä po tom, ako Anna začala meniť našu planétu musí pritvrdiť, spoločne s ostatnými členmi Hnutia odporu postupne chytajú Návštevníkov a snažia sa z nich dostať informácie, lenže ich loajalita k Anne je obrovská a pri ochrane jej tajomstiev nemajú problém položiť aj život. Erica tak musí dať súhlas k mučeniu a pre Návštevníkov najstrašnejšej praktike – sťahovaniu z kože. Naďalej však pracuje v FBI ako šéfka oddelenia na ochranu Návštevníkov, má teda jedinečnú pozíciu na to, aby získavala informácie pri zdroji a mohla ich použiť na boj proti nim. Netuší však, že jedna z agentiek je Návštevníčka…Erica pri pátraní zisťuje, že na Zemi existuje biológ, ktorého stvárni herec Bret Harrison znány zo seriálu Reaper. Bude mať dôležitú úlohu, keďže nájde v DNA Návštevníkov niečo, čo by ich mohlo definitívne zničiť a tak sa na jeho osobu rozpúta lov zo strany Návštevníkov. Pripojí sa teda k Hnutiu odporu, aby si zachránil život. Táto postava sa touto sériou stáva kľúčovou postavou, keďže bude poznať aj zloženie červených mrakov na planétov. Návštevníci teda v ňom pochopiteľne vidia obrovskú hrozbu. Inú hrozbu Anna dokázala zčasti zažehnať. V závere 1.série sme mali možnosť vidieť narodenie poločloveka a polonávštevníka, keďže jeden člen Hnutia odporu Ryan roky žil ako „človek“ so svojou ženou Val, ktorá netušila, kto Ryan je. Anna Val zabila a použila svoje mentálne schopnosti, aby sa Ryan vrátil na materskú loď, keďže ten malý tvor ohrozuje existenciu všetkých Návštevníkov. Teraz je Ryan uväznený na materskej lodi a Anna skúma tohto malého tvora a nemieni sa ho vzdať a zároveň musí jeho existenciu utajiť pred ostatnými, keďže ako si všetci dovtedy mysleli, že človek a Návštevník nemôžu mať deti.

Ericin syn Tyler je zaskočený z jednania Návštevníkov, vždy k nim zhliada a Annu obdivoval, zamiloval sa do jej dcéry Lisy, netušil však, že tieto dve majú s ním bližšie nešpecifikované plány, neskôr sa však Lisa zmenila. Do Tylera sa zamilovala a stala sa tak ďalším odpadlíkom, čo však Anna netuší a Lisa naďalej pôsobí po boku svojej matky a snaží sa Tylera ochrániť. Dvorný hovorca Návštevníkov Chad Decker hľadá vykúpenie po tom, ako sa odkryli plány Návštevníkov. Cíti veľké sklamanie a krivdu a zároveň aj vinu, že mnohokrát pomohol svojimi reportážami zmeniť verejnú mienku v prospech Návštevníkov a tak dostali aj víza, aby sa mohli pohybovať slobodne po Zemi, tiež pomohol k rozvoju ich lekárskych pobočiek, v ktorých si značkovali ľudí ako zvieratá, tiež svojím konaním významne dopomohol k dolapeniu niektorých členov Hnutia odporu, ktorí boli zneškodnení. Chad sa musí rozhodnúť, či sa pridá k Hnutiu odporu alebo začne proti Návštevníkom bojovať po svojom a začne svojimi reportážami ukazovať pravú tvár Návštevníkov.

Jedno je isté, čaká nás 10 týždňov napätia, súbojov o prežitie, máme ešte šancu na záchranu alebo nás majú Návštevníci už v hrsti?

Na záver si pozrite niekoľko trailerov!

http://www.youtube.com/watch?…

http://www.youtube.com/watch?…

debata chyba
Viac na túto tému: #V