Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

V - je známy pravý dôvod, prečo nás nechcú vyhladiť!

18.01.2011 13:32
debata

2.séria seriálového hitu V je v plnom prúde!

Už dnes večer nás čaká 3.časť 2.série s názvom Laid Bare, do konca série teda zostáva už len 7 častí a seriál za tento krátky čas musí presvedčtiť svojimi číslami sledovanosti o potenciále 3.série. Je síce pravdou, že nová séria má nižšiu sledovanosť ako úvodná, no seriál je najsledovanejším zo všetkých seriálov, ktoré ABC v utorok vysiela. Dúfajme teda, že seriál sa dočká aj 3.série. Tvorcovia sľúbili, že aktuálna séria bude temnejšia a plná akcie a slovo skutočne dodržali do poslednej bodky a každá minúta každej časti je využitá. Tiež je pravdou, že škrt cez rozpočet pre tvorcov bolo skrátenie série, pôvodne mala mať táto séria 13 častí, no pre preplnenosť vysielacej štruktúry bola televízia ABC nútená skrátiť sériu na 10 častí.

Už od prvej časti tejto série sme sa však dozvedeli aj mnoho odhalení. Prvá séria končila príchodom nových lodí k Zemi a Anna rozšírila po celej planéte červené nebo. Všade vypuklo napätie a zmätky a ľudia si po prvýkrát museli pripustiť, že Návštevníci majú niečo za lubom. K vypätej situácii prispievala aj líderka Návštevníkov Anna, ktorá odmietala poskytnúť akékoľvek informácie svojmu „dvornému reportérovi“ Chadovi Deckerovi. Ten si definitívne uvedomil pravé úmysly Návštevníkov a tak sa pridal na stranu Hnutia odporu. Pre Hnutie je cenným spojencom, keďže má voľný prístup na materské lode a k Anne a môže získať veľmi cenné informácie. Anna však pomocou manipulácie celého sveta ukázala, že drží celú planétu v šachu a odstránila červené nebo,no ešte predtým Zem požehnal červený dážď. Ten mal byť ďalším darom Návštevíkov, vyriešil totiž globálne otepľovanie, zúrodnil všade pôdu, oživil púšte. Verejnú mienku si teda Anna získala na svoju stranu. Taktiež na svoju stranu si získala aj dôveru všetkých kapitánov materských lodí, ktorí sa dozvedeli, že Anna po prvýkrát pocítila ľudské emócie, čo je neprípustné a takéto pocity znamenajú okamžitú popravu, keďže emócie zabraňujú Návštevníkov slúžiť kráľovne.

Anna však svoje emócie šikovne skrýva a odmieta si to priznať a preto sa všemožne snaží zistiť ako zabrániť a odstrániť ľudské emócie. Tu vstupuje do deja jej matka Diana, ktorú Anna odstránila pred rokmi z trónu a uväznila ju na Zemi v podzemí. Diana totiž naplno pociťuje ľudské emócie a na Zemi už žila dlhé roky, mala za úlohu zistiť, či je možné skrížiť Návštevníkov a ľudí bez toho, aby pociťovali emócie a tak mohli slúžiť svojej kráľovne. No bez úspechu, kríženie nie je možné takýmto spôsobom. Anna si však porážku nemôže priznať, keďže ako vyšlo najavo, jej matka ju má dokonale prečítanú a pozná jej pohnútky.

Anna je totiž už neplodná a teda nemôže naklásť vajíčka, aby sa vyliahli nový Návštevníci, celé prežitie leží na bedrách Anninej dcéry Lisy, ktorá už naplno pociťuje ľudské emócie, o čom Anna samozrejme netuší, Lisa chce mier a nechať ľudí žiť a nerobiť na nich pokusy. Lisa však je už pripravená na rozmnožovanie a jej telo prechádza zmenami…

Anna sa snaží Lisu zaučiť do kráľovských povinností, netuší však, že Lisa je už iná. Anna stále skúma ľudské bytosti, aby našla zdroj emócii, teda dušu, je totiž presvedčené, že ich pokročilá technológia nájde zdroj citov a podarí sa jej ho odstrániť. Lisa sa musí zúčastňovať na mučení a Anna si začne všímať, že Lisa „nie je v poriadku“.

V súvislosti s tým, že Lisa je pripravená na rozmnožovanie sa postupne vynára aj pravý dôvod, prečo tak Anna trvala na tom, aby Lisa mala vzťah s Tylerom, synom agentky FBI Erici Evans. Zdá sa, že v dobe, keď Erica bola tehotná, tak nastali v jej tele nejaké zmeny a to je aj dôvod rozvodu Erici a jej manžela. Testy ukázali, že Erica svojho manžela podvádzala, keďže nie je otcom Tylera. Erica to však odmieta a tvrdí, že bola verná a zdá sa, že hovorila celú dobu pravdu. Erice ako líderke Hnutia odporu sa podarilo získať na ich stranu šikovného vedca, ktorý už dlhé roky skúmal Návštevníkov a zistil Erice zvýšenú hladinu fosforu, fosfor potrebujú Návštevníci, aby sa mohli množiť. Je teda zrejmé, že na Erice v dobe tehotenstva tajne experimentovali Návštevníci a Tyler má niečo s DNA, čo Anna cíti.

V tejto súvislosti sme sa teda dozvedeli ďalšie odhalenie a že fosforom je teraz pokrytá aj celá Zem, keďže červený dážď skrytým spôsobom zvýšil hladinu fosforu vo všetkom živom. Anna teda plánuje nie naše vyhladenie ako sme si doteraz mysleli, deje sa pravý opak. Anna potrebuje ľudí, potrebuje nás, aby sa Návštevníci mohli rozmnožiť a taktiež vieme prečo sa tak deje. Pri jednom rozhovore s uväznenou matkou sme sa dozvedeli, že Návštevníci objavili Zem v roku 1945, kedy bola odpálená prvá jadrová bomba a senzory ich lodí zaznamenali prítomnosť života na našej planéte. Od tej doby Návštevníci sa držali v úzadí, niektorí žili dlhé roky na Zemi a čakali na vhodný čas, aby mohli uskutočniť svoj plán. Ide totiž o prežitie ich druhu. Musia sa rozmnožiť iným spôsobom na našej planéte, inak vyhynú a preto sa musí zmeniť celá naša planéta na vhodné prostredie, aby mohli sa aj vajíčka vyliahnuť a keby tento spôsob zlyhal, tak aby bolo aspoň možné množenie ich druhu krížením s našim. Dôvod je jednoduchý, planéta vhodná na ich prežitie je totiž ďaleko a nestihli by tam priletieť a do tej doby by vyhynuli!

Dole na Zemi však silnie aj Hnutie odporu na čele s Ericou Evans. Viacero ľudí si konečne začína uvedomovať, že im ide o život, tak sa postupne pridávajú k Hnutiu, prípadne konajú na vlastnú päsť a preto sme boli v ostatnej časti svedkami ich samovražedných atentátov na Návštevníkov. Zúfalstvo na Zemi rastie a Erice je jasné, že tí ktorí sa ešte nepridali na stranu Hnutia z dôvodu, že nevedia, že existujú, tak musia dostať nejakým spôsobom správu, aby prestali konať, ale aby konali koordinovane.

Erice sa konečne podarilo odhaliť tajného špióna zo strany Návštevníkov, bola to jej dlhoročná kolegyňa z FBI Maliková, teraz Erica ju musí poraziť, aby ju neskôr mohla vypočuť…

Maliková je však trénovaná a radšej zomrie, akoby mala zradiť svoju kráľovnú Annu a preto Erica, hoci nerada, pristúpi na najhorší spôsob mučenia pre Návštevníkov, nechá ju stiahnuť z kože…

Erica však netuší, že jedného člena Hnutia, jej dôverného priateľa drží Anna v šachu. Ryan sa nevie rozhodnúť, či zostane verný Hnutiu alebo zachráni svoju malú dcérku z područia Anny. Anna ako inak má plán, nikdy nevydá Ryanovi jeho dcérku, je totiž zázrakom, keďže je polovičným človekom a polovičným Návštevníkom, teda na nej závisí prežitie celého druhu. Musí na nej skúsiť odstrániť dušu a zistiť, či je to možné. Ryan si myslí, že raz mu Anna dcéru vráti. Anna však zistí, jej verná služobníčka Maliková je nezvestná, je jej jasné, že jej identita musela byť prezradená a chytilo ju Hnutie odporu, dá teda za úlohu Ryanovi nájsť Malikovú a priviezť ju späť na materskú loď a aj naďalej ho citovo vydiera s malou dcérou, musí si Ryana pripútať späť k sebe a odstrániť jeho ľudské emócie!

debata chyba
Viac na túto tému: #V