Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - ako prijať zradu od najbližšej osoby?

25.01.2011 12:47
debata

Už v piatok sa vracia Smallville s premiérovými časťami poslednej série!

Televízia The CW vracia aj svoj najväčší seriálový hit na svoje obrazovky. Už v tento piatok nás čaká 12.časť 10. a záverečnej série s názvom Collateral a seriál sa vráti s časťou nabitou plnou akcie a jedného veľkého návratu.

No ešte predtým treba povedať, že aj napriek tomu, že od začiatku série tvorcovia seriálu deklarovali, že táto séria bude posledná, ostatné týždne nasvedčovali tomu, že tomu tak nebude a že koniec seriálu sa ešte odsunie. Dôvodom je vynikajúca sledovanosť a vynikajúce príbehy, ktoré tvorcovia pripravili pre svojich divákov a už nahlas sa šuškalo, že by seriál mohol dostať ešte 11.sériu, niektorí fanúšikovia však stále dúfajú, že Smallville defintívne neskončí v máji tohoto roku a že by sa dočkali ešte jednej série a videli by konečne Clarka Kenta ako Supermana, keďže tvorcovia stále držia v napätí všetkých, ktorí čakajú dlhých 10 rokov, kedy konečne uvidia Clarka, dnes už v legendárnom červeno-modrom obleku. Síce bolo deklarované, že Clark príjme svoj osud a uvidíme ho ako Supermana neskôr v tejto série, no polovica série je za nami a zatiaľ nám bolo ponuknutých iba niekoľko náznakov toho, že raz určite bude Supermanom, no nič viac sme zatiaľ nevideli.

Pred pár dňami však nádeje fanúšikov definitívne pohasli, keďže Smallville skutočne skončí v máji a 11.séria sa konať nebude. Útechou pre všetkých môže byť, že tvorcovia podľa ich slov chystajú bombastické finále seriálu a údajne sa chystá rovno dvojité finále, teda plných 90 minút akcie, podľa tvorcov je však ešte predčasné špekulovať o celkovej dĺžke finále, všetko sa dozvieme v pravý čas.

Od finále seriálu nás delí ešte niekoľko mesiacov, takže ešte sa môžeme tešiť na niekoľko iných príbehov. Už najnovšia časť prinesie dlhočakávaný návrat Chloe, ktorú sme naposledy videli v úvodnej časti aktuálnej série, kedy sa obetovala a vymenila svoj život za život svojho milovaného Olivera Queena a následne nafingovala svoju smrť. No jej najbližší vedeli, že Chloe žije a že len sa skrýva a chce žiť svoj pokojný život. No už podľa traileru je isté, že pokojný život nežila a že možno je zamotaná do veľkých problémov, dokonca možno zradila svojho najlepšieho priateľa Clarka! Pozrite si trailer k najnovšej časti!

Dej najnovšej časti bude bezprostredne pokračovať, tam, kde sa skončil otvorený koniec 11.časti s názvom Icarus, kde na pohrebe jedného z člena Ligy Spravodlivosti všetci ostatní hrdinovia stratili vedomie.

O pár dní neskôr sa všetci prebúdzajú doma a nikto si nič nepamätá. Lois sa veľmi bojí o Clarka a rozpúta pátraciu akciu, aby svojho už snúbenca našla. Áno, Clark a Lois sa konečne zasnúbili, tiež to bolo v 11.časti. Lois je však prekvapená, keď sa Clark z ničoho nič objaví na farme a bude musieť Lois povedať šokujúce informácie a to, že už nemá svoje schopnosti. Pozrite si sneak peek video s touto scénou!

Postupne však všetci unesení začnú mať útržkovité spomienky na tie stratené dni a postupne zisťujú, čo sa stalo o to väčšie je ich prekvapenie, keď zistia, kto za tým stál. Už počas celej tejto série scenáristi vymysleli zápletku s tvrdým zákonom, ktorý má za úlohu registrovať ľudí so schopnosťami a následne ich uväzniť v tajnom väzení a skúmať ich a prípadne ich aj zabiť. Vláda sa totiž obáva, že takíto ľudia by mohli raz prevziať násilím vládu na svetom. Aj za týmto teda stojí vláda a nejakým spôsobom sa im podarilo eliminovať schopnosti všetkých.

Pri svojich spomienkach Clark vidí aj Chloe, ktorá môže byť zapletená do vládnych aktivít, no nedáva to celé zmysel. Chloe by sa nikdy nepridala na stranu proti hrdinom, keďže celé roky im pomáhala. Clark je zmätený a nechce si pripustiť, že by ho zradila taká blízka osoba. Návrat Chloe späť do seriálu teda nebude až taký prívetivý akoby sa dalo čakať, všetci ju budú podozrievať a Chloe bude musieť veľa vysvetľovať ohľadom jej aktivít počas mesiacov, ktorých bola preč. Získa späť stratenú dôveru? Naozaj zradila svojich najbližších?

Chloe sa v seriáli zdrží nasledujúce 4 časti a následne jej postava zase odíde, keďže herečka Allison Mack podpísala zmluvu len na 5 častí tejto série, no tvorcovia potvrdili, že sa s Chloe nerozlúčime definitívne a minimálne v poslednej časti seriálu sa objaví, podobne sa snažia, aby sa v poslednej časti objavili všetky dôležité postavy. No zdá sa, že to až také ľahké nebude. Definitívne nie povedala herečka Kristin Kreuk alias Lana Lang, ktorú sme naposledy videli v 8.sérii a neobjaví sa ani postava niekdajšieho najlepšieho Clarkovho kamaráta. Pete Ross teda sa neobjaví, dôvodom neúčasti je, že herec Sam Jones III je obvinený z držby drog a hrozí mu 20 rokov väzenia. Rozporuplné sú aj informácie ohľadom návratu Lexa Luthora, aj keď dejová zápletka speje k tomu, že by sa mal Lex v poslednej časti objaviť, herec Michael Rosenbaum na svojom Twitteri povedal, že už dlhšiu dobu s tvorcami seriálu nehovoril a teda ich deklarované informácie o tom, že jednania prebiehajú úspešne sú podľa neho predčasné. Uvidíme teda, kde je pravda.

Už čoskoro uvidíme zase aj Anette O'Toole alias Marthu Kentovú, ktorú si túto úlohu zopakuje zatiaľ iba v jednej časti, ďalšie účinkovanie v záverečnej časti nie je vylúčené a ešte vo viacerých častiach uvidíme Johna Glovera (Lionel Luthor).

Mladšiu verziu Lexa, teraz už v teenagerskom veku uvidíme už v 13.časti, kde sa opäť stretneme s Lionelom Luthorom, ktorý bude chcieť prevziať opäť Luthorcorp od Tess a Olivera. Verejnosť je zmätená, že vidí Lionela živého, tento Lionel je totiž z alternatívnej reality, odkiaľ sa mu podarilo uniknúť, vymyslí si teda kryciu verziu príbehu ako to bolo s jeho zavraždením, aby ho verejnosť neotravovala.

Problémom je, že tento Lionel nie je ako „náš“ Lionel, tento je zlý a neštíti sa naozaj ničoho, no veľmi pekne oživí dej, hlavne, keď dôjde k stretu jeho s Tess. Tess je totiž jeho dcéra, ktorej sa zbavil už ako dieťa, dal ju do domova a aj v alternatívnej realite ňou pohŕdal a v našej realite to nebude inak. Zabúda však, že aj Tess v našej realite je iná a naša Tess sa len tak ľahko nevzdá.

V tejto časti nás taktiež čaká zaujímavá zápletka, teda okrem Luthorcovcov sa opäť v seriáli objaví Martha Kentová, ktorú sme naposledy videli v predposlednej časti 9.série. Tentoraz aj Martha ako senátorka už nemieni ticho sedieť a verejne vyjadrí podporu maskovaným hrdinom, ktorí chránia po nociach ľudí a tvrdo odsúdi registračný zákon. Clark a Lois sledujú jej vyhlásenie v televízii a sú prekvapení ako rázne Martha vystupuje. No všetko sa však rýchlo zmení, keď Marthu niekto postrelí, Clark okamžite ide na mamou. Motív neznámeho útočníka je jasný a Clark hnaný pomstou sa bude snažiť nájsť útočníka. Našťastie Martha prežije. Po tomto incidente začne Clark vážne uvažovať, že by svoju hrdinskú kariéru zavesil na klinec, aby tak ochránil svojich najbližších. Lois aj Chloe ho však chcú presvedčiť a tak mu pustia niekoľko videí na internete, ktoré povzbudzujú maskovaných hrdinov v ich konaní. Zaujímavosťou je, že tieto videá v skutočnosti vytvorili fanúšikovia seriálu Smallville.

13.časť s názvom Beacon odvysiela televízia The CW už 4.februára.

V súvislosti so štartom druhej polovice záverečnej série bolo zverejnených niekoľko rozhovorov s hercami a tvorcami, kde sa spoločne väčšinou vyjadrovali o tom, ako majú radi seriál a ako im je ľúto, že seriál čoskoro skončí, no sľubujú nespútanú jazdu, kým záver príde. Fanúšikovia sú konečne spokojní, že Lois a Clark sú zasnúbení a teraz žiadajú viac, chcú vidieť aj svadbu a tvorcovia pravdepodobne tejto požiadavke vyhovejú. Hovorí sa, že už v závere seriálu by sme mali vidieť aj svadbu tejto legendárnej dvojice a konečne by mali nájsť spoločné šťastie. Síce nie je ešte nič oficiálne potvrdené, ale viete ako to býva, bez vetra sa ani lístok nepohne a určite by to bol veľmi pekný záver seriálu, keby sme videli svadbu, Clarka ako Supermana a nezabudnuteľnú scénu, keď Clark s Lois lieta nad mestom, aspoň takúto túžbu vyslovila v jednom rozhovore herečka Erica Durance (Lois Lane). Pevne všetci veríme, že sa jej priania splnia. Zdá sa, že to bude práve Lois, ktorá vymyslí dve identity pre Clarka. Už v najbližších týždňoch by mala Clarkovi navrhnúť, že by si mal viac chrániť, keď chce byť hrdinom, aby ho ľudia nespoznávali. No dá sa predpokladať, že každá časť už prinesie niečo zlomové, tieto slová potvrdil aj nový promo plagát k tejto sérii, pozrite si ho uznajte sami, že už čoskoro sa objaví legendárny hrdina.

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE