Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - je východiskom zo všetkého iba sebaobetovanie?

26.01.2011 12:21
debata

The Vampire Diaries

Season 2

The Vampire Diaries - je východiskom zo...
The Vampire Diaries - je východiskom zo všetkého iba sebaobetovanie? The Vampire Diaries - je východiskom zo všetkého iba sebaobetovanie?

Je východiskom zo všetkého iba sebaobetovanie?

 

Konečne prichádzajú nové časti Upírskych denníkov!

  

Podobne ako iné seriálové hity televízie The CW tak aj The Vampire Diaries sa vracajú späť so svojou druhou polovicou 2.série, už zajtra večer nás čaká 12.časť 2.série s názvom The Descent. Keď sme sa v decembri so seriálom lúčili začiatkom decembra, mali sme možnosť vidieť dlhoočakávanú premenu Tylera na vlkodlaka. Tyler, ktorý zdedil túto rodinnú kliatbu bol z premeny vydesený a pomoc prišla naozaj od najneočakávanejšej osoby – Caroline. Tá sa snažila pomôcť Tylerovi prekonať neznesiteľnú bolesť, ktorá premenu sprevádzala. Tyler však nechápal jej pohnútky, ona však si kompenzovala isté veci, keď začiatkom série ju Katherine premenila na upírku a nebol nikto, kto by jej pomohol prekonať túto premenu. Teraz síce už prekonala najhoršie fázy svojej premeny a to vďaka Stefanovi, ktorý ju naučil žiť bez ľudskej krvi, lenže cesta k tomuto cieľu nebola ľahká, preto sa snaži pomôcť Tylerovi, ktorý pri sebe nemal nikoho. Problémom však je, že podľa legendy, ak vlkodlak uhryzne upíra, ten okamžite zomiera, no ostatná časť nám vyvrátila toto tvrdenie, keďže Rose pokúsal vlkodlak, no nezomrela, no začala sa meniť. A jej premena bude pokračovať aj v najnovšej časti a začne ohrozovať všetkých naokolo. Ale dosť bolo slov, pozrite si trailer k zajtrajšej časti!

 

Druhá polovica aktuálnej série bude podľa slov tvorcov temnejšia aj pesimistickejšia hlavne sa to bude týkať Eleny, keďže nebezpečný kruh okolo nej sa začne uzatvárať a všetkým začne byť jasné,že príchod Klausa, najmocnejšieho upíra z prvej generácie, je neodvratný. Elena má však svoj plán, ktorý obsahuje jej sebaobetovanie, aby sa zachránila. Ak by však chcela prežiť, bude sa z nej musieť stať upírka, podobne ako to spravila kedysi Katherine. Všetci ju však od tohto plánu odhovárajú a odmietajú si priznať to, že všetko sa možno skončí smrťou. Elena je však neústupná a týmto krokom chce ochrániť všetkých, ktorých miluje.

Stefan si však o Eleninom pláne takisto myslí svoje a hľadá východiská, aby Elenu nejakým spôsobom zachránil, je mu jasné, že ak sa objaví Klaus, tak nebude s nikým vyjednávať a pôjde si tvrdo za svojím cieľom, keďže jedine Elena je kľúčom ako prelomiť kliatbu. Teší ho však, že s ňou obnovil vzťah a po dlhej dobe sú spolu opäť šťastní. Už v 14.časti s názvom Cryin Wolf uvidíme viac spoločných chvíľ medzi Stefanom a Elenou, kedže sa rozhodnú stráviť víkend pri jazere, ďaleko od všetkých, netušia však, že sú sledovaní…

Medzitým Damon sa bude snažiť zistiť všetky dôležité informácie o Jules, je to bývala priateľka Masona Lockwooda, strýka Tylera, ktorý bol tiež vlkodlak, no Damon ho zabil a práve preto sa Damon obáva príchodu priateľky, ktorá hľadá svojho milého, mohol by sa tak veľmi rýchlo podozrivým číslom jedna a Damon sa má naozaj rád a nechce dopadnúť ako Rose, ktorá sa mení v niečo neidintifikova­teľné. Zhodou okolností aj Jules je vlkodlak a už čoskoro sa stane Tylerovou veľkou oporou. Spoločné scény bude mať v 14.časti, kedy Tylerovi vysvetlí veľa o jeho kliatbe, no príbeh si trošku prispôsobí a vynechá niekoľko dôležitých detailov.

Damon požiada Elenu o malú láskavosť, to však netušil, že to Elenu bude stáť takmer život. Rose nemôže zostať bez dozoru, je totiž veľmi nebezpečná a spolu so Stefanom podcenili jej silu. Pochopiteľne Rose odmieta byť zavretá a hľadá cestu ako sa dostať za potravou a teraz jej v ceste bude stáť iba Elena, takže jej cesta na slobodu bude veľmi ľahká…

Caroline v sebe objaví nové povahové črty, o ktorých ani netušila, že ich, keď ešte bola človekom. Už počas Tylerovej premeny zistila, že vie byť nápomocná a šľachetná a ľudia úplne inak na ňu reagujú, keď je milá. Tyler je takisto prekvapený z jej povahových čŕt a vzniká medzi nimi zaujímavé puto. Caroline je rada, že má kamaráta, aj keď je to síce vlkodlak, no po dlhej dobe sa môže s niekým narovinu porozprávať o svojich pocitoch a trápeniach bez toho, aby na ňu niekto pozeral ako na blázna. S Tylerom bude aj naďalej tráviť viac a viac času. Toto všetko si všíma aj Carolinin priateľ Matt, síce prežívajú krízu, no nepáči sa mu, keď sa Tyler motá okolo Caroline, netuší však, že ona je už upírka a on je vlkodlak. Caroline však po dlhej dobe bude k Mattovi naozaj úprimná a konečne si vyjasnia svoje city. Prezradí Mattovi, že je upírka?

Damona stále viac ovládajú city a strach. Uvedomuje si prichádzajúcu hrozbu v podobe Klausa a nepáči sa ani prítomnosť vlkodlakov v meste, bude si musieť priznať, že má strach o svoj život. Zároveň vzniká aj dusno medzi upírmi a vlkodlakmi, keďže podľa legendy tieto dve stvorenia musia byť nepriatelia a nie je možné, aby žili vedľa seba a tak už v 13.časti sa dočkáme významného boja medzi upírmi a vlkodlakmi a tento boj by mal pokračovať aj v 14.časti a postupne by sa mala táto dejová línia končiť a opäť dostanú väčší priestor upíri a hlavne príchod Klausa.

No ešte predtým sa môžete tešiť na príchod Johnatana Gilberta, ktorého sme naposledy videli v úvodnej časti aktuálnej série. Už v 13.časti s názvom Daddys Issues sa vráti do Mystic Falls a ako vždy bude niečo skrývať, no nemôže očakávať nadšené ovácie, že sa vrátil. Avšak do deja seriálu významne zasiahne a ako to už bolo aj v 1.sérii, bude disponovať životne dôležitými informáciami…

Na záver ešte niekoľko zákulisných informácií. Tvorcovia seriálu stále hľadajú predstaviteľa dlhoočakávaného Klausa, no zistili, že obsadiť takú komplikovanú postavu, akú napísali nebude jednoduché a tak sa zdá, že jeho príchod sa o niekoľko častí bude musieť posunúť a dá sa očakávať, že zamieša kartami až v posledných častiach aktuálnej série, pôvodné plány hovorili o tom,že by sa mal objaviť už v 16.časti, avšak tento termín sa pravdepodobne nestihne.

Väčší priestor v deji dostane aj Jenna, teta Eleny a Jeremyho, ktorá momentálne chodí s Alaricom a ako jedna z mála postáv netuší, čo sa v jej rodine deje a netuší, kto je upír a kto nie. Kríza nastane v jej vzťahu s Alaricom, ktorý pochopiteľne bude musieť mlčať o plánoch, v ktorých zamotaný, spoločne s Elenou, Jeremym ju chcú ochrániť od všetkého. Jenna si však bude myslieť, že Alaric ju podvádza, do toho sa vráti do mesta Johnatan Gilbert a ako vieme, kedysi s ním mala pletky a milostný trojuholní je na svete.

Do väčšieho nebezpečenstva sa dostane Bonnie a Jeremy. Bonnie postupne začne zisťovať šokujúce informácie o novom obyvateľovi mesta Lukovi, takisto čarodejníkovi a postupne sa začne ukazovať, kto stojí na akej strane barikády. Tvorcovia takisto naznačujú, že všetci fanúšikovia Jeremyho by mali zostať v strehu, keďže sa pravdepodobne ocitne v ohrození života, bude to vlastným pričinením, pretože sa viac začal angažovať v plánoch ako zachrániť Elenu a uvedomí si, že ak ju chce zachrániť, bude musieť obetovať svoj život!

       
debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)