Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - pripravte sa na oslavu, na ktorú zabudnete!

23.02.2011 12:11
debata

Seriál sa chýli ku koncu, posledná séria vstupuje do poslednej tretiny!

Čas je v našom prípade nekompromisný a nemilosrdný a posledná séria Smallville, či chceme alebo nie, sa chýli k svojmu záveru, séria vstupuje do svojej poslednej tretiny a dej seriálu sa začína pekne zamotávať, aby vo svojom špeciálnom dvojhodinovom finále sme mali možnosť vidieť bezkonkurečnú ak­ciu!

Áno, je to tak, pôvodné správy sa potvrdili a Smallville dostane dvojhodinové finále s názvom Finale Part 1 a Part 2, ktoré bude odvysielané 13.mája 2011.

To však ešte pomerne ďaleko a už tento piatok nás čaká asi posledná „oddychová“ epizóda, televízia the CW v piatok uvedie v poradí 15 epizódu s názvom Fortune a prečo oddychová? Pravdepodobne sa nebude riešiť žiadny zásadný problém so záchranou sveta, iba zo záchranou snúbencov – Clarka a Lois. Ich svadba sa nezadržateľne blíži a tak ich spoloční priatelia sa rozhodnú usporiadať im nezabudnuteľnú rozlúčku so slobodou. A že to bude divoká rozlúčka, ich spoločná priateľka Zatanna im totiž pošle začarovanú fľašu šampanského, ktoré im spôsobí, že si nebudú nič pamätať a budú robiť veci, ktoré by predtým nikdy nerobili. Vytriezvenie príde hneď ráno, keď si všetci uvedomia, že si nič nepamätajú a všetci budú musieť postupne zistiť, čo v noci vystrájali. Je vám to povedomé? Tvorcovia sa totiž inšpirovali komédiou Hangover (Vo štvorici po opici). Lois zistí, že stratila zásnubný prsteň, poprosí Olivera, aby vo všetkej diskrétnosti s ňou pátral po stratenom prsteni, záblesky spomienok ich zavedú do kasína Fortune, kde sa sa stretnú s trošku na naše pomery nezvyklým majiteľom, pánom Fortunom, ktorý Lois obviní z krádeže jeho peňazí! Čo sa teda naozaj v noci stalo? Clark má tiež problémy a vydáva sa pre zmenu s Chloe po nočných potúlkach, postupne zistia, že Clark vykradol auto plné peňazí. Naozaj sa to stalo alebo to sú to len imaginárne spomienky následkom kúzla Zatanny? Dozvieme sa už v piatok!

Smutnou správou je, že touto epizódou končí svoje účinkovanie v seriáli Allison Mack (Chloe Sullivan), ktorá si tak splnila zmluvné podmienky, je však veľká nádej, že Chloe nevidíme naposledy, keďže tvorcovia sa snažia dostať do finálovej dvojčasti čo najviac účinkujúcich a aký by to bol záver seriálu, keby sa tam neobjavila Chloe, ktorá spolu s Clarkom vystupuje v seriáli od jeho samého začiatku, zatiaľ sa však obsadenie poslednej dvojčasti iba črtá a herečka Mack tam zatiaľ nefiguruje.

Opäť svoj vážnejší charakter dostane Smallville už týždeň po tejto epizóde, v 16.časti s návzom Scion. Na scénu sa opäť vrátia Luthorovci, hlavne Lionel bude opäť konať zlo a odmieta pripustiť, že by mu niekto mohol stáť v ceste obnoviť svoje stratené postavenie v tomto svete a návrat do alternatívnej reality kam patrí nehrozí, keďže jediný spôsob ako sa tam dostať pomocou kryptonského artefatku je nemožný, keďže ho Clark zničil. Avšak musí existovať nejaký spôsob ako sa zbaviť Lionela, ktorý začína byť hrozbou pre všetkých. Malé víťazstvo sa síce podarilo Tess a Clarkovi, keď sa im podarilo dostať Alexandra s jeho područia a presvedčiť ho, že sa z neho nemusí stať Lex, že si môže vybrať svoj osud, no ako asi tušíte, udržať dobré ja Alexandra nebude ľahké, navyše, keď Tess zistila šokujúce skutočnosti. Bola totiž rozhodnutá zabiť tento klon Lexa Luthora, no keď mu chcela pichnúť injekciu s kyanidom, tak to nebolo možné. Alexander je totiž Kon-El, v legende o Supermanovi známy ako aj Conner Kent, teda Superboy. Ide totiž o to, že Lex pri svojich zvrátených experimentoch počítal aj so svojou nesrmteľnosťou a podarilo sa mu vytvoriť klon, ktorý má všetky jeho spomienky a popritom má aj kryptonské DNA, čo znamená, že je nezraniteľný ako Clark Kent, z čoho vyplýva veľký problém, ktorý by mohol znamenať aj smrť Clarka, keby sa stretol s Alexandrom v súboji ako so seberovným súperom. A tu sa dostávame pravdepodobne k finálnej zápletke, ktorá by sa mohla odohrať vo finále seriálu. Fantastickou správou je, že tvorcom sa podarilo dohodnúť s hercom Michaelom Rosenbaumom a herec potvrdil, že sa jako Lex Luthor vráti späť do finálovej dvojčasti, čo podporuje myšlienky veľkého súboja týchto dvoch odvekých nepriateľov, len pripomínam, že Rosenbaum opustil seriál v závere 7.série a odvtedy sa už tam neobjavil. V súvislosti s týmto veľkolepým návratom zvažuje údajne návrat aj Kristin Kreuk, ktorá pôvodne odmietla akúkoľvek účasť v Smallville, no návrat Rosenbauma ju ževraj prinútil znova zvážiť, či by nebolo vhodné sa ukázať v seriáli, ktorý jej priniesol medzinárodnú slávu a určite by to bolo aj pekné gesto pre všetkých fanúšikov, ktorí celých 10 rokov seriál sledovali. Nič však ešte nie je oficiálne potvrdené.

Myslím, že o finále seriálu ešte popíšem nejeden článok a vráťme sa späť k 16.časti, kde by sa mal odohrať aj súboj Luthorovcov, teda Tess a Lionela. Lionel svojou dcérou aj v alternatívnej realite pohŕdal a teraz tomu nie je inak. Tess si však uvedomuje aké nebezpečenstvo Lionel predstavuje pre ňu a aj pre Alexandra, ktorý si spokojne žije s ňou a stretáva sa aj s Clarkom na farme. Tvorcovia však taja, či táto časť sa stane pre Tess osudnou, hoci sú tam isté náznaky, dúfajme však, že Tess sa dožije úplneho záveru seriálu.

Na záver televízia the CW zverejnila svoje vysielacie plány. Dôležitým upozornením je, že po 16.časti nás čaká 6 týždňová pauza vo vysielaní, lepšie povedané všetky seriály, ktoré the CW vysiela dostanú túto pauzu, na blogu sa okrem Smallville venujem aj Gossip Girl a The Vampire Diaries, ktoré tiež budú do polovice apríla oddychovať, aby sa následne vrátili v plnej sile a aktuálne série potom budú dovysielané bez vysielacej prestávky.

Poďme sa teda pozrieť na dátumy posledných epizód Smallville:

17.časť – Kent – 15.apríl

18.časť – Booster – 22.apríl

19.časť – Dominion – 29.apríl

20.časť – Prophecy – 6.máj

21.časť + 22.časť – Finale (part 1 + part 2) – 13.máj.

debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE