Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Smallville - vráti zlo tam, kam patrí?

13.04.2011 12:10
debata

Smallville

Season 10

odkaz Smallville - vráti zlo tam, kam patrí?
Smallville - vráti zlo tam, kam patrí? Smallville - vráti zlo tam, kam patrí?
 

Vráti zlo tam, kam patrí?

 

Seriál vstupuje do svojej finálovej fázy!

  

Vysielacia prestávka, ktorá trvala celých šesť týždňov sa týmto piatkom skončí a všetci diváci sa môžu tešiť na posledné epizódy seriálu Smallville a veľké, dvojhodinové finále seriálu sa nekompromisne blíži. Už tento piatok nás čaká 17.časť 10.série s názvom Kent. Ostatné epizódy budú odvysielané v nasledovnom poradí:

18.časť – Booster – 22.apríl

19.časť – Dominion – 29.apríl

20.časť – Prophecy – 6.máj

21.časť + 22.časť – Finale (part 1 + part 2) – 13.máj.

Dnešná časť bude iste pre všetkých veľmi atraktívna, keďže Clark sa opäť ocitne v alternatívnej realite, odkiaľ pred časom utiekol Lionel Luthor a v našej realite rozpútal nebezpečnú hru. Tentoraz Clark bude musieť dať všetko do pôvodného stavu. Podarí sa mu vrátiť zlo tam, kam patrí? Čo všetko mu bude stáť v ceste?

Príbeh piatkovej časti bude súvisieť s epizódou, ktorá patrí do prvej polovice aktuálnej série. V epizóde s názvom Luthor sa Clark ocitol v alternatívnej realite, kde bol synom Lionela Luthora, ktorý ho po príchode na Zem našiel prvý a vychoval k obrazu svojmu. Tam bol Clark Luthor postrachom sveta. Lenže náš Clark pomocou kryptonského artefaktu sa dostal do tejto alternatívnej reality a zlého Clarka vypustil do nášho sveta. Našťastie dal všetko náš Clark do poriadku a vrátil zlého Clarka, tam kam patrí, no netušil však, že pri odchode s ním prišiel do nášho sveta aj Lionel. Clark zničil artefakt a tak nie je cesty späť pre Lionela. Aspoň sa tak zdalo. Príbeh začne, keď Clark vo svojej stodole objaví tajomné zrkadlo, ktoré evidentne niekto pripravil, aby sa zlý Clark mohol dostať z alternatívnej reality k „otcovi“ Lionelovi. Náš Clark sa opäť ocitá v realite, kde ho všetci nenávidia a nevie ako sa dostať späť. Navyše ho zajme Johnathan Kent, ktorý chce sa Clarka zbaviť, netuší však, že má nesprávneho Clarka. Clark je očarený, že vidí opäť svojho otca živého, no Johnathan mu však príbeh z alternatívnou realitou neverí…

Medzitým v našej realite začne zlý Clark vyčíňať, jeho prvá cesta vedie za jeho „sestrou“ Tess Mercer, ktorej hrozí okamžitou smrťou, pokiaľ neprístúpi na jeho plán. Tess je vydesená z toho, že zlý Clark je opäť na scéne. Lois však nechce nechať nič na náhodu a bude sa snažiť, aby sa jej Clark vrátil z alternatívnej reality a zlý Clark aj s Lionelom sa vrátili tam kam patria raz a navždy. Bude to však náročná úloha!

Už o týždeň na to, sa každý komixový fanúšik môže tešiť na súboj superhrdinov v Metropolise a Clark Kent bude o krok bližšie stať sa mužom z ocele. Táto epizóda s názvom Booster sa bude odohrávať v Metropolise a Lois si uvedomí, že Clark potrebuje novú identitu, aby ho nikto nepodozrieval, že je tajomná Šmuha, ktorá zachraňuje každý deň svet. Preto sa z Clarka Kenta musí stať nová, nepríjemná osoba, aby ho nikto nespájal so superhrdinom. Všetko sa však zmení, keď sa v meste objaví nový superhrdina Booster Gold, ktorý túži len po celosvetovej sláve a pozornosti a prevziať miesto po Clarkovi. Média sú ním očarené a Booster vďačne každému pózuje, čo v Clarkovi ešte viac vzdudzuje pochyby o tom ako sa má správať. Bude sa snažiť byť akýmsi poradcom Boostera, no ten ho ignoruje, navyše sa Booster bude snažiť, aby aj v Daily Planet začali o ňom písať ako novodobom hrdinovi, no Lois začne písať výhradne o Šmuhe, aby ľudia nezabudli na hrdinu, ktorý ich dlhé roky chránil. Booster však skomplikuje situáciu v meste, keď sa jeho zbraň zlúči s nič netušiacim chlapcom, z ktorého sa stane nový superhrdina – Blue Beetle a začne napádať všetko v meste. Clark tam musí zachrániť nielen chlapca, ktorého ovláda Blue Beetle, ale poslať Boostera do budúcnosti a pritom zachrániť celé mesto, ktoré je pod útokom supehrdinov…

   

V epizóde s poradovým číslom 19 s názvom Dominion sa opäť stretneme z hlavným záporákom Zodom, s ktorým Clark bojoval celú 9.sériu. Tentokrát sa stretnú v Zóne Fantómov, kde ho Clark v závere 9.série uväznil. Problémom je, že do Zóny s ním prišiel aj Oliver Queen, ktorý chce Clarkovi pomôcť, neuvedomil si však, že tu je Clark bez svojich schopností. Ocitnú sa tak pred Zodom, ktorý túži len po pomste…Medzitým Lois musí s Tess vyriešiť problém s generálom Sladeom, ktorý bol hlavný iniciátor zabíjania superhrdinov. Lois sa však dozvie, že Clark veril viac Tess, keďže ona skôr vedela jeho tajomstvá ako samotná Lois, čo ju veľmi zamrzí…

V 20. epizóde si pre nás tvorcovia pripravili zaujímavú zápletku tesne pred finále. Clark totiž vezme Lois do Pevnosti Samoty, kde ju chce predstaviť svojmu otcovi Jor-Elovi ako svoju budúcu ženu. Jor-El si pre nich prichystal ďalšiu skúšku a to, že na jeden deň si vymenia telá! Navyše v tejto epizóde by sa mala opäť objaviť Clarkova sesternica Kara.

S tým ako sa blíži finále sú všetci diváci nedočkavejší, kedy uvidia Clarka ako Supermana. Je však jasné, že tvorcovia toto prezradiť nechcú, no podľa posledných vyjadrení sa Superman objaví až v dvojhodinovom finále ako vyvrcholenie celého vysielania seriálu. Celý príbeh finále je zatiaľ tajomstvom, no herecké obsadenie je už jasné. Môžeme sa tešiť na všetky hlavné postavy 10.série. Navyše do finále sa vrátila aj postava Chloe Sullivan, hoci zmluvu mala podpísanú iba na 5 častí aktuálnej série, nakoniec však veľmi rada prijala ponuku, aby sa zúčastnila aj veľkého finále, nebude chýbať ani herec Michael Rosenbaum – Lex Luthor, potvrdený je aj návrat Marthy Kentovej a Johnathana Kenta. Je teda jasné, že sa zíde takmer celé pôvodné obsadenie seriálu. Nevráti sa iba Lana Lang, herečka Kristin Kreuk nakoniec odmietla účinkovanie s tým, že príbeh Lany Langovej je pre ňu uzatvorený.

      
debata chyba
Viac na túto tému: #SMALLVILLE