Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Secret Circle - nechajte sa očariť tajomným svetom kúziel!

13.09.2011 12:31
debata

THE SECRET CIRCLE

season 1

odkaz The Secret Circle - nechajte sa očariť tajomným...
The Secret Circle - nechajte sa očariť tajomným svetom kúziel! The Secret Circle - nechajte sa očariť tajomným svetom kúziel!

Nechajte sa vtiahnuť do tajomného sveta!

 

Nový seriál prichádza na blog o seriáloch!

    

Seriálový svet v Amerike už vo štvrtok večer obohatí nový seriálový počin od tvorcov, dnes už legendárnych The Vampire Diaries (Upírske denníky). Už vo štvrtok hneď po premiére 3.série The Vampire Diaries vrthne na televízne obrazovky mladší súrodenec – The Secret Circle. Ako iste tušíte, tento seriál sa radí medzi tie, ktoré vznikli na základe knižnej predlohy, tak ako aj The Vampire Diaries a podobne si prepracovanie na seriál zobrali na starosť tvorcovia The Vampire Diaries, takže sa dá očakávať, že seriál bude zbierať jeden úspech za druhým. Podobne ako seriál Ringer, ktorý svoju premiéru aj na blogu mal v utorok, tak aj The Secret Circle je jeden z najočakávanejších seriálových noviniek novej televíznej sezóne. Cieli na tú istú vekovú kategóriu ako upíri a zdá sa, že televízia The CW bude mať nepriestrelný štvrtok, čo sa týka sledovanosti a úspechu.

Síce The Secret Circle nie je o upíroch, ale spoznáme nový nadprirozdený svet, tentokrát svet plný mágie, častokrát nie bielej, ale čiernej. Dej úvodu do seriálu nám predstaví mladé dievča Cassie, ktorá si žije spokojný život s mamou Ameliou. Jedného večera však v dome vypukne požiar, čo samozrejme nebude náhoda a mama Cassie zomiera krutou smrťou. Zničená Cassie tak musí začať nový život ďaleko od ľudí, na ktorých bola celý život zvyknutá. Cassie prichádza do malého mestečka Chance Harbor, kde bude žiť u svojej babky. Ako to už býva zvykom, toto mestečko má svoje temné tajomstvá a príchod Cassie nebola náhoda, ale dlho pripravovaná udalosť, ktorá má zmeniť navždy jej život. Postupne ako Cassie spoznáva ľudí v meste, zisťuje, že niečo tam nie je v poriadku a navyše sa zdá, že ju ľudia poznajú viac ako by sa na prvý pohľad zdalo. Všetko sa zmení s nástupom do školy, kde spozná nových priateľov – čarodejnice a čarodejníkov, ktorý jej veľmi rýchlo vysvetlia jej pôvod a schopnosti, ktoré v sebe má, no potrebuje tvrdý tréning, aby sa jej schopnosti prebudili a že celá jej rodina má čarodejnícke základy a že smrť milovanej matky bola úkladná vražda. Kto sú nový priatelia Cassie? Veľkou oporou sa stane Diana a jej priateľ Adam, ktorý si vezmú Cassie pod ochranné krídla. Taktiež na scénu prichádza miestny podivín Nick. Cassie spozná aj nepríjemnú Fay a jej „prívesok“ Melissu, ktorá znepríjemní Cassie život. Tak či onak na Cassie závisí veľa, práve ona je chýbajúcim článkom do novej generácie čarodejníkov – tzv. Tajomného kruhu.

 

Cassie je šokovaná z miesta, kde sa dostala, všetko však zmení čarodejnícka kniha, ktorú nájde ukrytú v bývalej izbe svojej matky, s odkazom pre ňu, kde jej mama vysvetlila jej potenciál a životný osud, ktorý ju čaká. Teraz je čarodejnícka kniha jej a musí naplniť svoj osud. Upozorní ju však na to, že v meste je veľké zlo, ktoré je bližšie ako si myslí a musí byť veľmi opatrná, aby sa jej nestalo to isté ako jej matke. Miestne zlo bude ukryté v otcovi dobrej Diany a matky Fay. Navyše čarodejnícka sila sa znásobí, keď všetci mladí čarodejníci a čarodejnice sa prepoja a vytvoria „tajný kruh“. Cassie však bude chcieť po veľlej tragédii žiť normálny život a bude sa snažiť zabudnúť na jej predurčenú budúcnosť. Avšak najmä zlomyselná Fay je nadšená z jej narastúcej sily. Diana však má tušenie, že ak nezostanú prepojí v Kruhu, ich sila sa môže stať nekontrolovateľnou a napáchať veľa zlého. A práve tvorcovia najmä pri Diane sľubujú zaujímavý vývoj postavy, keďže teraz je síce pozitívna postava, avšak tvorcovia zdôrazňujú, že ňou je iba nateraz, temná mágia bude veľkým pokušením. Veľkým pokušením bude pre Adama práve Cassie, do ktorej bude bezhlavo zamilovaný v podstate od ich prvého stretnutia. Cassie sa bude musieť rozhodnúť, aký život začne žiť.

 

Nosný príbeh nie je vôbec originálny, ako to už býva pri knižnej predlohe, no spracovanie seriálu je už iné a temnejšie, podobne ako pri The Vampire Diaries sa tvorcovia rozhodli väčšiu pozornosť venovať aj zlu a temnej stránke mágie, tým pádom sa môžeme tešiť aj na iné veci, len ako sú sladké a neprítomné dialógy. Kritici taktiež očakávajú, že seriál bude mať veľký úspech, umocňujú to aj tým, že za seriálom stoja tvorcovia The Vampire Diaries, čo je dnes zárukou tej najvyššej kvality. Pilotnej epizóde je však vyčítané, že je pomerne predvídateľná, no zase nám bude ponúknutý pohľad na všekto podstatné, čo budeme môcť v seriáli očakávať a je akousi prípravou na veľkú jazdu, ktorá nás počas 1.série čaká.

Taktiež obsadenie seriálu je hviezdne, najmä pre mladšie ročníky. Hlavnú úlohu Cassie Blake stvárni herečka Britanny Robertson, mnohí ju iste poznáte zo seriálu Life UnExpected, u nás vysielaný ako zmena je život, kde taktiež hrala hlavnú úlohu. Jej čarodejníckych kolegov stvránia herci Thomas Decker ako Adam Conant, Phoebe Tonkin stvárni nepríjemnú Faye, Jessica Parker Kennedy stvárni Melissu, Shelley Hennig stvárni dobrú Dianu a babku Cassie Jane Blake stvárni herečka Ashley Crow.

  
debata chyba
Viac na túto tému: #THE SECRET CIRCLE