Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - pohltila ho nadobro kvrilačná temnota?

14.09.2011 12:14
debata

The Vampire Diaries

Season 3

odkaz The Vampire Diaries - pohltila ho nadobro...
The Vampire Diaries - pohltila ho nadobro kvrilačná temnota? The Vampire Diaries - pohltila ho nadobro kvrilačná temnota?

Pohltila ho nadobro krvilačná temnota?

 

Už zajtra večer prichádza dlhoočakávaná premiéra 3.série!

   

Veľká fanúšikovská základňa seriálu The Vampire Diaries si zajtrajším večerom konečne môže vydýchnuť a po 4 mesačnej prestávke sa naši obľúbení hrdinovia a upíry vracajú na televízne obrazovky The CW s novou sériou. Dnešná epizóda sa volá The Birthday. Opäť potečie krv, najmä, čo sa týka Stefana, ktorý sa v závere 2.série obetoval kvôli svojmu bratovi Damonovi, aby mu Klaus dal liek, keďže ho pohrýzol Tyler ako vlkodlak a ako už vieme, pohryznutie upíra vlkodlakom, znamená veľmi bolestivú smrť pre upíra. A keďže jediný liekom je vlastne Klaus, ktorý teraz po prelomení kliatbu je napol upír napol vlkodlak, Stefan pre záchranu svojho brata sa rozhodol obetovať všetko, aj vzťah s Elenou. Klaus donútil Stefana, aby sa v ňom prebudilo jeho staré ja, pre pripomenutie len spomeniem, že Stefan vo svojich upírskych začiatkoch bol naozaj veľmi zlý a volali ho rozparovač a Klaus chce rozparovača späť. Prinútil Stefana opustiť spolu Mystic Falls a začať tak upírsky masaker a popritom Klaus chce chytiť Katherine, keďže našej upírskej manipulátorke sa tradične podarilo utiecť a Klaus s Katherine určite ešte neskončil. Ešte však predtým Katherine priniesla Elene a Damonovi liek a Damonov život bol zachránený, avšak sa príliš vysokú cenu. Vzťah Damona a Eleny sa zmenil, po ich prvom bozku a obaja si uvedomili, že to čo, už dlho popierali je naozaj skutočnosť a medzi nimi preskočila iskra, avšak Elena dáva prednosť stále Stefanovi. Prichádzajúca séria však niečo zmení, tvorcovia sa rozhodli,že samozrejme túto dejovú líniu rozpíšu a aj keď sa nedajú dokopy, ich hašterivý vzťah sa veľmi ukludní a nájdu si k sebe cestu, možno ako priatelia, prípadne nikto nevie ako sa to všetko vyvinie v budúcnosti. Zatiaľ však pre divákov bude aktuálne zmena vzťahu a uvidíme ako Elena možno trošku aj oľutuje ten bozk zo záveru 2.série, myslela si, že Damonovi už nie je pomoci, no teraz Damon vkladá veľké nádeje to toho bozku. Stefan však bude naozaj zlý a tvorcovia sľubujú veľkú premenu Stefana, chcú, aby si prešiel svojím zlým ja omnoho výraznejšie ako v dobe jeho rannej premeny v roku 1864.

Navyše začína aj nová kapitola pre Damona, ktorý teraz bude musieť „upratovať“ po Stefanovi neporiadok, tak ako to doteraz robil Stefan, keď Damon bol na love, pre Damona to však bude veľká zmena a nebude sa chcieť s tým zmieriť, že on je teraz ten dobrý Salvatore, aj napriek tomu prvoradé pre Damona bude zachrániť Stefana z pazúrov Klausa, Damon zabudne aj na súrodeneckú nevraživosť a spolu s Elenou musia podstúpiť riskantný plán, aby sa „starý dobrý“ Stefan vrátil, no nebude to jednoduché, keďže jeho pôvodný prístup k odmietaniu ľudskej krvi nebol bezdôvodný. Navyše Klaus má opäť svoj pekelný plán aj so Stefanom a s celým Mystic Falls a pri zlomení kliatbu to zaručene neskončilo…Avšak jedným dychom tvorcovia dodávajú, že Klaus ani zďaleka nie je najväčším zlom, ktoré sme videli. Čitatelia knižnej série iste vedia, že v Mystic Falls Klaus má dostatočne veľkú konkurenciu, čo sa týka zla. A preto už v jar 2012 sa môžeme tešiť na nového nepriateľa, omnoho krutejšieho, podlejšieho, prefíkanejšieho, kto to však bude tvorcovia nechcú z pochopiteľných príčín prezradiť, no odkazujú, že to bude naozaj veľké zlo. Ak si však myslíte, že aj neohrozený Klaus nemá nepriateľov, tak sa mýlite. Nová séria nám predstaví lovca upírov, teda lovca, ktorého jediným poslaním je zabiť Klausa. Aby toho nebolo málo, tak samotný Klaus bude mať veľkú obavu práve z tejto postavy. Tajomného lovca stvárni charizmatický herec Sebastian Roche a môžeme očakávať, že sa stretne aj s ďalším lovcom upírov, ktorý sa objaví v Mystic Falls, o ňom sa dočítate o pár riadkov nižšie.

Veľmi zaujímavá dejová línia nás čaká pri Jeremym, záver 2.série bol pre jeho postavu prelomový, po tom ako ho šerifka Forbesová omylom zastrelila, tak sa jeho priateľka a čarodejnica v jednom Bonnie rozhodla ho priviesť späť k životu, no bola upozornená,že to nebude bez následkov, no jeho život jej bol drahší a tak Jeremy sa vrátil, netušil však, že tie následky prídu tak skoro a čakala ho veľmi nečakaná návšteva v podobe jeho mŕtvych upírskych priateliek Vicki a Anny. Tvorcovia sa rozhodli, že Jeremyho čakajú ešte ťažké časy, keďže jeho videnie mŕtvych nebude taktiež bezdôvodné, tak asi ako všetko v Mystic Falls. Príchod z druhej strany bude znamenať zvestovanie dávneho proroctva, ktoré môže ohroziť celý svet a navyše najmä Vicki by mala využiť svoj posmrtný návrat na pomstu, keďže ako vieme, jej pôsobenie a smrť v 1.sérii bolo nanajvýš tragické. Bonnie si až neskôr uvedomí, že tieto tvrdé následky môžu znamenať skazu pre všetkých a problémami prejde aj jej vzťah s Jeremym, ktorý spočiatku bude mať problémy sám so sebou. Navyše Jeremy nájde spojenca v jeho trápení, o ktorom ani neuvažoval, avšak je to pochopiteľné spojenectvo. Je to Matt. Brat zosnulej Vicki, ktorú Jeremy vidí, keďže sa z nej stala upírka a bola zabitá a Matt nikdy nemal možnoť uzavrieť túto kapitolu v živote a sestra mu veľmi chýba. Práve Matt bude jeden z prvých ľudí, ktorý bude vedieť o Jeremyho tajomstve a bude sa chcieť s Vicki akýmsi spôsobom skontaktovať a dostať odpovede na otázky, ktoré ho ťažia už 2 roky.

Príbeh vystrihnutý ako z Rómea a Júlie si zažije Caroline a Tyler, keďže medzi ich rodinami sa rozhoria naozaj veľké konflikty a oni sa medzitým naozaj zblížili, šerifka Forbesová už vie o svojej dcére upírsku pravdu a starostka Lockwoodová sa taktiež dozvie pravdu o Tylerovi a jeho vlkodlačom prekliatí a aj to, že tieto dva druhý nemôžu byť spolu a tak ich konflikty prerastú do vojny a na okrajoch zákopov sa rozvinie možno aj láska.

Navyše dnešný úvod 3.série nás o pár mesiacov neskôr ako sa stali udalosti v závere 2.série. Chystá sa veľká oslava Eleniných 18. narodenín a tým pádom sa stáva dospelou a nepotrebujú nad sebou dohľad s Jeremym po tragickej smrti ich tety Jenny, ktorú Klaus chladnokrvne premenil na upírku a neskôr zabil v obetnom rituáli, aby tak na sebe zlomil kliatbu. Nastane však problém, ako sa postarať o celý dom, veď obaja ešte chodia do školy a Elenu čaká maturitný ročník, údajne významnú úlohu by mal zohrať Rick Saltzman, priateľ Jenny, ktorý by mal nad nimi aspoň dočasne držať ochrannú ruku. Ako už býva zvykom, oslava narodenín sa samozrejme skomplikuje. Čaká nás aj niekoľko nových vedľajších postáv, tak napríklad herec Jack Coleman známy najmä zo seriálu Heroes si zahraje mininálne v troch epizódach novej série a jeho postava sa bude volať Bill a bude o ňom známe, že bude veľmi špecifický a nebezpečný pohľad na upírov, viac informácií o jeho postave sa objavilo v auguste a jedna z autoriek seriálu Julie Plec potvrdila, že Bill bude loviť upírov, bude mať štýl Buffy, premožiteľky upírov, takže upíri v Mystic Falls sa budú musieť na pozore. Ďalej sa môžeme tešiť na Davida Gallaghera známeho zo serálu 7thHeaven, ten si zahraje mininálne v dvoch epizódach a bude hrať vlkodlaka, tým pádom najviac scén bude mať s Tylerom Lockwoodom. Ďalšia vedľajšia posila bude v podobe herečky Lilly Roberson, ktorú uvidíme vo flashbacku z roku 1920 a bude ukazovať temnú minulosť Stefana a dostávame sa k téme flashbacky. Práve touto formou flashbacku sa aspoň v úvode tejto série opäť stretneme aj s Elijahom, ktorý významnú úlohu hral v 2.sérii a nakoniec vyplynulo, že je to brat Klausa, ktorý ho nakoniec zabil, tak aspoň touto formou sa Elijah vráti do seriálu, tvorcovia však nevylučujú, že by sa neskôr Elijah vrátil úplne, keďže stačí nájsť iba jeho telo a zo srdca mu vytiahnuť dýku…tiež sa vráti aj Katherine. Celá nová séria bude najmä o Pôvodných upíroch, ako vznikli, čo robili, prečo šírili zlo, takže nás čakajú významné skoky do minulosti a uvidíme naozaj veľké a dojemné scény a získame úplne nový pohľad aj na Klausa a jeho pohnútky, prečo sa z neho stalo také monštrum akým je dnes…

      
debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)