Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - stratila úplne všetko, teraz sa musí rozhodnúť ako ...

09.05.2012 08:03
debata

The Vampire Diaries

Season 3

odkaz The Vampire Diaries - stratila úplne všetko,...
The Vampire Diaries - stratila úplne všetko, teraz sa musí rozhodnúť ako ... The Vampire Diaries - stratila úplne všetko, teraz sa musí rozhodnúť ako ...

Stratila úplne všetko a teraz sa musí rozhodnúť ako ďalej…

 

Nepremeškajte finále 3.série!

       

Už zajtra uvedie televízia The CW dlhoočakávané finále 3.série svojho seriálového hitu The Vampire Diaries. V záverečnej epizóde s názvom Departed sa tak ukončí 9 mesačný príbeh a začnú aj nové príbehy, ktoré však budú pokračovať až po letne prestávke. Áno, je to tak, The CW pred pár dňami oficiálne oznámila, že The Vampire Diaries budú od septembra pokračovať aj 4.sériou. Toto rozhodnutie síce nie je žiadnym prekvapením, ale však každého diváka a fanúšika seriálu potešila táto správa, keďže sa už jedná o oficiálne vyjadrenie televízie, ktoré je nemenné. Nie je žiadnym tajomstvom, že v tejto televíznej sezóne prepadli takmer všetky seriály, ktoré The CW vysiela, jedine The Vampire Diaries si držia stabilne divákov a vysoko prevyšujú priemery stanice a navyše ako jediný seriál má viac ako dvojnásobnú sledovanosť oproti ostatným seriálom, ktoré televízia vysiela. V priemere si každú epizódu pozrie 2.2 milióna divákov (rating 1.2) a bombastické finále si iste nenechá ujsť ešte väčšie množstvo divákov, ktorí iste budú veľmi netrpezliví na rozuzlenie príbehov z Mystic Falls.

Ostatné týždne priniesli v deji seriálu mnoho nečakaných zvratov a udalostí, poďme si pripomenúť tie najdôležitejšie a následne si naznačíme niekoľko udalostí, ktoré sa dnes stanú vo finále.

Najdôležitejším poznaním bolo, že zabítim Pôvodného upíra zomrie aj celá pokrvná línia, ktorú stvoril. Tým pádom plán Stefana a Damona na odstránenie celej Pôvodnej rodiny začal zlyhávať. Na scénu sa vrátila aj matka Pôvodných Esther, ktorá chcela dokončiť svoj plán ako raz a navždy zabiť svoje deti, aby sa tak mohla dočkať večného odpočinku a kľudu na druhej strane a oslobodiť náš svet od krvilačných upírov. Lenže Klaus a jeho súrodenci boli ťažký oriešok a o svoj život prudko bojovali, jedine Finna sa podarilo odstrániť. Esther však prišla s náhradným plánom. Použila v ňom Alarica, v ktorom sa prebudilo jeho vražedné druhé ja, ktoré potichu získavalo na sile vďaka magickému prsteňu, ktorý Alaric nosí a chráni ho pred nadprirodzenou smrťou. Netušil však, že práve prsteň, ktorý ho ochraňoval bude zodpovedný za jeho možnú záhubu. Esther premenila Ricka na krvilačného upírskeho lovca, ktorý nebude mať zľutovanie s nikým a pôjde iba za svojím cieľom a to je vyvraždenie Pôvodnej rodiny.

Elena však po premene Alarica na upíra stratila aj toho posledného člena, ktorého považovala za rodinu a teraz zostala s Jeremym sama. Cíti sa úplne sama a navyše sa nevie rozhodnúť, či dá opäť šancu láske vo svojom živote. Stefan sa opäť vrátil do normálu, chce získať Elenu späť, lenže v čase, keď bol Stefan pod vplyvom Klausa sa Elena zamilovala aj do Damona a táto rozpoľtenosť jej teraz prináša problémy. Na jednej strane si uvedomuje, že teraz sa bude musieť postarať nielen o seba, ale aj o Jeremyho, keďže nikto z ich rodiny už nežije, na druhej strane budúcnosť neveští nič dobré. Avšak už v zajtrajšom finále sa Elena definitívne rozhodne, ktorému z bratov dá prednosť! Nebude to síce ľahké rozhodnutie, vie, že akokoľvek sa rozhodne, tak jedného defintívne stratí a to síce nechce, avšak nastal čas, aby si začala dávať svoj život do poriadku, hlavne teraz, keď konečne je Klaus definitívne preč. Nemožné sa stalo realitou a podarilo sa Klausa zneškodniť. Bonnie prišla na to, ako sa zbaviť raz a navždy a pritom ho nezabiť a nepripraviť nikoho o život. Pôvodne chcela Bonnie, Stefan a Damon takto zneškodniť Alarica, lenže naskytla sa príležitosť a Klaus bol uspaný navždy. Matka Bonnie Abby poradila kúzlo, pri ktorom pred rokmi zneškodnila otca Pôvodnej rodiny Mikaela. Problémom však bolo, že toto kúzlo je príliš nebezpečné a čerpá silu z mágie, ktorá môže byť nebezpečná a môže priniesť následky, ktoré nebudú pozitívne. Bonnie to však riskla a kúzlo uskutočnila, zastavila Klausovo srdce a on začal pomaly vysychať. Klaus ako najväčšia hrozba je teda preč, aby sa Stefan a Damon uistili, že ho viac neuvidia rozhodli sa jeho telo potopiť do hlbín oceánu. Lenže bolo múdre zbaviť sa tak rýchlo Klausovho tela? Predsalen treba myslieť aj dopredu a radšej Klausovo telo niekde ukryť do bezpečia, kde by ho nikto nehľadal a bratia Salvatorovci by tak mohli reálne dohliadať nato, že sa Klaus viac neobjaví…Alebo v rakve majú iné eso v rukáve. Je tam Elijah alebo Kol?

Nastala veľká úľava, keď je Klaus preč, Elena sa už nemusí bať o to, že ju Klaus bude chcieť využívať kvôli jej krvi, aby si tak vybudoval armádu hybridov. Tyler je definitívne slobodný spod jeho vplyvu a tak s Caroline môžu pokračovať v ich vzťahu. Zdá sa, že aspoň trošku šťastia sa vrátilo do ich životov. Ešte jeden veľký problém predstavuje Alaric, ktorý chce dokončiť svoju úlohu, nažive ešte zostali niektorí členovia Pôvodnej rodiny, konkrétne Rebeckah, Elijah a Kole. Rebeckah však teraz je zúfalejšia ako nikdy predtým, chcela by na jednej strane začať žiť „normálny“ život, kde by mala priateľov a lásku, na druhej strane za tie stáročia vie, že nemôže nikomu veriť a aj keď je na ňu niekto mylí, ona paranoidne si myslí, že ju chce iba využiť. Nie je teda už schopná nikomu veriť, nechce veriť, že by aj ju niekto mohol mať rád. Po tom, čo v zajtrajšej epizóde zistí, že jej najväčšia istota v podobe brata Klausa je preč sa rozhodne sa poslednú krvavú pomstu. Už jej nebude záležať na živote, navyše jej bude jasné, že teraz bude už aj ľahký cieľ a nebojí sa smrti. Elijah sa taktiež vráti do zajtrajšieho finále, nebolo tajmostvom, že stáročia sa chcel Klausa zbaviť a pomstiť sa mu za všetko, teraz je Klaus preč, taktiež stratil dôvod na pomstu, navyše po krku im ide temný Alaric. Je teda jasné, že zajtra sa rozpúta krvavý boj o život. Na jednej strane nikto z Pôvodných nemôže zomrieť, lebo nie je jasné, kto patrí do koho pokrvnej línie, takže následne by mohol zomrieť hocikto z našich obľúbených hrdinov, na druhej strane Alaric musí byť zneškodnený.

Scenáristi zároveň potvrdzujú, že v zajtra niekto naozaj zomrie a rozlúčime sa tak definitívne s ďalšou postavou. Kto to však bude, prezradiť nechceli. Avšak diváci pochopiteľne najviac tipujú na tragický koniec práve Alarica. Toto tvrdenie podporuje aj fakt, že herec Matthew Davis získal hlavnú úlohu v novom seriálu The Cult a ak bude seriál oficiálne objednaný od The CW, tak hercove prvoradé aktivity budú musieť byť presmerované tam a bude musieť opustiť ako hlavná postava The Vampire Diaries. Hoci postava Alarica by nemusela skončiť tragicky. Lenže osud Alarica aj tak visí na vlásku, pointou kúzla je aj fakt, že keď dokončí načo bol stvorený, tak zomrie. Bola to akási poistka od Esther, aby nepokračoval teror od tak mocného upíra. Už sme zvyknutí, že hlavná scenáristka Julie Plec dokáže vymyslieť prefíkané dejové zápletky a zbaviť sa nečakane postavy, ktorú nikto netipoval. Nie je teda vylúčené, že zajtra sa rozlúčime s niekým iným. Tento fakt aj potvrdzuje, že Bonnie sa bude pokúšať zvrátiť kúzlo, ktoré na Alarica uvalila Esther, pomáhať jej bude aj jej matka Abby, ale už iba ako radca, keďže tým, že ju Damon premenil na upírku, tak stratila čarovnú moc. Bonnie sa však bude zmietať na križovatke. Na jednej strane bude a bola ochotná pomôcť Elene, aby jej zachránila život. Vždy však nato doplatil niekto z jej blízkych, má bolestivé zážitky aj s upírmi aj čarodejnicami a uvedomí si, že to chce zmenu. Bonnie sa začne meniť a jej činy ovplyvnia jej celý vývoj do budúcnosti.

Zajtrajšie finále prinesie aj spomienky. Uvidíme život Eleny a Jeremyho v čase, keď ešte žili ich rodičia a všetko bolo v poriadku. Taktiež uvidíme opäť tetu Jennu, ktorá zomrela v predposlednej epizóde 2.série, keď ju Klaus chladnokrvne zabil. Navyše Elena si zopakuje nehodu, pri ktorej zomreli jej rodičia a ju pred smrťou zachránil práve Stefan. Opäť teda spadne s autom z mosta do jazera, tentoraz spolu s Mattom a bude za to zodpovedná Rebeckah. Bude obeťou práve Matt, ktorý sa nestihne zachrániť z topiaceho auta?

Vzťah Caroline a Tylera by mal pokračovať, scenáristi naznačujú, že 4.séria by mala byť pre Tylera omnoho pozitívnejšia ako táto, kde veľa trpel a musel sa častokrát obetovať pre väčšie dobro.

Milovníci Katherine zostanú asi smutní. Katherine sa to Mystic Falls nevráti, pokiaľ nebude isté, že Klaus je zneškodnený nadobro a asi nebude pre ňu dostatočná záruka potopenie Klausovho tela do oceánu. Alebo možno práve Katherine bude prekvapením finále, ona sa vždy objaví nečakane a iste by bola veľkým prekvapením.

Zdá sa, že v seriáli zostane ešte nejakú dobu aj postava lekárky Meredith, ktorá si bola blízka práve s Alaricom. Avšak udalosti, ktoré sa dejú okolo neho neovplyvnia to, že by Meredith odišla. V knižnej verzii The Vampire Diaries sú s Elenou veľmi blízke a Meredith veľmi pomáha Elene s jej životnými trápeniami. Je teda možné, že tento fakt sa nakoniec aspoň z časti premietne aj do seriálového sveta.

Už samozrejme existujú aj nejaké predbežné plány pre 4.sériu. Môžete sa tešiť na nového nepriateľa, ktorý bude ešte horší ako bol Klaus. Otázkou je, kedy nám bude predstavený, či hneď na začiatku série alebo sa ukáže aj neskôr počas série. Julie Plec sa mimoriadne na túto postavu teší a je si istá, že nám ukáže nové pomínanie zla. Počas 4.série nám bude zas pripomenuté, že naši hrdinovia sa musia venovať aj škole a bud musieť dokončiť maturitný ročník a rozhodnúť sa, čo bude s ich budúcnosťou. Pre mnohých bude pokušením odísť z Mystic Falls a začať nový život bez krviprelievania, upírov, vlkolakov a iných nadprirodzených kreatúr.

       
debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)