Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Revolution - na konci cesty možno svieti ešte nádej. ..

14.09.2012 12:25
debata

Revolution

Season 1

Revolution - na konci cesty možno svieti ešte...
Revolution - na konci cesty možno svieti ešte nádej. .. Revolution - na konci cesty možno svieti ešte nádej. ..
 

Na konci cesty možno svieti ešte nádej…

 

Už v pondelok štartuje jeden z najočakávanejších seriálov tejto jesene!

 

Dnešným dňom začína nová blogová sezóna a opäť sa môžete tešiť na články nabité novými informáciami o svojich obľúbených, ale aj úplne nových seriáloch. Práve čítate prvý článok tejto sezóny a v ňom si predstavíme úplne nový seriál, ktorý svoju svetovú premiéru bude mať už v pondelok 17.septembra. Seriál Revolution bude vysielať televízia NBC, ktorá si od neho sľubuje naozaj veľa a pokúsi sa nadviazať svoje úspešné obdobie z času, kedy na jej obrazovkách sme mohli sledovať osudy postáv zo seriálu Heroes (Hrdinovia).

Seriál Revolution na seba púta pozornosť laickej, ale aj odbornej verejnosti niekoľko mesiacov. Televízia NBC stavila na overené mená tvorcov, ale aj hereckého obsadenia. Dej seriálu zasadila do blízkej budúcnosti, kde nikoho z nás nečaká nič dobré. Práve Revolution si počas niekoľkých mesiacov intenzívnej propagácie vyslúžil titul jedného z najočakávanejších seriálov nadchádzajúcej televíznej sezóny 2012/2013 a aj kritici predpovedajú seriálu svetlú budúcnosť. Zostáva len otázkou ako zareagujú diváci na nový seriál a či bude dostatočne dejovo pútavý, aby pri ňom zotrvali počas dlhšieho obdobia. Televízia NBC preto tajne dúfa, že sa nezopakuje scenár spred pár rokov, kedy Heroes počas 1.série boli hitom, avšak ostatné série zaznamenali už len neúspechy.

 

O čom teda Revolution je?

 

Základnou dejovou líniou je vypnutie všetkej energie na celom svete. Život na planéte sa zastavil, keďže všetci sme závislí na elektrickej energii. Ako sa dá ďalej fungovať v takomto svete? Vlády padli a moc prebrali rôzne frakcie, všade vládne chaos a pokusy začať žiť odznova, čo sa nie vždy darí. Územie si rozdelili samozvaní vládcovia, najväčšiu váhu má však Monroova republika, ktorej generálom je niekdajší najlepší kamarát Milesa. Ich priateľstvo sa však skončilo. Avšak vypnutie energie nebolo náhodou, ako sa zdá všetko bol premyslený plán, ale koho? Na túto otázku budeme postupne dostávať odpoveď a budeme zisťovať, že nič nebola náhoda. Na celom svete vládne panika z temnoty, z ktorej niet návratu.

Hlavná pozornosť je venovaná rodine Mathensonovcov. Práve otec Ben Matheson vedel o celom sprisahaní vopred a vlastní tajomný USB kľúč, za ktorý by každý vraždil. Jeho rodinná idylka sa rozpadne v momente, keď po celom svete pohasnú všetky svetlá a s nimi aj všetky nádeje na záchranu…

O 15 rokov neskôr svet je úplne iný. Pýchy ľudskej tvorivosti sú v troskách, mestá sú mŕtve, ľudia žijú jednoduchým spôsobom života a jedinou úlohou je prežiť ďalší deň. Ben sa stará o svoje deti Dannyho a Charlie. Ich matka Rachel je preč. Ben tvrdí, že Rachel je mŕtva. Postupne počas 1.série sa dozvieme, čo sa aj s ňou stalo, bude to jedna zo záhad. Ben sa však bojí, že jedného dňa môže prísť ďalší zlom a krehká rodina sa rozdelí. Keď sa objaví samozvaný kapitán Tom Neville, ktorý sa pasoval za miestneho vládcu oblasti Ben tuší, že jeho koniec je blízko. Neville unesie Dannyho, ktorý sa pokúšal chrániť svoju rodinu a pritom nešťastnou náhodou je Ben zastrelený Dannymu nechýba odvaha, avšak je silný astmatik. Jedinou nádejou ako nájsť Dannyho je sestra Charlie, ktorá dostane za úlohu nájsť Benovho brata Milesa, ktorý žije v Chigacu. Lenže teraz sú mesta mimoriadne nebezpečné a málokto sa odváži vstúpiť cez ich hranice. Charlie však neváha a začína svoju strastiplnú cestu za záchranou milovaného brata a popritom musí nájsť svojho strýka, ktorého videla ešte ako malé dievčatko a Miles nie je práve rodinný typ, u ktorého by niekto mohol čakať, že mu ponúkne pomocnú ruku.Miles je bývalý mariňák a momentálne sa snaží svoj zatrpknutý život utopiť v alkohole. Charlie na svojej ceste nebude sama, pripojí sa k nej Maggie, miestna „lekárka“, ktorá sa naučila robiť lieky z bylineik, Aaron, miestny učiteľ, ktorému chýba odvaha,ale srdce má na pravom mieste a následne stretne mladého muža Natea, ktorý žije sám, avšak teraz sa rozhodne, že je načase sa pripojiť k nejakej ľudskej skupine. Teda aspoň to tak spočiatku vyzeralo, lenže Nate je členom milície, ktorej kapitánom je Neville a hneď ako nájdu Milesa im podrazí nohy. Nate však vo svojej podstate by chcel zmenu a má slabosť pre Charlie. Cesta za záchranou nebude jednoduchá, čaká ich mnoho prekážok avšak najväčšou hrozbou zostáva Tom Neville, ktorý chce svoje pôsobenie a moc rozšíriť na čo najširšie územie a momentálny stav, kedy svet je ponorený do temnoty mu mimoriadne vyhovuje a ako iste tušíte, má omnoho viac informácií ako sa len zdá. Popritom tuší, že existuje tajomný USB kľúč, ktorý musí získať.

Televízia NBC stavila na zvučné producentské mená, tento náročný projekt zverila do rúk ostrieľaného J.J. Abramsa, réžie sa chopil odborník na slovo vzatý Jon Favreau, ktorý má na konte Iron Mana.

Nemenej zaujímavé je aj herecké obsadenie. Popri už známych tvárach, dostanú šancu stať sa veľkými hviezdami aj nové tváre. Milesa Mathensona si zahraje Billy Burke, známy najmä z Twilight ságy, kde stváril otca Belly, Rachel Matheson stvárni výborná herečka Elizabeth Mitchell (Lost, V), Bena Mathenson si zahraje Tim Guinee (Stargate SG-1), Charlie hraje mladá talentovaná herečka Tracy Spiridakos, zlého kapitána Nevilla stvárni Giancarlo Esposita (Once Upon a Time). Ďalej sa predstavia herci Zak Orth, Anna Lise Phillips, Graham Rogers, J.D. Pardo, David Lyons, Maria Howell a iní.

Pripravte sa na napínavú cestu, na konci ktorej môže byť veľké rodinné stretnutie stratených členov rodiny, ale možno sa podarí objasniť aj záhadu vypnutia energie. Charlie ani len netuší, že jej cesta je cestou nádeje…

    
debata chyba
Viac na túto tému: #REVOLUTION