Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - a môže sa začať nefalšovaný krvavý lov!

25.10.2012 09:41
debata

The Vampire Diaries

Season 4

The Vampire Diaries - a môže sa začať...
The Vampire Diaries - a môže sa začať nefalšovaný krvavý lov! The Vampire Diaries - a môže sa začať nefalšovaný krvavý lov!
 

A môže sa začať nefalšovaný krvavý lov!

 

Ako sa začala 4.séria upírskych denníkov?

 

Už dnes večer pokračuje bez prestávky vysielanie 4.série The Vampire Diaries, diváci sa dočkajú už 3.epizódy s názvom The Rager. Sledovanosť seriálu je stále vysoko nadpriemerná a seriál stále je najsledovanejším seriálom televízie The CW. Televízia sa tak môže aspoň čiastočne tešiť, keďže väčšina jej seriálov už druhú televíznu sezónu prepadáva. Napríklad premiéru 4.série pred dvoma týždňami si nenechalo ujsť rekordných 3.48 milióna divákov, druhú epizódu predchádzajúci štvrtok si pozrelo 2.91 milióna divákov (rating 1.3). Sledovanosť novej série sa však drží na vyšších urovniach ako pri predchádzajúcej sérii. The Vampire Diaries aj napriek tomu, že začínajú štvrtý rok vysielania sú stále dostatočne dobrou zárukou kvalitnej televíznej zábavy a o budúcnosť seriálu sa rozhodne netreba obávať ani v nasledujúcich rokoch.

   

Nová séria začala zhurta a divákov rozhodne nešetrila. Dej seriálu sa začal presne tam, kde skončila 3.séria. Elena sa prebudila do nového dňa, avšak všetko zmenilo a musela urobiť najťažšie rozhodnutie vo svojom živote. Stať sa, či sa nestať upírkou? Mala na rozhodnutie presne 24 hodín, počas tej doby prechádzala premenou, čo nebola rozhodne situácia, kedy by mala čistú myseľ a rozhodujúca bola chuť napiť sa krvi. Stefan nechcel vzdať o jej život a spolu s Bonnie chceli zachrániť jej dušu. Bonnie, ktorá našla nový zdroj sily sa pokúsila o nemožné. Problém však bol, že jej nová sila mala pôvod v čiernej mágii a duchovia jej odmietli pomôcť a mal ju stihnúť spravodlivý trest. Ich zlobu preniesla na seba jej zosnula stará mama, ktorá nasala temnú energiu a tak na seba zoslala bolestivú pomstu. Bonnie sa zrútila a prišla takmer o všetko a snahy o Eleninu záchranu zlyhali. Vyčerpaná Bonnie však musela ešte vrátiť späť Klausa do jeho tela a oslobodiť tak Tylera.

Navyše v Mystic Falls prebrala spravodlivosť do vlastných rúk Rada mesta, lepšie povedané jej zvyšky. Po prevalení tajomstva, že starostka Lockwoodová a šerifka Forbesová taja pred celým mestom pravdu o upíroch a že ich vlastné deti sú nadprirodzenými postavami museli znášať dôsledky a suspendáciu.

Vyvrcholením bolo vyvraždenie celej Rady, tým pádom zostalo skryté najtemnejšie tajomstvo mesta o upíroch a premena Eleny na upírku. Pre Stefana sa tak začala nová úloha a to uchrániť Elenu pred všetkými nástrahami nového upíra. Chcel pre jej dobro držať ju na uzde, aby sa z nej nestal vraždiaci a nekontrolovateľný stroj. Naopak Damon chcel dopriať úplne odlišnú premenu pre Elenu. Bol toho názoru, že nový upír si musí prejsť istými fázami bez výnimky a ich odopieraním môže spôsobiť viac škody ako úžitku. Elenine city boli zosilnené, takže okrem toho, že prežívala obrovský smútok zo straty života, mala veľkú chuť na krv. Teraz sa jej vypomstilo, že vždy zatĺkala svoje city a teraz ich prežíva ešte intenzívnejšie ako kedykoľvek predtým. Elena hneď prešla na „upírsku diétu“, to znamená, že sa nenapila teplej ľudskej krvi. A to bol kameň úrazu, ako sa ukázalo, práve prvý dúšok je pre nového upíra kľúčový, tým, že to Elena nespravila, nevedela v sebe udržať ostatnú krv a pomaly umierala a hladovala. Pre Elenu bolo nepredstaviteľné, že by sa napila zo živej bytosti, avšak pud sebazáchovy bol silnejší, plus, keď sa k tomu pripočíta Mattov pocit viny, tak výjde prvý človek, ktorého Elena ochutnala.

Klaus sa síce vrátil do svojho tela, avšak tým, že Elena je upírka, stala sa preňho bezcennou, jej krv už nemôže použiť na vytvorenie nových hybridov. Zo všetkého obviňuje svoju sestru Rebeku, ktorá môže za to, že Elena zomrela. Rebecah tak opäť zostala sama, čo je pre ňu najväčší trest.

Vzťah Caroline a Tylera sa stáva vážnejším, avšak všetko môže ohroziť nový lovec upírov Connor, ktorý nemá zľutovanie a jeho vraždiace techniky sú omnoho účinnejšie. Chladnokrvný Connor nerobí rozdiel medzi dobrými a zlými upírmi a okrem Tylera, ktorého odhalil, sa všetci ostatní musia mať na pozore, Connorove drevené náboje sú naozaj ostré. To však netušia, že nefalšovaný lov upírov sa len začne!

Dnešná epizóda prinesie návrat Klausa. Po jeho návrate do pôvodného tela si musel premyslieť nový plán a navyše nový lovec upírov sa mu nehodí do jeho plánu. Ten však pokračuje v prieskume Mystic Falls, jeho inštinkty mu hovoria o tom, že upíri sú všade, avšak sú veľmi opatrní. Prítomnosť Connora všetkých znervozňuje, čo prinesie nečakané spojenectvo. Na scéne sa opäť objaví Dr. Meredith Fell, ktorá s pomocou Damona a Klausa bude vypočúvať Connora. Sebavedomý Klaus by sa s ním veľmi rýchlo vysporiadal, avšak Connor je omnoho ťažší súper a spoločné stretnutie sa rýchlo zmení na krvavý súboj.

Medzitým sa Elena rozhodne, že musí žiť ďalej a pokúsiť sa zvládnuť starosti bežného smrteľníka, čo obnáša návrat do školy. Maturity sa blížia a tak Elena, Matt, Tyler a Caroline musia výrazne zabrať, aby všetko zvládli. Nič im neuľahčí Rebekah, ktorá bude naďalej na seba pútať pozornosť a bude hľadať odpustenie veľkým čudným spôsobom. A najmä Elena sa od jej smrti nestretla s Rebekou, tým pádom vo vzduchu hrozí nefalšovaný upírsky súboj. Stefan bude vidieť, že Elena sa stále trápi a bojí sa o ňu, stratila životný smer a tak jej ukáže, že byť upírom neznamená koniec života, práve naopak. Rebecah si bude hľadať nové kamarátky a narazí na nevinnú April. V meste sa objaví nečakaná návšteva pre Tylera. Príde tajomná, drzá, charizmatická Hayley (Phoebe Tonkin), vlkolačica, ktorá v istej dobe výrazne pomohla Tylerovi zlomiť puto ku Klausovi. Tyler je Hayley nesmierne vďačný a jej prítomnosťou je nadšený, čo sa nedá povedať o Caroline. Connor opäť zaúraduje a začne presviedčať Jeremyho, aby s ním spolupracoval.

V štvtej epizóde s názvom The Five čaká divákov obľúbený pohľad do minulosti na rodinu Pôvodných upírov. Tentokrát sa pohľad presunie do 12.storočia do Talianska, kde uvidíte Klausa, Rebekah, Elijaha. Minulosť ponúkne pohľad na problémy Pôvodných so skupinkou lovcov upírov, do ktorej zjavne patrí dnes aj Connor a predstavujú potenciálne veľké nebezpečenstvo pre dnešné spolužitie. Elena chce pomôcť Bonnie, aby sa spamätala po snahe zachrániť jej život pred premenou na upírku, spolu s Damonom pôjdu na miestnu univerzitu na istým profesorom Shaneonom, ktorý vyučuje okultné vedy, ktoré kedysi vyučovala aj stará mama Bonnie a práve Shane by mohol byť veľkou pomocou pre Bonnie. Damon, ktorý sa ocitne medzi mladými ľuďmi bude úplne nadšený a začne si užívať vysokoškolský život a hlavne párty. Bez Stefanovej prítomnosti a neustáleho poučovania si teraz zoberie on Elenu pod ochranné krídla a ukáže jej ako ľahko sa dá nájsť vhodná obeť na zabitie.

V piatej epizóde s názvom The Killer, ktorú uvidíte už 8.novembra problémy s Connorom vyvrcholia opäť do krviprelievania! Connor vezme Jeremyho, Matta a April ako rukojemníkov v Grile a Stefan sa tak opäť bude musieť spojiť s Klausom, aby zachránil svojich priateľov. Klaus už nebude taký odvážny ako pri ich poslednom stretnutí, tak vyšle jedného zo svojich hybridov, s ktorým sa Connor veľmi rýchlo vysporiada, čo v Klausovi ešte viac prebudí nechuť v ich spoločnej konfrontácii. Damon tiež bude mať iný pohľad na záchranu rukojemníkov a Elena bude opäť nárazník medzi konfliktami bratov, ktorých vzťah je opäť veľmi zlý. Hayley sa veľmi rýchlo udomácni v Mystic Falls a už Tylera doma, čo jej bude prekážať, no ona nemá v pláne odísť a profesor Shane začne s Bonnie pracovať, aby sa jej podarilo prekonať jej strach z čarovania, avšak odstrániť pocit viny, ktorý ju ťaží bude omhoho zložitejšie…

   
debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)