Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Walking Dead - sú odsúdení na nekonečný útek a utrpenie?

27.11.2012 14:50
debata

THE WALKING DEAD

Season 3

The Walking Dead - sú odsúdení na nekonečný...
The Walking Dead - sú odsúdení na nekonečný útek a utrpenie? The Walking Dead - sú odsúdení na nekonečný útek a utrpenie?

Sú odsúdení na večné utrpenie?

 

Nepremeškajte vyvrcholenie prvej polovice 3.série!

 

Už túto nedeľu sa všetci diváci môžu tešiť na veľké vyvrcholenie prvej polovice 3.série The Walking Dead. Priestor a čas vyhradený pre tento seriál veľmi rýchlo ubehol a na premiéru čaká už len 8.epizóda s názvom Made the Suffer. Tvorcovia sľubujú tradične šokujúce a prekvapujúce zvraty, ktoré nechajú divákov v netrpezlivom očakávaní a následne ako už býva zvykom seriál bude mať prestávku vo vysielaní a vráti sa s druhou polovicou 3.série, taktiež s ôsmimi epizódami, pravdepodobne na prelome februára a marca 2013.

  

Sledovanosť seriálu je stále rekordná a televízia AMC môže byť právom pyšná a spokojná, že práve The Walking Dead je bezpochyby lídrom, čo sa týka nedeľného prime-time všetkých televízií. Každú jednu epizódu si priemerne pustí neuveriteľných 10 miliónov divákov (rating 5.5). Aj napriek týmto úžasným číslam televízia zatiaľ oficiálne nepotvrdila objednávku na potenciálnu 4.sériu. Hoci je absolutne nepravdepodobné, že by seriál skončil, natáčanie 3.série sa skončilo iba pred niekoľkými dňami, takže príbeh tejto série je už dopísaný a samozrejme nás čaká šokujúci otvorený koniec. Avšak na toto si diváci ešte musia niekoľko mesiacov počkať, teraz je hlavná pozornosť zameraná ešte na zostávajúce epizódy.

Scenáristi sa so svojimi postavami rozhodne nemaznajú a neustále majú pre nich prichystané mnohé tragédie a prekážky. Vidina aspoň čiastočného šťastného konca je pre nich nereálna a sú bohužiaľ odsúdení na utrpenie.

Po obrovskej tragédií, kedy v jeden deň zomrela Rickova žena Lori a aj T-Dog, sa večne odhodlaný vodca skupiny Rick psychicky zrútil. Už bol na konci so silami, fyzickými, ale aj psychickými. Dúfal, že po obsadení väznice a jej „vyčistení“ od chodcov budú mať už všetci pokoj a pokúsia sa žiť ako normálni ľudia. Lori však svoj život obetovala v prospech svojej čerstvo narodenej dcérky, ktorej meno divákom ešte nebolo prezradené. T-Dog obetoval zase svoj život, aby zachránil Carol pred istou smrťou. Rick v afekte a veľkej bolesti, ktorú prežival musel svoj hnev niekde vyventilovať a tak vyzabíjal veľké množstvo chodcov. Myslel si, že mu to pomôže s jeho trápeniami. Ťažilo ho svedomie, že si s Lori veľmi ublížili a ich manželstvo sa dostalo do slepej uličky, no chceli svoje problémy vyriešiť a by opäť šťastnou rodinou, avšak osud to chcel inak. Rick však musel nájsť opäť v sebe vnútornú silu, aby povstal z popola, musí sa postarať ešte o syna Carla, teraz aj o malú dcérku, o ktorej stále netuší, či je jeho. Našťastie v sebe potlačil podozrenia. Musí byť opäť nekompromisným vodcom skupiny, inak nemá nikto šancu na prežitie.

Nastalo aj dojímavé stretnutie. Všetci si mysleli, že pri masakri zomrela aj Carol. Daryl ju však našťastie našiel na pokraji síl v útrobách budovy a tak Carol sa vrátila medzi ostatných. Všetci prežívali aspoň kúsok šťastia, o to dojemnejšia chvíľa nastala, keď Carol uvidela malú Rickovu dcérku a pochopila, čo spravila Lori. Konečne tak aj Rick zo seba dostal prvé slzy od smrti svojej Lori.

Maggie a Glenn mali novú úlohu. Museli zabezpečiť všetko potrebné pre novorodeniatko. Museli opäť veľmi riskovať a ísť do mesta, ktoré je preplnené večne hladnými chodcami. Všetko sa však podarilo a doniesli aspoň niečo málo pre bábätko. Bolo však jasné, že sa budú musieť ešte vrátiť do obchodu, aby nabrali omnoho viac zásob. Netušili, že ich návrat bude znamenať pre nich obrovské problémy!

Medzitým v mestečku Woodbury konflikt medzi Michonne a Andreou vygradoval a Michonne opustila Woodbury aj Andreu. Andrea naplno podľahla propagande a sľubom Guvernéra a navyše s Guvernérom prežíva vášnivý románik. Všetko teda ide podľa plánu ako si naplánoval. Lenže z Woodbury sa len tak neodchádza. Guvernér vyslal za Michonne Merlea a skupinku žoldákov, aby sa Michonne raz a navždy zbavili. Narazili však na tvrdý odpor, Michonne sa len tak ľahko nevzdáva. Merle ju však postrelil a tak Michonne musela tiež ísť do mesta, kde by si našla nejaké lieky. V tento moment sa však prepojili dve nosné dejové línie, ktoré divákov sprevádzali 3.sériou. Michonne z bezpečnej vzdialenosti pozorovala Maggie a Glenna a vypočula si ich rozhovor, z ktorého pochopila, že z miesta odkiaľ prichádzajú nájde bezpečné útočisko. Nečakane sa však objavil Merle a oboch zajal a odviedol do Woodbury, aby sa dozvedel informácie o bratovi Darylovi, ale najmä miesto odkiaľ prichádzajú. Guvernér si nemôže dovoliť, aby sa na okolí vyskytovali ľudia.

Michonne sa ledva teda dostala na prah väznice, kde Rick spolu s ostatnými prežíva. Rýchlo pochopila, že z ich strany im nič nehrozí a tak sa začala záchranná akcia. Museli zvládnuť lesy plné chodcov až sa dostali tesne pred brány Woodbury.

Za bránami Woodbury Andrea bola postupne zasvätená do chodu mesta, avšak vie iba toľko, čo Guvernérovi vyhovuje. Guvernér sa snaží zistiť, či po smrti človeka a jeho premene na žívú mŕtvolu naozaj nezostane nič z osobnosti zosnulej osoby. Prečo to však robí? Aj Guvernér má svoje slabé miesto. Jeho malá dcérka Penny totiž tiež zomrela a stala bezduchou a vraždiacou kreatúrou. Guvernér sa však nevie zmieriť s tým, že jeho malé dievčatko je preč a preto ju drží uzamknutú a snaží sa jej pripomínať, čím kedysi bola v dobrej viere, že raz nájde „liek“, aby mohol zachrániť dcérku. Avšak za jeho pôvodnými dobrými úmyslami sa časom vykreoval krvavý a neľútostný boj a z neho sa stal chladný a vypočítavý vraždiaci stroj a manipulátor, aby mu všetci zobali z ruky, zatiaľ čo on potajomky uskutočňuje svoje plány.

Psychopat Merle kruto mučil najmä Glenna, aby z neho dostal potrebné informácie. Merlea však už teraz zaujíma skôr miesto, kde sa Rick spolu s ostatnými skrýva. Samozrejme Andrea sa nesmela dozvedieť, že jej priatelia sú v meste a tak museli obaja rýchlo konať. Merle s Guvernérom rýchlo zistili, kde sú slabiny najmä Maggie a tak využili jej lásku ku Glennovi, aby ju zlomili. Hoci sa spočiatku zdalo, že by aj Merle mal v sebe štipku ľudskosti a mal naozaj starosť o svojho mladšieho brata, ukázalo sa, že to tak nie je. Guvernér sa oprávnene obáva, čo by stret mohol spôsobiť a tak sa rozhodol skoncovať so skupinkou vo väznici. Vyslal tam teda svojich žoldákov, aby všetkých vyvraždili. Netuší však, že pred bránami „jeho“ mesta mu už stojí Rick, Michonne, Daryl a Axel. Merle prisahal vernosť Guvernérovi a tým sa chrbtom otočil aj svojmu bratovi, ktorého iste bez váhania by dokázal zabiť. Bohužiaľ schyľuje sa k ďalšiemu veľkému masakru!

 

Už túto nedeľu televízia AMC uvedie mid-season finale a opäť sa bude prelievať krv. Pred bránami väznice stojí skupina žoldákov, ktorých vyslal Guvernér a najsilnejšie články skupiny, ktoré by dokázali všetkých ochrániť sú medzitým pred bránami Woodbury, aby zachránili Maggie a Glenna.

Rick a ostatní budú musieť konať rýchlo a využiť moment prekvapenia, aby sa rýchlo dostali do Woodbury. Mesto je totiž dobre strážené a za bránami ich čaká veľké prekvapenie, keď uvidia Andreu, o ktorej si mesiace mysleli, že zomrela. Na koho stranu sa však Andrea postaví? Na jednej strane plne podporuje Guvernéra a vidinu pokojného života vo Woodbury a verí jeho propagande, na druhej strane sa bude musieť rozhodnúť, či dokáže ublížiť priateľom, pomocou ktorých prežila po apokalypse.

Avšak na obidvoch frontoch čaká smrť, kto prežije a kto zomrie? Dozviete sa už v nedeľu!

Zároveň tvorcovia načrtnú aj ďalšie zápletky pre druhú polovicu 3.série. Aj naďalej nečaká skupinku preživších pokoj a bezpečie. Nové epizódy v roku 2013 prinesú aj nové postavy a nové hrozby, ktoré sa čiastočne predstavia už v najbližšej epizóde.

Producenti seriálu zverejnili aj zaujímavú informáciu o návrate jednej postavy, ktorú diváci videli naposledy v 1.sérii a mnohí si mysleli, že táto postava zomrela a zabudli na ňu. Vo finále 3.série by sa táto postava mala objaviť znova. Živá a zdravá. Pamätáte si začiatok celého seriálu, keď sa Rick prebudil v nemocnici a zistil, že celý svet sa hemží živými mŕtvolami? Následne Rick utiekol z nemocnice a vrátil sa na predmestie do svojho domu, kde márne hľadal svoju ženu Lori a syna Carla, ktorí však už boli na úteku. Ricka sa ujal Morgan, ktorý býval so svojím synom v dome a každý deň zúfalo bojoval o prežitie zatiaľ, čo plné ulice boli chodcov. Rick mu však pomohol k úteku a ich cesty sa rozdelili. Posledná epizóda 3.séria však prinesie okrem iného aj prekvapenie, keď sa na scéna znova objaví a dozvieme, čo všetko zažil spolu so svojím synom počas dlhých mesiacov, čo sa vydali na cestu s vidinou nájdenia nového útočiska.

 
debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD