Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - existuje možnosť stratiť chuť na krv?

12.12.2012 15:28
debata

The Vampire Diaries

Season 4

The Vampire Diaries - existuje možnosť stratiť...
The Vampire Diaries - existuje možnosť stratiť chuť na krv? The Vampire Diaries - existuje možnosť stratiť chuť na krv?

Existuje možnosť stratiť chuť na krv?

 

Nepremeškajte poslednú tohtoročnú epizódu!

Zajtra večer televízia The CW uzavrie vysielanie 4.série The Vampire Diaries pre tento rok. Diváci sa môžu tešiť na 9.epizódu s názvom O Come, All Ye Faithfull. Ako aj ostatné seriály, tak aj upírske denníky sa odoberú na zaslúžený oddych a už v januári sa môžete tešiť na pokračovanie nových príbehov z Mystic Falls. Nezabudnite, že táto séria bude o jednu epizódu dlhšia, takže v období od januára do mája očakávajte ešte 14 epizód.

Príbeh, ktorý sa scenáristi rozhodli priniesť v rámci 4.série zaznamenal úspech u divákov. Sledovanosť seriálu sa totiž oproti 3.sérii mierne zvýšila. Diváci sú rozhodne zvedaví na to, ako Elena prežíva svoje upírske začiatky, pretože v priemere si každú epizódu pozrie až 3 milióny divákov a rating je stále najvyšší spomedzi všetkých seriálov, ktoré The CW vysiela. Stabilne sa drží na úrovni 1,3. Treba však dodať, že The Vampire Diaries našli premožiteľa, čo sa týka sledovanosti. Veľkej obľube sa totiž teší nový seriál Arrow, ktorý si priemere zapne až 3,5 milióna divákov, avšak rating je na úrovni 1. V podstate to znamená to, že hoci si Arrowa zapne o niečo viac ľudí ako TVD, ratingovo si stále držia náskok upíry. Arrow od januára 2013 pribudne aj na blog o seriáloch.

Dej seriálu sa za ostatné týždne pekne zamotal. Hlavná pozornosť je venovaná ako inak väčšinou Elene. Tá musela prekonať prvotné problémy, ktoré súvisia s upírstvom. Lenže ako sama povedala, stará Elena zomrela, teraz je tu nová Elena. Kvôli ochrane svojej rodiny sa naučila aj zabíjať, začala veriť svojím inštinktom a stáva sa z nej sebavedomá osoba. Nastali však v jej živote aj negatívne zmeny. Jej vzťah so Stefanom stroskotal, keďže ako sa ukázalo, Elena je pripútaná k Damonovi a jej city, ktoré ešte ako človek k nemu sa snažila v sebe potlačiť, teraz vyplávali napovrch a zosilneli. V kombinácii s tým, že práve Damonova krv ju premenila a Damon sa z nej snažil spraviť nefalšovaného upíra sa Elena stala „obeťou“ ojedinelého stavu. Elena teraz k Damonovi naozaj vzhliada a čo on povie, tak to je pre ňu prvoradé. Avšak nepopiera jeho city k nemu. Nevie však nájsť mieru, že dokedy jedná na základe svojej slobodnej vôle a citov k nemu a odkedy plní Damonovu vôľu.

Damonovi a Elene teda šťastie dlho netrvalo v ich vzťahu. Hoci chcú byť spolu, musia nájsť spôsob ako zrušiť toto pripútanie a obísť tak vražedné kúzlo, ktoré je zatiaľ jedinou nádejou.

Stefan balancuje medzi dobrom a zlom. Na jednej strane ako vždy chce pomôcť Elene, na druhej strane ho ničí pomyslenie na to, že si užíva s jeho bratom, zatiaľ čo on k nej prechováva hlboké city. Všetko sa však komplikuje nádejou. Nádejou na lepšie zajtrajšky. Ako sa ukázalo, nosnou témou aktuálnej série je možnosť existencie tajomného lieku, ktorý by dokázal opäť zmeniť upíra na človeka. Samozrejme tento liek chce získať Klaus, aby ho použil na Elene a následne by získal opäť Eleninu krv a mohol by vytvoriť nových hybridov. Do tajomného pátrania sú zapletení aj bratia Salvatorovci, najmä Stefan chce dopriať Elene život, ktorý si zaslúži. Avšak naozaj existuje možnosť, že by stratila chuť na krv. Naozaj existuje liek, ktorý by človek vrátil späť medzi živých?

Kľúčom k získaniu tohto lieky je lovec upírov, ktorému sa po každom zavraždenom upírovi na tele rozšíri tajomné tetovanie, ktoré vidí len on, prípadne potenciálny lovec. Elena v záujme ochrany svojho brata, pôvodného lovca Connora zabila, netušiac, že zabila potenciálnu nádej na svoju záchranu. Jeremy však prijal svoje nové posolstvo a pomaly sa mení na lovca. Nikto však netušil, aké následky bude mať táto premena. Okrem sily, rýchlosti sa premena prejavuje zmenou správania a neutíchajúcou túžbou zabiť každého upíra, ktorý sa mu postaví do cesty. Stefan by chcel čo najrýchlejšie, aby sa mapa objavila, avšak akonáhle Jeremy zabije dostatočný počet upírov, stane sa hrozbou pre všetkých a bude musieť byť zavraždený. Všetko vygradovalo tak, že sa pokúsil zabiť Elenu a ona sa musela odsťahovať k Salvatorovcom, zatiaľ čo na Jeremyho dohliada Matt.

Veľkú revolúciu chystá Tyler spolu s Hailey. Skoro všetci hybridi už zlomili puto, ktoré ich viaže ku Klausovi a Tyler verí, že konečne sa budú môcť Klausovi postaviť. Netuší však, že je súčasťou plánu, do ktorého ho namočila práve Hailey. Hailey spolupracuje s tajomným profesorom Shaneom, ktorý okrem iného pomáha Bonnie, aby našla svoju stratený čarovnú silu a popritom má niečo za lubom a diváci zatiaľ len môžu tušiť, čo chce dosiahnuť. Ako sa však zdá, nebude to nič dobré. Bonnie Shaneovi verí, ten ju však učí novej, ešte temnejšej mágii, čo ona netuší a popritom potrebuje aj hybridov, dá sa len tušiť, že sa jedná o nejaké temné kúzlo s nejasným osudom a prospechom pre Shanea.

Hailey navyše stále spôsobuje turbulencie vo vzťahu Tylera a Caroline, čoho zas využíva Klaus, ktorý si hľadá cestičku práve ku Caroline, pre ktorú má slabosť. Caroline tak netušiac odvracia pozornosť Klausa od pripravovanej vzbury voči nemu. Tyler si uvedomuje, že veľa riskuje a Klaus akonáhle zacíti zradu, všetkých ich okamžite zabije, no chce dokázať svoju slobobnú vôľu všetkým. Ani len netuší, že ho zrádza práve Hailey, ktorej bezprostredne verí.

Už v zajtrajšej epizóde príde k veľkým konfrontáciam, na pozadrí prichádzajúcich Vianoc. V Mystic Falls sa bude konať tradičná zimná slávnosť a celé mesto sa teší na túto udalosť. Miestni, však netušia, že môže byť preliata aj ich krv. Tyler už nebude chcieť čakať so vzburou voči Klausovi. Caroline a Stefan budú proti. Caroline sa oprávnene bojí toho, že Klaus ich za túto zradu potrestá a všetkých ich bez milosti pozabíja. Stefan však v sebe musí tajiť informáciu o potenciálnom lieku pred ostatnými, keďže ako vždy Klaus sa o informácie delí len veľmi čiastkovo, aby mohol so všetkými manipulovať. Stefan, v ktorom sa láme opäť dobro so zlom je na pokraji definitívneho rozhodnutia, na ktorú stranu sa pripojí. Chce Elene pomôcť, dúfa, že po jej premene na človeka si uvedomí svoje city opäť k Stefanovi. Klaus je teraz poslednou šancou ako sa k tomuto lieku dostať. Stefana však ubíja aj skutočnosť, že opäť musí s Klausom spolupracovať a hlavne dobrovoľne. Stefan sa tak ocitol v nezávideniahodnej situácii, ktorá ho ničí. Do prekazenia vzbury sa bude musieť zapojiť aj Hailey. Bude to musieť však spraviť nenápadne, aby sa neprevalili jej tajomstvá. Ešte v pláne profesora Shanea nenastal ten správny čas, aby sa Klausovi otočili všetci jeho hybridi chrbtom. Shane nemôže prísť ani o jedného, potrebuje konkrétny počet hybridov do svojho plánu. Aj samotný Klaus opäť príde s niečím, čo spôsobí len chaos, aby odvrátil od seba pozornosť.

Elena sa nevzdáva myšlienky, že by Jeremy dokázal v sebe ovládať jeho vražedné chúťky. Samozrejme spolu s Damonom vezmú Jeremyho do domu pri jazere, kde sa rozhodnúť mu pomôcť. A nebudú sami. Spolu s Bonnie príde aj profesor Shane, ktorý so svojimi postrannými úmyslami musí všetkých zmanipulovať tak, aby mu bezprostredne verili a odhalí všetkým nové šokujúce skutočnosti, ktoré týkajú lovcov upírov a ich histórie.

Všetko sa skomplikuje a opäť sa pripravte na viacero tragických koncov. Rozlúčime sa napríklad s postavou, ktorú poznáte už od 1.série!

Čo však môžete očakávať v epizódach, ktoré nás čakajú v 2013? Spoznáte otca Bonnie, ktorého po prvýkrát uvidíme už v 10.epizóde. Rudy Hopkins nikdy neschvaľoval čarodejnícke korene Bennettovskej rodiny a preto vlastne rodinu aj opustil. Bonnie s ním nemá prakticky žiaden vzťah a v jej živote už nemá miesto, o to väčšie bude prekvapenie pre ňu, keď sa objaví v Mystic Falls, aby svoju dcéru varoval pred prichádzajúcou hrozbou.

Dejová zápletka zo záhadnym liekom bude pokračovať. Klaus bude túžiť získať tento liek. Avšak mnohé postavy sa budú musieť zamyslieť nad tým, či by sa chceli vrátiť k ľudskosti. Avšak cesta k lieku bude komplikovaná. Hoci aj Klaus, ale aj Stefan s Damonom ho chcú pre Elenu, nikdy sa však nezhodnú ako bude Elena fungovať po prípadnom vyliečení. Damon sa čiastočne cíti vinný za to, že Elena je upírkou a doprial by jej opäť byť človekom. Tuší však, že by to znamenalo koniec ich vzťahu a návrat k Stefanovi. Klaus potrebuje Elenu len ako krvnú banku.

Rebeckah opäť doplatila na svoju dôverčivosť a to, že každý s ňou manipuluje. Momentálne leží uspatá v rakve a ak si myslíte, že už sa nevráti, tak sa mýlite. Aj Rebeckah sa časom vráti na scénu, dokonca spolu s Elijahom. Elijah by sa mal objaviť až v záverečnej tretine celej série. Konkrétne by to malo byť buď v 16. alebo 17.epizóde.

Pripravte sa na príchod nových vedľajších postáv. Čoskoro sa objaví na scéne tajomná Caitlin, ktorá hrala veľkú úlohu v minulosti profesora Shanea. Na základe jej príchodu by sa diváci mali dozvedieť viac o Shaneovi, jeho pláne, pohnútkach a možno aj to, či je kladnou alebo zápornou postavou. Taktiež sa predstaví aj záhadný Vaughn. Práve pri tejto postave tvorcovia seriálu sa snažia utajiť podrobnosti o jeho charaktere. Bude to ďalší lovec upírov, ktorého Klaus tak usilovne hľadá? Obe tieto postavy sa spoločne objavia už v 13.epizóde.

   
debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)