Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Arrow - pre niekoho to mal byť nový začiatok, pre niekoho to bol tragický ...

27.04.2016 12:35
debata
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba...
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti! Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti!

Najväčšia záhada 4.série odhalená, diváci sa museli definitívne rozlúčiť s jednou z hlavných postáv!

Diváci počnúc od októbra, kedy sa začala vysielať 4.séria Arrowa riešili odpoveď na otázku, kto leží v hrobe, ktorý srdcervúco oplakáva Oliver Queen. Možností bolo niekoľko a do úvahy pripadala každá jedna postava a tvorcovia na začiatku natáčania série sa netajili tým, že ani oni sami nevedia, ktorú postavu nechajú zomrieť, mali vybratý úzky počet postáv a priebehu týždňov ako sa vyvíjal príbeh nakoniec vybrali osobu, ktorá sa definitívne rozlúči so seriálom. Ani herci do poslednej chvíle netušili, či práve niekto z nich príde o prácu. Informáciu o konci postavy sa daná osoba dozvedela tesne pred začiatkom natáčania inkriminovanej 18.epizódy, kde na konci poslednýkrát vydýchla Laurel Lance alias Black Canary. Laurel patrila medzi najčastejšie typy fanúšikov, na plnej čiare však vyhrala Felicity, z ktorej vývojom postavy nesúhlasí drvivá väčšina divákov a už aj samotní producenti si priznali určité nedostatky, ktoré sa pokúsia napraviť v pripravovanej 5.sérii. A práve 5.séria bude znamenať povýšenie terajšej vedľajšej postavy na hlavnú. Curtis, asistent Felicity v Palmer Tech si u divákov našiel obľubu a tak producenti sa rozhodli túto postavu viac rozvinúť a v novej sérii rozšíri zoznam hlavných postáv v seriáli, keďže sa už dozvedel pravdu o celom Arrow tíme. Zaujímavosťou je, že sledovanosť sa nepohla smerom nahor, ale ani nadol pri odhalení identity mŕtvej postavy. Arrow má skalopevne stabilnú sledovanosť na úrovni 2.5 milióna divákov s ratingom 0.9 – 1.0. Nárast, aspoň čiastočný, by mohla zaznamenať dnešná epizóda, ktorá bude zameraná na poslednú rozlúčku s Laurel a jednorázovým návratom niekoľkých postáv, aby si uctili svoju priateľku a mnohí aj maskovanú hrdinku.

Ešte predtým ako Laurel zomrela, nič nenasvedčovalo tomu, že by to mala byť práve ona, ktorá zomrie. Všetko smerovalo k tomu, že ju čakali svetlejšie zajtrajšky a normálny život a konečne by mohla odložiť masku Black Canary a stať sa hrdinkou bez masky. Po nútenom stiahnutí Oliverovej kandidatúry na starostu, pochopiteľne vyhrala tento post Ruvé Adams, utajená manželka Damiena Darhka, ktorá svedomito pokračovala v šialenom pláne zničenia existujúcej prehnitej populácie. Zatiaľ, kým ona preberala moc v meste legitímnou cestou, Damien musel zvládnuť prvé a veľké zakopnutie v jeho pláne. Po jeho zatknutí a zničení modly prišiel o svoju silu a Laurel na súde ho poslala priamo do väzenia. Lenže ani mreže ho nezastavili a rozbehol nový plán ako obnoviť silu modly, podriadil si vybraných väzňov, ktorí by sa mu hodili do jeho zločineckej armády a mohol odísť z väzenia a pripojiť sa k svojej žene. Ruvé si bola vedomá, že Laurel ako zástupkyňa prokurátora má vybudovaný silnú pozíciu a naklonenú verejnú mienku, preto jej ponúkla miesto prokurátorky, aby si svoju nepriateľku držala bližšie pri tele. Ruvé netušila, že Laurel je Black Canary a pozná jej pravú identitu ako Darhkovej manželky. Oliver si uvedomil, že po tých rokoch, čo si všetko prežila, si zaslúži nový začiatok a hoci by stále pracovala pre Arrow tím, nemusela by sa skrývať za masku, ale bola by hrdinkou bez masky a získala by informácie o pláne manželov Darhkovcov priamo od zdroja. Diggle spravil osudnú chybu, keď uveril svojmu bratovi Andymu, že je na strane dobra. Jeho vymytie mozgu zo strany Darhka bolo nezvratné a bol len súčasťou plánu ako zasadiť smrteľnú ranu niektorému členovi tímu. Malcolm Merlyn bol v tomto smere nápomocný a niekoľkokrát sa tvárou tvár stretol v súboji s dcérou Theou, ktorá pochopila, že medzi nimi je len biologické puto a už nikdy mu nemôže veriť. Nateraz Thea nad ním v súboji nevyhrala, každým prehratým súbojom však silnie a prichádza na svoje chyby, ktoré spravila, aby sa viac neopakovali.

Felicity, ktorá stále trvala na ukončení vzťahu s Oliverom musela spraviť ešte jeden bolestivý krok a nafingovať vlastnú svadbu, aby tak definitívne zneškodnili Cupid, ktorá sa vrátila do Star City, aby vraždila milujúce páry za trest, že cítia lásku. Oliver sa Felicity snažil presvedčiť o sile ich lásky, ona to však odmietala a zašla ešte ďalej. Opustila ich spoločný byt a aj Arrow tím a na plný úväzok na postavila na čelo Palmer Tech a podobne ako Laurel by vyšla na svetlo sveta. Pre obe to boli nové svetlé začiatky, pre jednu to bol smrteľný koniec. Na rozdiel od Laurel, Felicity naozaj hviezdila na čele Palmer Tech, keď sa pozícii mohla venovať na plný úväzok, síce musela bojovať proti starej nepriateľke Brie Larvan a jej včelám, pretože mikročip, vďaka ktorému chodí má vysokú cenu. Či chce alebo nie, vždy sa jej Arrow tím pripletie nejakým spôsobom do cesty a nikdy ho neopustí takým spôsobom akým by chcela. Oliver si uvedomil, že celý jeho tím sa začína rozpadať a smeruje to k jeho začiatkom, keď bojoval o Star City ako osamotený hrdina. Jeho vzťah s Digglom bol opäť narušený kvôli Andymu, ktorému Oliver neveril a snažil sa všetkých presvedčiť, že pracuje s Darhkom. Nikto mu neveril a nakoniec sa všetko tragicky vypomstilo, najmä Digglovi. Darhk obnovil silu vďaka modle a stal sa opäť nezastaviteľným, Laurel si musela poslednýkrát dať masku Black Canary a zastaviť Damiena. Ten okrem svojej sily bol hnaný obrovským hnevom a ponížením, ktoré mu spáchali a preto sa rozhodol splniť sľub otcovi Laurel Quentinovi. Ten preňho na začiatku série pracoval, neskôr sa mu vzoprel, keď si uvedomil, že Darhk je čisté zlo. Na oplátku mu Quentinovi sľúbil pomstu a teraz ju dokončil, prebodol Laurel a dostal sa na slobodu. Pri tejto príležitosti Andy ukázal svoju pravú tvár, čo Diggla úplne zlomilo. Darhk však nespôsobil Laurel smrteľné zranenie, tím sa ocitol v nemocnici, kde operácia našťastie dopadla dobre a vyzeralo to tak, že Laurel sa čoskoro uzdraví a toto zranenie ju len posilní v rozhodnutí bojovať ako prokurátorka.

Ona zrejme cítila, že s ňou nie je niečo v poriadku a tak Oliverovi vyliala svoje srdce a on jej musel niečo sľúbiť, čo to však bolo sa diváci nedozvedeli. Malo by to byť odhalené buď v závere tejto série alebo na začiatku tej novej. Laurel síce zomrela, jej odkaz bude žiť ďalej.

Dnešná, 19.epizóda s názvom Canary Cry už podľa názvu je odkazom na jednu z najsmutnejších epizód doteraz, keď sa všetci budú musieť rozlúčiť raz a navždy s milovanou Laurel. Jej smrť zlomila naozaj všetkých. Najviac je ovplyvnený Diggle, ktorého premôže vina za to, že sa rozhodol veriť Andymu. Lance odmieta uveriť tomu, že je jeho dcéra skutočne po smrti a požiada Nyssu, aby ju priviedla späť. Správy, že v Star City bola spozorovaná Black Canary, len podporujú jeho teóriu, že Laurel nie je mŕtva. Bude to len jeho zbožné prianie a rozlúčiť sa príde jej sestra Sara, ktorá jej smrť bude niesť veľmi ťažko, pretože práve nekonečné odhodlanie Laurel Saru priviedlo späť medzi živých. Už vtedy bola upozornená nato, že bude musieť vymeniť život za život. V 20.epizóde s názvom Genesis  Oliver a Felicity hľadajú magické riešenie, vďaka ktorému by porazili Darhka, pomstou poháňaný Diggle získa informáciu o tom, kde sa Andy nachádza. Alex vezme Theu na dovolenku, ktorá sa čoskoro premení na nočnú moru. V 21.epizóde s názvom Monument Point Arrow  tím zistí, čo bude ďalším Darhkovým krokom, Felicity si uvedomí, že musí požiadať svojho otca Noaha Kuttlera o pomoc. Noah a Oliver si musia vážne pohovoriť, čo Olivera vynervuje.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow