Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Legends of Tomorrow - stane sa alebo už je slobodná vôľa mýtom?

18.05.2016 17:16
debata
Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude...
Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude vždy v ohrození! Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude vždy v ohrození!

Nepremeškajte finále 1.série!

Ako prvý z tria superhrdinských seriálov vychádzajúcich z DC Comics už zajtra večer sa skončí prvá séria Legends of Tomorrow, najnovší spin-off seriál, ktorého odrazovým mostíkom sú seriály Arrow a The Flash sa rozlúči na obrazovkách televízie The CW 16.epizódou s názvom Legendary. Seriál sa vráti s druhou sériou do vysielania pravdepodobne až v midseason, teda v januári, keďže The CW bude mať v nasledujúcej sezóne v ponuke viac seriálov a k tomu treba pripočítať aj nejaké novinky a veľké prekvapenie roka, prestup Supergirl z materskej televízie CBS na sesterskú The CW. Po oznámení predĺženia na ďalšiu sériu sledovanosť seriál klesla a apríl bol najmenej sledovaným mesiacom pre tento seriál. Dovtedy sa sledovanosť stabilne držala nad dvoma miliónmi divákov, s blížiacim sa finále zvedavosť divákov postupne začala opadávať, spôsobené to mohlo byť aj vyostrenou konkurenciou a diváci v čase premiéry dali prednosť iným seriálom. Tak či onak, aprílová sledovanosť sa definitívne prepadla pod hranicu dvoch miliónov divákov a klesol aj rating, konkrétne na 1.8 milióna divákov s ratingom 0.6 – 0.7, čo sú však vysoké nadpriemery na pomery The CW a Legends of Tomorrow patria medzi päť najsledovanejších seriálov tejto stanice, hoci z troch superhrdinských seriálov je najmenej sledovaný.

Hoci prvá séria vyvrcholí už zajtra, tvorcovia tesne pred dovolenkou medzi sezónami si predpripravili prvé informácie o druhej sérii. Podľa ich slov bude druhá séria diametrálne odlišná od úvodu, pôvodne sa hovorilo o kompletnej výmene celého tímu, nakoniec sa od tejto myšlienky ustúpilo, pretože jednotlivé postavy pôvodného tímu si zaslúžia rozvinúť svoje charaktery a mnohé z nich si diváci významne obľúbili. Nebude to však znamenať, že nenastane aspoň čiastočná obmena niektorých postáv. Vyplývajúc z udalostí z predposlednej epizódy, zo zoznamu hlavných postáv vypadol Captain Cold alias Nick Snart v podaní herca Wentwortha Millera. Keďže producenti v čase natáčania Legends už vedeli o jeho návrate do Prison Breaku, tak jeho príbeh naplánovali len na jednu sériu, avšak s tým, že rátajú s jeho hosťovaním v druhej sérii a dokonca aj prípadné hosťovanie v Flashovi, z ktorého táto postava pochádza. Naopak v druhej sérii sa objavia dve nové hlavné postavy, o ktorých sa toho príliš nevie, známa je informácia, že to má byť muž a žena, obe postavy budú mať pohnutý osud a budú bojovať s vlastnými vnútornými démonmi, budú teda ideálnymi členmi celého tímu.

Počas posledných týždňov sa do deja vrátil Heat Wave, ktorého väznili a mučili páni času a zmenili ho lovca, ktorý mal prekaziť celú misiu kapitána Huntera. Podarilo sa mu prinavrátiť pamäť a tak sa znova pripojil k tímu a chcel dokončiť celú misiu. Svoj hnev obrátil proti pánom času, ktorí mu spôsobili veľkú traumu. Tradične už tímu sa nedarilo zajať tyrana Vandala Savaga v minulosti a preto sa radšej presunuli do budúcnosti, do času tesne pred spustením jeho plánu na ovládnutie sveta. Tu všetci zistili zaujímavé prepojenia z minulosti, ktoré v budúcnosti z nich spravia osoby, na ktoré sa bude spomínať. Nie však na všetkých. Ray Palmer položil základy robotiky, ktoré v budúcnosti vytvoria armádu robotov bojovníkov, strážnkov, vojakov, ktorí budú pevnou súčasťou spoločnosti. Vo svete zavládol mier, len do času, keď začal vzostup Vandalovej moci a ako sa ukázalo, nebola to náhoda. Všetko to bolo v spolupráci s pánmi času, ktorí manipulovali s celým ľudstvom, spolčili sa s týmto tyranom, videli jediné východisko nový svetový rád a eliminovanie rozpýnajúceho sa ľudstva. Uväznenie Savaga sa podarilo až po tom, keď Hunterov tím zistil, že aj tyran má svoje tajomstvá a pred svetom skrýval svoju dcéru, ktorá presne išla v otcových šľapajách. Keď zistila pravdu o svojom otcovi a to čo ešte len spácha si uvedomila, že jedinou možnou správnou vecou bude jeho eliminovanie a odstránenie z časovej línie. Hunter teda priviedol Vandala pred súd pánov času, tam sa však odhalilo trpké sprisahanie a vzájomné spojenectvo. Ešte predtým sa však tímu podarilo zničiť miesto, kde nemá vplyv ovplyvňovanie času, Vanishing Point a zdroj celého neprirodzené stroja. Páni času tak stratili všetko a svet získal slobodnú vôľu, dovtedy bez toho, aby to niekto tušil, bol ovládaný podľa potreby. Slobodná vôľa bola mýtus, teraz však aj nadvláda Savaga bola ohrozená, nikto predsa nechcel, aby svet v mier bol zničený pred tajný plán pánov času, ktorí sa rozhodli zničiť všetko.

Čo sa týka vzťahov medzi postavami, tak naplno sa rozhorel románik medzi Rayom a Kendrou, ktorá bojovala proti osudu. Ten jej napísal šťastný život len s Carterom, ktorého reinkarnáciu našla v budúcnosti a Vandal mu zablokoval pamäť, aby ich prorocká láska nikdy sa nemohla naplniť. Carter si neprekvapivo spomenul na svoj predchádzajúce životy. Sara si nečakane porozumela so Snartom, ktorý sa radšej obetoval a zničil ovládač času, Dr. Stein podstúpil riziko smrti, len aby poslal Jeffersona späť do našej súčasnosti, aby sa vyhol predčasnej smrti. Jeffersona zasiahol výboj energie a on začal rýchlo starnúť, jedinou nádejou bola cesta späť, lenže ak sa obaja pravidelne nespoja do Firestorma, Stein by mohol spôsobiť atómový výbuch. Hunter po zničení ovládaču času si myslel, že konečne zmení časovú líniu a zachráni tak svoju rodinu, ktorá Savage zabil na príkaz pánov času. Nestalo sa tak, zároveň sa dozvedel, že aj on sa stal iba bábkou v rukách svojich pánov a jeho cesta za vytvorením tímu zabudnutých hrdinov nebola náhoda. Každá jeho misia či už do minulosti alebo budúcnosti bola pod ich vplyvom a v konečnom dôsledku nevedomky pomáhali Savagovi, aby rýchlejšie získal vedomosti a technológie, ktoré v roku 2166 viedli k jeho nadvláde. Vandal uniesol Kendru, aj loď schopnú cestovať v čase, aby tak vykonal poslednú misiu, aby si prispôsobil budúcnosť, tak aby sa naplnila vidina pánov času.

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow