Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Flash - je dosť rýchly nato, aby zachránil svet?

24.05.2016 15:38
debata
The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v...
The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v živote zmenilo celý svet! The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v živote zmenilo celý svet!

Nepremeškajte finále 2.série!

Medzi poslednými seriálmi, ktorí si na The CW odkrútia svoj koniec aktuálnych sérii sú práve tie najsledovanejšie seriály. Dnes večer to bude práve rovno najsledovanejší seriál The Flash s 23.epizódou s názvom The Race of His Life a zajtra to bude druhý najsledovanejší seriál Arrow. The Flash aj počas jari len potvrdil status najsledovanejšieho seriálu domovskej stanice a jeho sledovanosť je stabilná, rekordná na pomery The CW, každú epizódu si naďalej v premiére pozrie takmer 3.5 milióna divákov s ratingom 1.3, preto nebolo žiadnym prekvapením, keď televízia oznámila aj nakrúcanie 3.série, ktorá odštartuje na jeseň tohto roku. Na jeseň dostane nielen Flash, ale aj Arrow a posledných ich spin-off seriál Legends of Tomorrow významnú pomoc v podaní Supergirl, ktorá so svojou druhou sériou sa presťahuje z televízie CBS na The CW a keďže všetky tieto seriály z DC Comics majú rovnakých tvorcov, televízii sa otvorila neprekonateľná možnosť spraviť najväčší crossoverový event, ktorý televízia nezažila na poslednú dekádu. Túto možnosť už vedenie televízie potvrdilo a všetky štyri superhrdinské seriály čaká jedno veľké spoločné predstavenie, ktoré diváci určite ocenia rekordnou sledovanosťou, viac informácii bude známych po letnej prestávke, keďže teraz si všetky štáby dopriali zaslúženú dovolenku a natáčanie nových sérii sa rozbehne neskôr v lete.

Po šokujúcom odhalení pravej identity úhlavného nepriateľa tejto sezóny Zooma pokračova boj proti nemu, zatiaľ bez úspechu. Zoom zo Zeme 2 postupne privádzal viacerých metaľudí, aby si tak v našej realite vybudoval vlastnú armádu, ktorá by terorizovala celý svet. Zoom, teda Jay Garick, ktorý mesiace ako trójsky kôň bol infiltrovaný v tíme Star Labs a dokonale spoznal svojich nepriateľov, nerátal s tým, že sa zamiluje do Caitlin, čomu v konečnom dôsledku neskôr spôsobilo problémy s úsudkom a nechal sa ovládať citmi k nej. Stále však platilo, že Zoom chce jedno a to je Barryho rýchlosť, ako sa neskôr ukázalo, že Zoom musí absorbovať schopnosť, teda rýchlosť iných metaľudí, aby tak odvrátil svoj vlastný koniec. Zatiaľ, čo Barry mesiace pracoval na tom, aby bol dostatočne rýchly nato, aby sa mu mohol postaviť a poraziť ho, Zoom terorizoval Central City. Vo flashbacku diváci spoznali jeho príbeh, ktorý ho predurčil na psychicky narušeného maniaka, s Barrym ho spájal veľmi podobný životný príbeh, čo mu neustále pripomínal, že sú rovnakí. Jay ako malý chlapec sa musel prizerať nato ako tyranský otec pred jeho očami fyzicky a psychicky týral jeho matku a nakoniec ju chladnokrvne zabil. Podobne ako Barryho, aj jeho táto trauma poznamenala do konca života, na rozdiel od Barryho sa Jay dostal do detského domova, kde jeho psychická deviácia sa mohla rozvinúť, Barry sa dostal do milujúcej rodiny.

Iris si uvedomila, že alternatívna realita, ktorá ukázala, že budú s Barrym manželia nie je až taká utópia ako si spočiatku myslela. Hoci Barryho vyznanie spred roka neopätovala, teraz si uvedomila, že by to s ním mohlo fungovať, obaja sa pokúšali nadviazať vzťahy, dopadlo to v prípade Iris tragicky, keď Eddie sa vo finále 1.série obetoval, aby všetkých zachránil a Barryho vzťah s kolegyňou Patty skončil jej odchodom z mesta, pretože jej nedokázal povedať pravdu o Flashovi. Obaja sa teda rozhodli dať si šancu. Zoom sa rozhodol dať šancu ich vzťahu s Caitlin, hoci ona to odmietala, chcel v nej prebudiť jej zlú stranu, na Zemi 2 práve Caitlin je zlá Killer Frost a v našej realite by sa mohla stať tiež. Chcel ju presvedčiť o svojom pohľade na ich budúcnosť, keď to odmietala, uniesol ju a svoj nátlak stupňoval, ona tvrdohlavo odmietala, nechcela dopustiť, aby sa z nej stala chladná vrahyňa. Zoom si uvedomoval pokrok, ktorý robí Barry v jeho rýchlosti a tak musel zvoliť plán B, aby ho prinútil konečne mu odovzdať svoju silu, uniesol preto biologického syna Wallyho svojho adoptívneho otca Joa a Barry musel ochrániť svoju rodinu a dal mu svoju rýchlosť, zo Zooma sa stal neprekonateľný nepriateľ, zatiaľ čo z Barryho bol opäť obyčajný človek. Musel sa zmieriť s krutou realitou, ktorú zažíval dlhé roky, kým ho nezasiahol výbuch Wellsovho urýchľovača. Bez ochrany zostalo celé Central City, ale aj tím, nikto ich nemohol ochrániť od Zoomovho hnevu, len Caitlin, ktorá využila svoju výhodu a dokázala ním manipulovať a odvrátiť ich smrť, aby tím mal dostatok času vymyslieť nový plán, s ktorým nakoniec prišiel Wells. Chcel nasimulovať výbuch urýchľovača a vrátiť tak Barrymu rýchlosť. Lenže pri tomto pokuse Barry zmizol a jeho telo sa rozplynulo a všetci si mysleli, že Barryho navždy stratili. Vďaka Ciscovej schoponosti vízií zistili, že Barry sa ocitol v bližšie nešpecifikovanej medzipriestore.

Barry musel podstúpiť skúšku, ktorá z neho mala spraviť znova hrdinu. Žil ako by v ďalšej alternatívnej realite, kde vládol mier, predstavil sa mu zdroj jeho rýchlosti a pokúsil sa ho nasmerovať tým správnym smerom, aby sa mohol vrátiť ako hrdina a zmieriť sa sám so sebou, aby Zoom voči nemu nenašiel žiadnu slabinu.Barry sa vrátil, sebavedomejší, rýchlejší, aby zabránil Zoomovi v terore a vraždení bezbranných ľudí, čo v jeho nepriateľovi vzbudilo ešte väčší hnev a musel pripustiť, že Barry bude tým najsilnejším Flashom, akého stretol napriek alternatívnymi realitami, ktoré doteraz zničil. Cailtin dal Zoom na výber, pustil ju, buď mohla odísť a pripojiť sa k svojmu starému tímu a tým si podpíše okamžitý rozsudok smrti alebo zostane s ním a stane sa jeho novou Killer Frost. Caitlin neváhala a vrátila sa k tímu, aby mohla všetkých varovať pred armádou metaľudí, ktorú si Zoom v tichosti vytvoril a pripravil ju na vypustenie do ulíc mesta. Ciscove schopnosti sa začali rozvíjať, hoci nevedomky zistili spolu s Caitlin, že pri jeho víziách to neskončí a dokáže vibrácie vypustiť aj z rúk ako ochranu pred smrťou. Čaká ho teda výzva, aby pri tréningu začal aj túto vlastnosť ovládať, nateraz všetkých vydesil víziou zničenia Zeme 2, o ktorú sa pravdepodobne postará Zoom a niečo podobné sa môže zopakovať aj v našej realite. Flash tím mal možnosť znova stretnúť zosnulú Laurel Lance, nebola to tá, ktorá zomrela v Arrowovi, pochádzala zo Zeme 2 a Zoom dúfal, že bude príjemným spestrením jeho armády. Po jej zneškodnení ju uzavreli podobne ako ostatných do špeciálneho Star Labs vedenia a rozhodli sa o jej prítomnosti mlčať a nepovedať to svojim priateľom v Star City. Správne sa domnievali, že celý Arrow tím by prišiel do Central City a chceli by vidieť Laurel a zabúdali by nato, že to nie je tá istá osoba, ktorá leží v hrobe a nevedeli by sa posunúť v živote ďalej. Musia si všetci zvyknúť nato, že ich milovaná Laurel je po smrti a nikdy sa už nevráti. Keďže sa Zoomovi nepodarilo Barryho oslabiť po fyzickej stránke, musel ho zničiť ako osobnosť. Do mesta sa opäť vrátil Barryho otec Henry, ktorý po justičnom omyle strávil roky vo väzení a po jeho prepustení musel načas opustiť mesto, ktoré mu tak veľa vzalo. Teraz chcel Henry začať nový život spolu s Barrym, Zoom im však ich plán prekazil a pred Barryho očami v dome vraždy jej matky na tom istom mieste zabil aj Henryho.

Dnešné finále teda Barry odštartuje pohrebom svojho milovaného otca a rozlúčkou so životom, ktorý mohol ešte mať. Všetka vina a hnev je nasmerovaný voči Zoomovi, ktorý si mädlí ruky, že konečne dosiahol svoje. Prinútiť Barryho k spolupráci.Zni­čený Barry bude musieť riskovať všetko, aby zastavil Zooma v jeho pláne ako zničiť náš svet, ale aj Zem 2.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash