Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Arrow - stojí hynúci svet za ďalšiu záchranu?

25.05.2016 12:57
debata
//
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba...
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti! Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti!

////Nepremeškajte finále 4.série!//

Ako posledný zo seriálového sveta televízie The CW skončí druhý najsledovanejší seriál tejto stanice Arrow, už dnes večer odvysiela poslednú 23.epizódu s názvom Schism, ktorá ukončí 4.sériu. Už na jeseň sa seriál vráti s 5.sériou a vidinou najväčšieho crossoveru v dejinách televíznej zábavy, keďže na jeseň sa k úspešným spin-offom The Flash a Legends of Tomorrow pripojí aj druhá séria Supergirl, čo vytvorí priestor k prepojeniu všetkých superhrdinských seriálov. Arrow si aj počas posledného mesiaca pred dnešným finále udržal stabilnú sledovanosť na úrovni 2.3 milióna divákov s ratingom 0.9, ani smrť Laurel Lance ako jednej z hlavných postáv neublížil seriálu a drží si svoje stabilné publikum.
A práve smrť mnohými milovanej, ale aj nenávidenej Laurel na konci 18.epizódy s názvom Eleven-Fifty-Nine otriasla základmi seriálu tak ako producenti sľubovali a bola odkazom na čas úmrtia Black Canary, v nasledujúcej epizóde  s názvom Canary Cry sa hrdinovia s ňou museli poslednýkrát rozlúčiť, epizóda bola venovaná jej pamiatke a flashbackmi z minulosti, ktoré len podčiarkli smutný koniec jej príbehu.

Laurel mala vždy veľkolepé plány a verila, že v spravodlivosť, netušila, že jej život sa skončí predčasne rukou Damiena Darhka. Zo smrti Laurel sa najviac obviňoval Diggle, ktorý slepo veril svojmu bratovi Andymu, ktorý bol verným Darhkovým prisluhovačom a celý Arrow tím nalákal do pasce, ktorá mala tragické vyvrcholenie.

Diggle pochopil, že pre brata neexistuje žiadna vykúpenie a bol nútený ho zastreliť. Po jej smrti sa v meste objavila nová Black Canary, čo dávalo nádej najmä Quentinovi Lanceovi, ktorý dúfal, že jeho dcéra napokon žije. Nestalo sa tak. Celú situáciu chcela využiť vo svoj prospech nová starostka mesta a Darhkova manželka v jednej osobe a započala lov na maskovaných hrdinov. Oficiálna verzia smrti Laurel bolo zabitie počas výsluchu vo väznici. Na pohrebe Oliver spravil jedno veľké gesto a celému mestu odhalil pravdu o Black Canary a zabránil očierňovaniu jej mena. Celý tím bol otrasený smrťou milovanej Laurel, nemohol však naďalej trúchliť, pretože Darhk pokračoval vo svojom pláne Genesis, nového začiatku, ktorý sľúbil svojej manželke. Zničiť náš svet a na jeho tlejúcich základoch vybudovať nový svet, s novými pravidlami. Ukázalo sa, že v podzemí pod Star City buduje vlastné mesto pod kopulou, kde postupne zhromažďuje svojich ľudí, ktorí budú prospešní v novom svete. Miesto dostala aj Thea, ktorá sa opäť dostala do konfliktu so svojim biologickým otcom Merlynom, ktorý tradične si vyberal ako spojencov najväčších zločincov. Thea veľmi rýchlo pochopila, že jej dovolenka nie je náhodná a celé mesto je podozrivo naprogramované. Aby noví obyvatelia v mentálnom zdraví prežili v umelom svete, Darhk im vymyslel únik v podobe žltých liekov, pod ktorých vplyv sa dostala aj Thea a nechcela spolupracovať s Oliverom a Digglom, ktorí ju prišli zachrániť. Medzitým na povrchu potreboval Darhk získať ďalšiu časť celej skladačky, aby mohol rozpútať jadrové peklo, k tomu potreboval dočasnú riaditeľku organizácie A.R.G.U.S. a Digglovu manželku v jednom Lylu, ktorá ako jediná mala čip, ktorý mal zabrániť akejkoľvek krajine za Zemi k jadrovému útoku. Damien ho získal, obišiel bezpečnostné protokoly a vypustil prvú hlavicu na vybrané veľkomesto. Felicity v spolupráci so svojim biologickým otcom a bývalým nepriateľom Calculatorom museli zachrániť toto mesto a zvoliť menšiu, avšak takisto bolestnú alternatívu a odklonili hlavicu na iné mestečku, v ktorom zahynuli desaťtisíce ľudí, ak by to neurobili zomreli by milióny.

Oliver pochopil, že Damien Darhk je nepriateľ, ktorého vďaka jeho moci, ktorú čerpá zo smrti nikdy zbraňou neporazí, preto spolu našiel spôsob ako ho poraziť tou istou energiou ako vládne on. Spolu s Felicity navštívil médium, ktoré mu ozrejmilo fungovanie Darhkovej temnej moci, Oliver ako náprotivok mal svoju silu čerpať zo života a nádeje a vtedy by sa mu dokázal postaviť, ba čo viac poraziť ho. Problémom je, že v Oliverovi je za tie roky pomerne veľa temnoty a pochybností o dobre, ktoré v sebe skrýval. Hoci si neveril, zaznamenal aj prvé úspechu a dokázal vzdorovať Darhkovej sile, musel len zmeniť myslenie a veriť svojmu tímu, ktorý ho presvedčil o veľkom dobre, ktoré vykonal a ešte vykoná. Minulosť, ktorú si prežil ho nesmie brzdiť a je už bezpredmetná. Po jadrovom útoku Darhk načerpal s mŕtvych duší ešte viac sily a bol takmer neporaziteľný, keby jeho plán vyšiel bez zásahu Felicity, neexistovalo by nič, čo by ho alebo kto by dokázal zabiť. A len smrť je jediným východiskom pre Darhka, Oliver si je vedomý, že jedine tak dokončí pomstu za smrť Laurel a jedine smrť je dostatočne silná nato, aby Darhka raz a navždy zastavila. Ten sa však prepočítal a podcenil Felicity a jej schopnosti, podarilo sa jej zničiť mesto pod kopulou, jej hackerský útok zničil všetky systémy, Oliverovi sa podarilo vrátiť Thee jej pamäť a rýchlo opustili rútiace sa mestečko, pri ktorom zomrela Darhkova žena Rúve. Arrow tím získal najväčší poklad, na ktorý má slabosť, jeho dcéru. Arrow tím ju neplánoval využiť ako páku na jeho zničenie, on vo svojom nervovom amoku bol odhodlaný zniesť celý tím zo sveta a zajal Felicity spolu s Curtisom.

Darhk spoznal to, čo Oliver, pocit zármutku zo straty milovanej osoby, rozhodne sa teda v opojení hnevu zniesť ľudstvo zo sveta vypustení dostupných jadrových hlavíc. Mestá podľahnú strachu, beznádeji z blížiaceho sa neodvratného konca. Oliver sa bude musieť zoči voči postaviť ešte raz Darhkovi, obaja vedia, že toto bude ich finálny súboj a jeden z nich odíde ako víťaz, druhý bude mŕtvy. Iná možnosť už neexistuje. Darhk povolá svoju vlastnú armádu prisluhovačov aby drancovali zúfalých obyvateľov a popritom zničili celý Arrow tím, Oliver sa bude musieť bez masky postaviť vystrašených obyvateľom mesta a presvedčiť ich, že svet ešte stojí za záchranu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow