Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - za splnenú túžbu zaplatil svojou slobodnou vôľou!

14.06.2016 17:19
debata
The Vampire Diaries - svet už nestojí za...
The Vampire Diaries - svet už nestojí za záchranu, prijmite jeho koniec! The Vampire Diaries - svet už nestojí za záchranu, prijmite jeho koniec!

Ako sa skončila 7.séria?

Siedma séria The Vampire Diaries sa symbolicky končila počas piatku trinásteho, teda presne 13.mája. Televízia The CW odvysielala 22.epizódu s názvom Gods and Monsters, ktorá v mnohom uzavrela celý dej série a koniec naznačil úplne nový príbeh pripravovanej 8.série, ktorá odštartuje v októbri tohto roka, čo sa nedá povedať o spin-offe The Originals, ktorý sa vráti so 4.sériou až v midseason. Tento krok je prirodzeným vyústením nízkej sledovanosti 3.série. Sledovanosťou finále 7.série nezaznamenalo žiadny vzostup diváckeho záujmu, celkovo si epizódu pozrelo 1.08 milióna divákov s ratingom 0.4, z čoho vyplýva, že toto finále bolo najmenej sledovaným počas siedmych rokov vysielania, avšak si udržalo stabilné hodnoty, ktoré 7.séria dosahovala.

Kauza neoficiálneho konca seriálu po odvysielaní 8.série naďalej pokračuje. Pri predstavení vysielacej schémy na ďalšiu sezónu sa vedenie televízie vyjadrilo k tomu, že Ian Somerhalder spolu s Kat Graham ohlásili svoj odchod zo seriálu s tým, že Somerhalder na sociálnej sieti v statuse potvrdil ukončenie vysielania. Čo by aj dávalo zmysel, pretože už by nezostalo veľa hercov, s ktorými by mohol seriál ponúknuť relevantný príbeh. The CW však veľmi rýchlo zasiahla a herec svoje vyhlásenie o deň neskôr stiahol s tým, že televízia nevydala žiadne oficiálne vyjadrenie o konci seriálu a treba si počkať na budúcnosť, čo prinesie. Riaditeľ televízie potvrdil snahu udržať seriál vo vysielaní, čo najdlhšie, stále platí vyjadrenie, že si vie predstaviť príbeh do 10.série. Zdá sa, že televíziu a hercov čaká intenzívne rokovanie o nových zmluvách. Minimálne so Somerhalderom budú musieť uzavrieť zaujímavú zmluvu, aby mohol seriál pokračovať v nasledujúcich rokoch. Absencia čarodejnice Bonnie by seriál rozhodne nepoložila v potenciálnych nových sériách. Pre The CW nie je sledovanosť alfou a omegou, pretože jej seriály žnú úspechy skôr na digitálnych platformách, ktoré sú dostatočnou alternatívou pre mladých divákov, na ktorých televízia cieli.

Posledná epizóda priamo pokračovala v deji ten predposlednej, ktorá rozohrala koniec celého príbehu. Stefan spolu s Caroline boli stále na úteku pred Bonnie, ktorá sa márne pokúšala ovládať pud lovkyne upírov a prenasledovala ich, aby ich mohla zabiť. Obaja upíry, či chceli alebo nie si museli vypovedať to, čo sa im nedarilo niekoľko rokov a dať si šancu na šťastný spoločný život. Alaric pochopil, že hoci s Caroline žil tri roky a porodila mu deti, vždy bude milovať Stefana a dal jej slobodu, zrušil pripravovanú svadbu a rozhodol sa žiť sám spolu s dcérami. Pre Caroline sa tak otvorila možnosť žiť so Stefanom, no jej materinský pud ju ťahal späť k dcéram. Preto bude zaujímavé sledovať ako sa bude jej život vyvíjať v novej sérii. Svoj druhý zmysel života musel nájsť aj Matt, ktorý zabránil tomu, aby Bonnie chytila Stefana a Caroline. Skončil po ťažkej autonehode zranený a chcel svoj boj o život vzdať, kým sa mu na pokraji života a smrti neobjavil v mysli jeho láska Penny, ktorú nechtiac zastrelil. Tá mu dala novú nádej na život, musel však spraviť ťažké rozhodnutie, bojovať o svoje šťastie a vrátiť sa späť medzi živých a opustiť Mystic Falls a hľadať svoje šťastie inde, čo aj spravil. Zaujímavosťou je, že hoci Matt opustil rodné mesto, tvorcovia neohlásili odchod tejto postavy zo seriálu, preto sa dá očakávať, že jeho príbeh bude sledovaný aj v 8.sérii a teda jeho hľadanie spokojného života niekde inde bude náročné a vždy sa zapletie do nadprirodzeného súboja.

Damon spolu s Enzom sa snažili dostať do Armory, kde by zabili posledného Večného, aby tak oslobodili dušu Bonnie od poslania lovkyne upírov. Lenže zlo, ktoré vypustili už brázdilo chodby rozľahlého sídla a čakalo na svoje nové obete, ktoré by mohlo psychicky týrať. Jedinou  možnosťou ako prelomiť kúzlo Bonnie boli deti Alarica a Caroline, ktoré sú jedinou žijúcou nádejou pre čarodejnícky coven Gemini. Dievčatá bez toho, aby tušili o svojej sile otvorili bránu do tohto vznikajúceho pekla a Damon mohol sebavedomo vstúpiť, podcenil silu zla, ktorého tam čakalo. Stefan a Caroline ho čakali vonku, v prípade problémov. Enzo sa rozhodol podniknúť samovražednú misiu a odlákať Bonnie od upírov, aby mali dostatok času na zničenie Večného, vedel, že ak ho Bonnie chytí, nedokáže sa kontrolovať a zabije ho. Bol ochotný svoj život položiť pre svoju lásku. Bonnie bojovala s túžbou zabiť Enza, uvedomovala si, že zabíja svoju lásku, nemohla si však pomôcť, lovkyňa upírov ju pohltila. Damon bol však v útrobách sídla Armory a našiel Večného, po veľkom zle nebolo ani stopy, v zmysle samotného zjavenia. Podrobilo si však pôvodných členov organizácie, ktorý ležali mŕtvi po celom sídle.

Damon teda vstúpil do zapečatenej chodby a podpálil telo Večného, Bonnie bola slobodná a Enza v poslednej chvíli nezabila. Spokojný Damon sa ozval Stefanovi a Caroline, že je na ceste von, v tom sa však ozval známy hlas, ktorý ho zastavil. Zlo využívalo najväčšie slabiny a túžby jedinca, Damon počul hlas Eleny, ktorá ho volala, aby jej pomohol. Damon nemohol odolať, túžil len po jednom, oslobodiť Elenu a žiť s ňou naveky. Márne sa mu snažili ostatní pomôcť, aby nenasledoval hlas, že to nie je Elena, bolo to márne a Damon sa stal ďalšou bábkou Zla. Zaujímavosťou je, že síce sa fyzicky neukázala postava Eleny v podobe Niny Dobrev vo finále, samotná herečka, ktorá pred rokom opustila seriál, sa zúčastnila natáčania, aby mohla nahovoriť pasáž s Damonom. To len potvrdzuje tvrdenia samotnej herečky a tvorcov o nadštandardne dobrých vzťahoch a ochote herečky kedykoľvek hosťovať v seriáli, ak bude dostatočne dôveryhodný dej a hlas Eleny bol hybnou silou a šokujúcim zvratom v celej záverečnej epizóde. Stále platí nepísané vyjadrenie, že diváci fyzicky uvidia Elenu v úplne poslednej epizóde seriálu, kedy to však bude je nateraz stále otázne.

Po pohltení Damona Zlom nasledovali krátke ukážky plynúceho času a márneho hľadania Damona, Stefan a Caroline týždne a mesiace sledovali správy o tajných masakroch ľudí. Navyše Enzo sa taktiež pokúsil nájsť Damona, čo sa mu aj podarilo a pohltilo aj jeho Zlo. Jeho šťastie s Bonnie mu teda dlho netrvalo a tak spojila sily so Stefanom a Caroline v pátraní po svojej láske, bolo to o to ťažšie pátranie, že znova prišla o svoje čarodejnícke schopnosti. Konečne mohli byť všetci šťastní a spokojní, nič z toho sa nestalo, nemohlo. Všetko bolo plné beznádeje a ďalšieho pátrania po milovaných, aby ich zachránili, ďalší boj s neznámym zlom, nepriateľom bez tváre, o ktorom nič nevedeli. Damon s Enzom si užívali zbesilú jazdu plnú krvi a vraždenia a Zlo si užívalo svojich nových prisluhovačov a čakalo na moment, kedy vyjde von.

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)