Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude vždy v ohrození!

20.06.2016 13:03
debata
Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude...
Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude vždy v ohrození! Legends of Tomorrow - bezpečná budúcnosť bude vždy v ohrození!

Ako sa skončila 1.séria?

Trojica superhrdinských seriálov z DC Comics univerza na The CW slávi čoraz väčší úspech, ako prvý z tejto trojice sa s divákmi lúčil ten najnovší prírastok, Legends of Tomorrow so svojou prvou sériou. Finálová, 16.epizóda s názvom Legendary zaznamenala najnižšiu sledovanosť za celú sériu, celkovo si ju pozrelo 1.87 milióna divákov s ratingom 0.7. To však nič nemení na fakte, že táto sledovanosť je stále vysoko nadpriemerná a seriál stále patrí medzi najsledovanejšie seriály domovskej stanice. Čakanie na druhú sériu nebude až také dlhé ako sa pôvodne predpokladalo. Prvá séria štartovala aj v polovici sezóny, teda v januári tohto roka a predpokladalo sa, že to tak bude aj v prípade pripravovanej druhej série. The CW však Legendy nenechá až toľko vydýchnuť a nová séria sa vráti už túto jeseň, 13.októbra. Televízia chce totiž vytvoriť superhrdinskú jeseň, keď sa vo vysielaní počas týždňa až v štyroch dňoch objaví jeden zo seriálo v DC Comics. Pondelky budú patriť Supergirl, ktorá sa presúva zo CBS, utorky má tradične „zarezervované“ The Flash, v stredu bude svoje šípy strieľať Arrow a vo štvrtok budú o budúcnosť bojovať Legends of Tomorrow. Druhá séria Legiend bude mať opäť 16 epizód a na jej mieste sa počas midseason objaví iný seriál, pravdepodobne to bude 4.séria The Originals.

Tvorcovia už avizovali veľký crossoverový event medzi všetkými štyrmi seriálmi, navyše druhá séria bude mať niekoľko nových postáv, po tom, čo v prvej sérii sa diváci museli rozlúčiť hneď s troma postavami. Dobrou správou v prípade Snarta je, že táto postava aj napriek smrti v prvej sérii by sa mala objaviť hneď v niekoľkých epizódach novej série. Novou posilou bude Vixen, ktorá sa už objavila v 4.sérii hitu Arrow, avšak v prípade Legiend príde k zmene, pre časovú zaneprázdnenosť pôvodnej herečky, boli producenti nútení obsadiť do úlohy Vixen inú tvár. Ďalšou posilou bude Dr. Nate Heywood, ktoré stvárni herec Nick Zano, na novú ženskú postavu stále prebieha casting. Nate a zatiaľ neznáma ženská postava budú akousi náhradou za odídené duo postáv Hawkman a Hawkgirl.

Posledná epizóda bola v znamení nabitej akcie, celý tím pod vedením Ripa Huntera sa rozpadol, vzhľadom na neúspešný súboj s Vandalom Savagom a Hunter vrátil všetkých späť do súčasnosti, aby mohli pokračovať vo svojich životoch. Lenže už pre všetkých bolo ťažké nadviazať na pretrhnutú niť a keď cestovali časom dozadu aj vpred a videli budúcnosť, ktorá svet čaká, ak sa nezomknú a nezničia tyrana Savaga raz a navždy. Heatwave bol bez Snarta úplne stratený, Saru čakala zdrvujúca správa o smrti jej milovanej sestry Laurel. Práve pasáž so Sarou patrila medzi to najlepšie a najdojemnejšie, čo finále ponúklo. Sara plná nadšenia sa vrátila do Star City, kde si myslela, že ju čaká jej rodina a ona by im pomohla v súboji s Damienom Darhkom. Namiesto šťastného návratu ju čakal trpká správa o nevyrovnanom súboji Arrow tímu a najmä správa od otca, že Laurel zomrela rukou Darhka.

Sara bola plná výčitiek, že tu nebola, aby sestru ochránila a pomohla jej, namiesto toho jej musela položiť kvety na hrob. Chcela Laurel nejakým spôsobom pomôcť, bola to práve Laurel, ktorá ju na začiatku 4.série Arrowa oživila a teraz sa úlohy vymenili, nezvratne. Sara dúfala, že nájde iný spôsob ako Laurel zachrániť a zábraniť Darhkovi, aby ju zranil, Hunter však odmietol pomôcť, pretože sa to nedalo, nezvratne by zmenili časovú os a to nemohol dopustiť. Tak ako museli byť opatrní v prípade lovu na Savaga, teraz musel byť tím obozretní v prípade zvrátenia smrti Laurel. Musela sa zmieriť, že tentokrát aj napriek všetkému je táto smrť nemenná. Hnev hnal Saru k pomste voči Savagovi a návratu k celému tímu. Podobne aj Jackson a Dr. Stein, spolu s Rayom Palmerom sa chceli vrátiť, každý mal vlastné pohnútky prečo pokračovaťv boji, hoci tušili, že tentokrát môže niekto padnúť.

Spolu s Hunterom si uvedomili, že počas ich misie stále narážali na neúspech, pretože Savage bol o krok vpred pred všetkými. Pochopili, že Savaga musia zabiť v troch iných časových úsekoch, aby ho raz a navždy zniesli z povrchu zemského, ale aj časovej línie. Problémom bolo, že každý variant Savaga sa nachádzal v inom čase a tak sa tím musel rozdeliť, niektorí išli do vzdialenej minulosti, do času druhej svetovej vojny, potom do 70-rokov a to blízkej budúcnosti. Savage v týchto časových líniách mohol získať tajomné meteority, ktoré spadli na Zem ešte v časoch starovekého Egypta a dali schopnosti nielen jemu, ale aj Hawkgirl a Hawkmanovi a predurčili ich na nekonečný súboj. Tieto meteority pri explodovaní však mohli zničiť celý svet, tak rozdelený tím musel zachrániť svet pred explóziou, ale zabiť Savage a vyslobodiť Hawkgirl. Hunterovmu tímu sa konečne podarilo Savage prekvapiť, bol si istý, že nepochopia celý jeho plán a tak jedna po druhej zomierali jeho varianty v čase a podarilo sa zabrániť explózii meteoritov. Najväčšia komplikácia nastala v blízkej budúcnosti, keď sa Hunter rozhodol obetovať pre krátkosť času a nasmeroval seba aj svoju loď do Slnka, ktoré malo pohltiť celú explóziu meteoritu. Hunter nielen, že chcel zachrániť Zem od skazy, ale najmä stretnúť sa so svojou zosnulou rodinou, ktorú Savage zabil, práve niekde na hranici života a smrti ho práve akási vidina jeho rodiny presvedčila, aby sa nevzdával a žil svoj život. Využil krátku cestu v čase, aby dokázal prekabátiť smrť, ale aj zachrániť svet. Legendy uspeli, Savage bol zneškodnený a budúcnosť bola od jeho krutovlády zachránená, no nebola v bezpečí.

Tentokrát sa ich misia skončila a Rip sa chcel vrátiť so svojej doby, kde žil, ktorá by už bola bez Savaga a ostatní mohli po splnení ich úlohy žiť tak ako chcú a možno nájsť nový zmysel života. Hawkman a Hawkgirl sa rozlúčil s tímom, po smrti Savaga sa ich prekliatie skončilo a chceli skúsiť žiť normálny život. Posledná scéna však patrila šokujúcemu príchodu podobnej lodi ako má Rip Huntera. Zjavne opäť prišla z budúcnosti a jej posádka nesie dôležité posolstvo. Z lodi vystúpil Rex Tyler, ktorého stvárnil herec zo seriálu Suits Patrick J. Adams. Tyler by sa mal objaviť minimálne v prvých dvoch epizóda 2.série. Jeho posolstvo odštartovalo novú misiu celého tímu, Tyler je členom Justice Society of America, ktorá je superhrdinským zoskupením budúcnosti a ako sa ukázalo, svet nečakajú svetlé zajtrajšky a bezpečná budúcnosť bude vždy ohrozená. Legendy tak budú musieť začať novú misiu, aby opäť pomohli!

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow