Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v živote zmenilo celý svet!

21.06.2016 13:14
debata
The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v...
The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v živote zmenilo celý svet! The Flash - prvé egoistické rozhodnutie v živote zmenilo celý svet!

Ako sa skončila 2.séria?

Ako druhý z trojice superhrdinských seriálov z prostredia DC Comics končil svoje vysielanie koncom mája The Flash a jeho druhá séria. Televízia The CW predstavila divákom 23.epizódu s názvom The Race of his Life, ktorá už štandardne zožala obrovský divácky úspech a naďalej sa potvrdilo prvenstvo Flasha v rebríčku sledovanosti domovskej stanice. Celkovo si poslednú epizódu pozrelo neuveriteľných 3.30 milióna divákov s ratingom 1.2, finálová epizóda, tak ako ostatné epizódy, atakovala ostatné celonárodné televízie. Pripravovaná 3.séria sa objaví na obrazovkách v utorok 4.októbra. Vzhľadom na koniec druhej série, tvorcovia zaryto mlčia o tom akým smerom sa bude uberať príbeh novej série, zhodne však tvrdia, že diváci sa majú tešiť na niečo úplne nové, Barryho posledné rozhodnutie totiž zmenilo všetko, zmenilo to časovú líniu, teda vzťahy a celková zápletka dvoch sérii budú značne narušené a neexistuje žiadna záruka toho, že na jeseň bude The Flash niekomu povedomý.

Dvadsiatatretia epizóda konečne odhalila plány Zooma nielen s našou realitou, ale samotným Barrym, ktorý sa ťažko spamätal z chladnokrvnej vraždy jeho milovaného otca Henryho, ktorý zomrel rukou Zooma priamo pred Barryho očami a ten nemohol nič s tým spraviť. Barryho smútok sa premenil na nekonečnú nenávisť a pohnútku raz a navždy zničiť Zooma bez ohľadu na okolnosti. Bol ochotný obetovať samého seba, nezostalo mu už nič, neuvedomoval si, že hoci jeho rodičia sú po smrti, jeho rodina je celý tím v Star Labs a najmä Iris. Preto sa celý tím rozhodol spraviť krok, ktorý mohol postaviť Flasha proti tim a Barryho proti jeho vôli uväznili, aby sa nemohol postaviť Zoomovi. Vymysleli alternatívny plán ako sa zbaviť Zooma a premiestniť ho na Zem 2. Cisco začínal ovládať svoje schopnosti a vízie do budúcnosti, cielenou koncentráciou dokázal totiž otvoriť časopriestorovú trhlinu kamkoľvek a to bola cesta ako sa zbaviť Zooma.

Zoom mal stále voči všetkým navrch, dokonca aj on dokázal svoje schopnosti rozvíjať a preto opäť Barrymu ukázal, že ona bude víťazom v boji o našu realitu. Dokázal vyvinúť dostatočnú rýchlosť, aby vytvoril svoj vlastný časový pozostatok, teda v jednom okamihu sa objavili až dve jeho verzie, čo zo Zooma postupne robilo neporaziteľného súpera. Jeho tajný plán totiž okrem iného zahŕňal posledný pretek s Barrym, ich spoločná rýchlosť by totiž aktivovala zariadenie Magnetar, ktorý by vyslal impulz schopný zničiť svet. Naša realita bola totiž mostom do všetkých alternatívnych realít a Zoom ich chcel jedným výbojom zničiť. Chcel ponechať iba našu realitu, v ktorej by mohol vládnuť strachom a terorom. Kľúčom Star Labs tímu bola Caitlin, na ktorú mal Zoom slabosť, preto jej odhalil celý plán, aj to prečo potreboval ukradnúť nielen Barryho rýchlosť, Zoom umieral, a jedine rýchlosť ho dokázala zachrániť, každú alternatívnu realitu, ktorú navštívil a zničil ho len hnala ešte väčšej megalománii a potvrdení si toho, že práve on je najrýchlejší muž na svete, teraz si chcel potvrdiť status najrýchlejšíeho muža vo celom vesmíre. Pochopiteľne Star Labs tím zlyhal a Zoom uniesol Joe Westa na Zem 2, kde Zoom roky väznil muža v železnej maske. Preto museli vypustiť Barryho s jeho hnevom, aby sa postavil Zoomovi, bol ich poslednou šancou.

Barry súhlasil so Zoomovými podmienkami a posledným pretekom výmenou za životy svojich blízkych, bolo mu jasné, že tentokrát bude musieť vyhrať, ak prehrá, Zoom nebude mať dôvod dodržať svoje slovo a zomrú všetci strašnou smrťou. Na jeho porážku mal obmedzený čas, kým sa Magnetar dostatočne nabije, aby vyslal vražedný impulz skrz časopriestor, preto si sa pokúsil osvojiť si Zoomov trik s vytvorením vlastného časového pozostatku, Flash potreboval byť na dvoch miestach naraz, bojovať so Zoomom a zároveň zastaviť Magnetar. Po druhýkrát sa podarilo prekvapiť Zooma, keď zistil, že Barrymu sa to podarilo a bol dostatočne zamestnaný súbojom s jeho reálnou verziou, zatiaľ, čo časový pozostatok sa obetoval a zomrel, aby zastavil Magnetar. Barry bol navyše dostatočne rýchly nato, aby mu Zoom nemohol zutekať z boja, Flashov hnev mu pomohol byť vyrovnaným súperom a Zoom padol na kolená.

O jeho koniec sa postarali prízraky, ktoré Zooma prenasledovali napriek realitami a márne sa ho snažili poraziť, až teraz. Zoom navždy zmizol mimo časopriestor a nielen náš svet, ale aj ostatné reality boli zachránené. Nič to však nezmenilo na fakte, že Barry sa cítil zlomený a prázdny. Podarilo sa taktiež oslobodiť muža v železnej maske, ktorého Zoom väznil. Na veľké prekvapenie to bol pôvodný Jay Garrick, od ktorého si Zoom ukradol totožnosť a navyše mal podobu Barryho otca Henryho, čo v ňom len prehĺbil žiaľ a smútok. Pôvodný Jay pochádzal zo Zeme 3, preto Barryho nepoznala Supergirl, keď sa stretli. Ani nemohla, keď Flash z tejto alternatívnej reality bol väznený Zoomom. Teraz sa konečne mohol vrátiť domov, podobne sa rozhodol aj Harrison Wells s dcérou Jesse, Zem 2 bola v bezpečí a oni mohli pokračovať vo svojich životoch. Barry sa rozhodol na záver spraviť krok, ktorý zmení nielen jeho život, ale aj celý svet, nehľadiac nato, či má na to právo. Mal dosť toho byť nešťastný a prísť o svojich rodičov, preto sa vrátil v čase do okamihu, keď Thawne zabíjal Barryho matku a tomuto činu zabránil. Tým narušil celú časovú líniu a zmenia sa životy všetkých.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash