Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti!

22.06.2016 15:54
debata
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba...
Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti! Arrow - niekedy je spravodlivým trestom iba trest smrti!

Ako sa skončila 4.séria?

Ako posledný z trojice superhrdinských seriálov z DC Comics univerza sa s divákmi rozlúčil Arrow, deň po svojom mladšom seriálovom súrodencovi Flashovi. Televízia The CW ukončila 4.sériu 23.epizódou s názvom Schism. Oficiálne potvrdená 5.séria bude mať premiéru v stredu 5.októbra. Finále si udržalo stabilnú krivku sledovanosti, nevybočilo ani smerom nahor ani nadol, celkovo si epizódu Schism pozrelo 2.21 milióna divákov s ratingom 0.8. V súvislosti s udalosťami, ktoré sa odohrali v záverečnej epizóde, je jasné, že diváci sa v novej sérii dočkajú nových postáv a to rovno hlavných, preto zostáva nateraz záhadou, ktoré z aktuálnych postáv sa nevráti, či prípadne 5.séria bude mať najväčšie obsadenie hlavných postáv doteraz. Okrem Curtisa, ktorý bude tvoriť IT guru dvojicu s Felicity sa v novej sérii objaví nový záporák, ktorý bude človek bez schopností, čo však mu však neuberie na nebezpečnosti, práve naopak. Len jeho šikovnosťou a premyslenou stratégiou bude terorizovať celé Star City, o tom, kto ho stvárni a ako sa bude volať, tvorcovia mlčia a naďalej prebiehajú castingy na nové postavy. Okrem iného do Star City zavíta nový samozvaný strážca Jack Wheeler alias Wild Dog, ktorý bude chcieť zaplniť medzeru po Arrow tíme, stvárni ho herec Rick Gonzales. Jacka si bude chcieť Oliver vziať pod svoje ochranné krídla, pretože jeho sebavedomé vystupovanie nebude zodpovedať jeho schopnostiam vzdorovať zločincom. Ďalšou hlavnou postavou bude nový štátny prokurátor Adrian Chase, stvárni ho Josh Segarra, ktorý bude cenným spojencom Olivera v úrade starostu. Aj Adrian bude mať svoje hrdinské alter ego Vigilante.

Posledná epizóda ešte stále aktuálnej série bola v znamení posledného súboja Arrowa a Damiena Darhka, ktorý vypustil tisícky rakiet, aby raz a navždy zničil náš svet. Darhk už nemal, čo stratiť, jeho žena bola mŕtva a dcére chcel dopriať pekný život, no nie medzi živými. Svet sa uvrhol do agónie a beznádeje pred blížiacim sa koncom sveta, Felicity spolu so svojím otcom preto sa pokúšali prelomiť bezpečnostný kód hlavíc a deaktivovať ich, prípadne presmerovať. Darhk chcel počas krátkeho času, ktorý mu zostával zničiť celý Arrow tím a preto jeho prisluhovači Duchovia vtrhli do ich skrýše a zničili ju. Boj sa však z podzemia presunul na povrch, Darhk si bol istý sám sebou a svojou silou, netušil, že Oliver dokážu sa mu vzoprieť.

Lenže Oliver pochopil ako ho poraziť, musí prijať svoju rozdvojenú osobnosť, súboj dobra  a zla, ktorý v sebe bude mať, práve to ho robí jedinečným a dobrým hrdinom, z čoho musí čerpať silu, ktorou by odrazil Darhkovu mágiu. Inšpiroval svojím myslením aj dav zúfalých obyvateľov Star City, ktorý sa postavil zaňho, aby porazili nepriateľov mesta, ktorí zrazili celú komunitu na kolená, čo oslabilo a nakoniec aj zničilo Darhka.

Po krvavom súboji ho Oliver zabil. Uvedomil si, že niekedy je jediná spravodlivosť smrť, dokončil svoju pomstu, pomstil smrť Laurel, pomstil všetky životy, ktoré Darhk márnivo zničil. Jeho príhovor si všimli aj médiá, ktoré neskôr spravili z Olivera Queena hrdinu, bez toho, aby tušili, že on tým hrdinom aj je. Tentokrát sa už nemusel skrývať za masku Arrowa, ale mohol byť hrdinom na dennom svetle, bez masky, hrdina, ktorý bude viesť mesto k novým zajtrajškom. Nad hrobom Laurel spolu s Felicity si uvedomil, že musí túto príležitosť využiť a prijať miesto dočasnému starostu, kým neprebehnú riadne voľby, ktoré len potvrdia jeho miesto v čele mesta. Oliver bude musieť zachrániť mesto bez svojej masky a urobiť to tak ako vždy chcel.

Uzavrela sa dejová línia na ostrove, v nasledujúcej sérii sa diváci môže tešiť na posledný príbeh a teda častokrát mätúce flashbacky. Príbeh bol prepojený s príbehom sú súčasnosti, Oliver na ostrove spolu Taianou chceli zničiť modlu, ktorá dávala silu Darhkovi. V tom čase po nej pátral Reiter a chcel ovládnuť temnotu, ktorú skrývala. Temnota posadla nielen jeho, ale aj Taianu a Oliver ich musel oboch zabiť. Argus získal to, čo chcel a agentka Wallerová ukončila Oliverovu misiu, čakala ho nová misia.

Navyše celý Arrow tím nielen po smrti Laurel, ale najmä po terore zo strany Darhka si uvedomili krehkosť vlastných životov a rozhodli sa spraviť odvážny krok. Thea opustila ako prvá Arrow tím, prišlo jej, že prekročila všetky únosné hranice, keď sa vyhrážala Darhkovi prostredníctvom jeho malej dcérky. Uvedomila si, že musí nájsť vnútornú rovnováhu, aby nikdy viac nesiahla na nevinné dieťa. Nasledoval ju aj Diggle, ktorý sa vrátil k armáde, mesto opustil aj Quentin Lance spolu s jeho láskou a matkou Felicity Donou. Po smrti Laurel stratil veľkú časť seba, Sara sa pripojila k tímu Ripa Huntera a v seriáli Legends of Tomorrow bojuje za lepšiu budúcnosť, zostal teda sám a môže si robiť so svojím životom, čo chce. Oliver a teda Arrow zostal osamotený, po zničení základne Arrow tímu a odchode jeho najbližších a prevzatí úradu starostu to bola akási bodka za celou jeho snahou zbaviť mesto zločincov. Oliver sa však masky Arrowa nevzdá, hlavne nie, keď sa k nemu pripojila Felicity, všetko akoby sa začalo odznova, keď Oliver bojoval za mesto sám a Felicity bola jeho spojkou. Aj napriek všetkému bude musieť dať masku bokom, má moc a právomoci zachrániť mesto legálnou cestou.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow