Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Flash - nový svet je iba falošná ilúzia!

04.10.2016 13:06
debata
The Flash - nový svet je iba falošná ilúzia!
The Flash - nový svet je iba falošná ilúzia! The Flash - nový svet je iba falošná ilúzia!

Nepremeškajte premiéru 3.série!

Druhý jesenný mesiac prinesie návrat seriálov z produkcie najmenšej celonárodnej televízie v USA The CW, ktorá tradične spúšťa novú televíznu sezónu o niekoľko týždňov neskôr ako konkurencia. Už dnes večer sa obrazovky vracia najsledovanejší seriál televízie The Flash so svojou treťou sériou a úvodnou epizódou Flashpoint. Superhrdinovia na The CW sa ukázali ako silné lákadlo pre divákov a túto sezónu pribudne ešte aj Supergirl, ktorá sa presunula zo CBS a čoskoro to bude aj piaty superhrdinský seriál. Vedenie televízie spočiatku deklarovali, že trojica seriálov o superhrdinoch sa rozširovať nebude, napokon sa našlo pre Supergirl, aby sa tak vyhlo jej zrušeniu a v príprave je aj piaty seriál, aby každý deň počas pracovného týždňa sa vysielal jeden superhrdinský seriál, ktorý bude doplnený iným žánrom. Televízia The CW zrejme najviac verí dobrému výkonu iba vybraným seriálom, preto 22-dielnej objednávky sa dočkal iba The Flash, Arrow a Supergirl, štvrtý spin-off Legends of Tomorrow dostal objednávku na 13-dielnu 2.sériu. Najnovšie série ostatných seriálov budú mať medzi 13 a 16 epizódami, spôsobené to je preplnenou vysielacou schémou a väčšina seriálov musí mať menej epizód, aby sa mohli postupne vystriedať.

Túto sezónu chce The CW vyťažiť, čo najviac z príchodu Supergirl, ktorá podľa mnohých sa mala od začiatku vysielať práve na tejto stanici, keďže patrí do seriálového univerza podobne ako The Flash, Arrow a Legends of Tomorrow a má rovnaký tím tvorcom ako jej seriálový súrodenci. Skalní fanúšikovia volali od začiatku vysielania Supergirl po crossover epizódach, podaril sa zrealizovať iba crossover medzi Supergirl a práve Flashom, tento rok sa diváci môžu tešiť na najväčší crossover za poslednú dekádu. Všetky štyri superhrdinské seriály sa počas neskorej jesene prepoja jedným veľkým príbehom, ktorý odštartuje Supergirl, následne príbeh bude pokračovať v epizóde Flasha, Arrowa a Legends of Tomorrow. Navyše Flasha a Supergirl čaká špeciálny hudobný crossover počas nadchádzajúcich sérií. Tvorcovia chcú využiť hudobný potenciál oboch hlavných predstaviteľov seriálov, ktorí sa zhodou okolností stretli v seriáli Glee a predviedli svoj spevácky talent.

Barryho rozhodnutie z finále 2.série bude mať ďalekosiahle následky ako si myslel, neuvedomil si následky toho, že zmenil minulosť a rozhodol sa zachrániť svoju matku a tým zmenil nielen svoj život, ale životy všetkých. Táto zmena najviac zasiahne postavy z Flasha, isté zmeny sa prejavia aj v 5.sérii Arrowa. Barry si chcel dopriať šťastný koniec a veril, že keď zabráni vražde milovanej matky, ovplyvní to život iba jeho rodiny. Nové ráno však prinesie úplne nový svet, Central City má svojho rýchleho ochrancu Kid Flasha, pod ktorého maskou sa skrýva Wally West, Joe West vôbec nepozná Barryho, láska Iris je preč. Cisco je presným opakom človeka, ktorého Barry poznal. Teraz je najbohatším mužom v meste, vlastní Star Labs a je obklopený luxusom a mnohí, ktorí zomreli, sú teraz opäť živí. Jednou z hlavných postáv naďalej zostáva aj Tom Cavanagh, akú postavu stvárni v novej sérii je otázne, pravdepodobne to bude pôvodný Harrison Wells, kým ho Reverse Flash zavraždil a prevzal na seba jeho podobu a žil jeho život. Barry sa presvedčí, že vrátiť späť všetko do starých koľají nebude také ľahké a v novom svete bude musieť zotrvať niekoľko epizód a nikde nie je zaručené, že ak sa mu podarí vrátiť to, čo napáchal späť, všetko bude také ako predtým. Neveril varovaniam, že nemá meniť minulosť a cestovať v čase a má prijať životné rany, tak ako prichádzajú. Rozhodne sa Barry žiť v inom svete alebo bude bojovať za starý svet?

Tretia séria okrem už pravidelných postáv prinesie aj niekoľko nových. Po tom ako The Flash porazil svojho zdanlivo neprekonateľného nepriateľa Zooma, sa bude musieť popasovať rovno s dvoma silnými nepriateľmi. Jedným z nich mocný doktor Alchemy a ďalší „rýchlik“ Savitar, ktorý sa predstaví neskôr počas sezóny. Herec Todd Lasance, ktorý sa minulý rok predstavil v The Vampire Diaries ako maniak Julien, tentokrát stvárni „rýchlika“ Rivala, ktorý sa objaví už v dnešnej epizóde a bude sa objavovať pravidelne. Novou hlavnou postavou v 3.sérii je herec Tom Felton zo ságy o Harrym Potterovi, vo Flashovi bude hrať Juliena Dorna, ktorý je členom policajného zboru a začne podozrievať Barryho, že je niečím viac ako len predstiera. Tvorcovia sľubujú veľký príbeh pre Juliena a jeho príbeh bude mať hlbší zmysel a postupne sa bude odkrývať. Caitlin čaká rodinná návšteva, diváci konečne spoznajú jej matku Carlu Tannhauser, ktorú stvárni herečka Susan Walters zo seriálu The Vampire Diaries. Carla je úspešná biochemička ako jej dcéra a nateraz sa nevie, či toto stretnutie bude pre Cailtin príjemné alebo nie.

Takže, prvá epizóda s názvom Flashpoint predstaví novú časovú líniu, ktorú spôsobil Barry zabránením vraždy jeho matky. Barry prežíva svoj vysnívaný život – jeho rodičia sú nažive, pozval Iris West na rande a konečne môže žiť ako normálny človek, pretože v Central City je iný rýchlik, Kid Flash, ktorý behá po meste a všetkých zachraňuje. Vo chvíli, keď Barry začne zabúdať časti svojho starého života, sa mu jeho nepriateľ Reverse Flash, začne posmievať a povie mu, že čím dlhšie bude žiť v alternatívnom vesmíre, tým väčší vplyv to bude mať ako na neho, tak aj na tých, ktorých miloval. Zároveň okrem jeho spomienok začnú slabnúť aj jeho schopnosti. Keď sa stane nešťastie, tak sa Barry musí rozhodnúť, či bude aj naďalej žiť v tomto svete ako Barry Allen, alebo sa vráti do toho svojho ako Flash. V druhej epizóde Paradox si Barry uvedomí, že následky Flashpointu sú väčšie, než si myslel. Zároveň sa zoznamuje so svojím kolegom Julianom Albertom a je prekvapený tým, ako ním Julian ihneď pohŕda. V tretej epizóde s názvom Magenta sa Flash tím stretne so starými známymi, s ktorými sa rozlúčili v závere 2.série a mysleli si, že viac sa neuvidia. Barry a tím Flash sú nadšení z toho, že sa znova stretávajú Wellsom a Jesse zo Zeme 2. Wells povie Barrymu a Caitlin, že Jesse má všetky schopnosti rýchlika, vďaka ktorým zachraňovala ľudí na ich Zemi. Má však starosti o jej bezpečie, a preto po nich chce, aby jej používanie jej schopností vyhovorili. Magenta, nový metačlověk, ktorý ovláda kov, ohrozuje mesto.

debata chyba
Viac na túto tému: #The Flash