Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Arrow - každý hrdina potrebuje reštart!

05.10.2016 16:26
debata
Arrow - každý hrdina potrebuje reštart!
Arrow - každý hrdina potrebuje reštart! Arrow - každý hrdina potrebuje reštart!

Nepremeškajte premiéru 5.série!

Hoci október je pre televíziu The CW v znamení štartu novej televíznej sezóny, najväčšia pozornosť sa venuje úspešných superhrdinským seriálom, ktoré v týchto dňoch sa vracajú na obrazovky s najnovšími sériami. V utorok si diváci mohli vychutnať premiéru 3.série The Flasha, dnes je na rade 5.séria Arrowa, zajtra sa objaví 2.séria Legends of Tomorrow a v pondelok vtrhne na The CW 2.série Supergirl, ktorá našla na tejto stanici svoj nový domov a všetci sú zvedaví, či sa presun podarí a aká bude sledovanosť. S príchodom Supergirl sa otvorí možnosť naplno prepojiť všetky superhrdinské seriály a avizovaný veľký crossover sa objaví na obrazovkách niekedy počas novembra. Zaujímavosťou je, že tento crossover oslávi stú jubilejnú epizódu Arrowa.

Do deja novej série by sa mal vrátiť opäť Roy, hoci tvorcovia oficiálne jeho prítomnosť nepotvrdili, herca fanúšikovia videli na natáčaní. Herečka Katie Cassidy podpísala exkluzívnu zmluvu s televíziou The CW, napriek tomu, že jej postava Laurel tragicky zahynula počas 4.série. Podobne ako jej herecký kolega Josh Barrowman (Malcolm Merlyn), tak aj ona sa stala súčasťou všetkých superhrdinských seriálov a môže sa objaviť v každom jednom. Jej návrat je potvrdený hneď v prvej a v nadchádzajúcej stej epizóde Arrowa spolu s ňou sa objaví aj Moira Queen. Príbeh Laurel môže pokračovať aj vo Flashovi, kde sa objavilo jej zlé ja z alternatívnej reality a nateraz je pod zámkom. Jej účasť sa dá očakávať aj v Legends of Tomorrow, kde sa niekoľkokrát mihla v prvej sérii a keďže je to seriál o cestovaní v čase, je priam žiaduce, aby ju jej sestra Sara stretla na jej ceste časom.

Piata séria bude úplne iná ako tie predchádzajúce, diváci sa dočkajú niekoľkých nových postáv, ktoré osviežia dej a zároveň sa otvorí pre niektoré postavy možnosť zostať natrvalo v seriáli. Tvorcovia chcú takýmto spôsobom otestovať divákov, na ktoré postavy ako budú reagovať a z toho vyplynie rozvíjanie príbehov jednotlivých postáv. Počas predchádzajúcej série Arrow stratil milovanú Laurel Lance a na konci série sa celý tím rozpadol a Oliver zostal sám spolu s Felicity. Arrow tímu sa síce podarilo zničiť Damiena Darhka, no neboli ochotní ďalej pokračovať v dvojitom živote, navyše Oliver sa stal starostom Star City a tak mohol masku Arrowa zavesiť na klinec a pomáhať mestu tou správnou cestou. Mesto však potrebuje ochrancov aj naďalej a tak musel sem tam zasiahnuť, pochopil, že potrebuje nájsť nových hrdinov, ktorí by mohli prebrať jeho štafetu, zatiaľ, čo on by sa mohol venovať svojmu postu a zariadiť si svoj vlastný život. Tá chcela tvrdohlavo viesť normálny život bez masky. Preto Star City bude potrebovať nových nočných hrdinov, ktorých si Arrow vezme pod svoje ochranné krídla a bude ich musieť vytrénovať, aby boli neprekonateľnými hrdinami, keďže mnohí z nich budú ľahkovážni a suverénni a pritom budú ľahko poraziteľní.

Prvým novým hrdinom bude Wild Dog teda Jack Wheeler, ktorého stvárni herec Rick Gonzales. Druhou posilou bude Vigilante Adrian Chase v podaní Josha Segarra. Adrian bude spojencom Olivera v jeho úrade a bude sa snažiť očistiť mesto skrz zákony. Táto postava je zároveň jednou z hlavných postáv tejto série spolu s Curtisom, ktorého povýšenie tvorcovia avizovali už počas 4.série. Po tom, čo Quentine Lance opustil políciu a spolu s matkou Felicity Donou začali nový život sa na jeho mieste objaví detektív Malone (Tyler Ritter), neznamená to však, že Dona a Quentine nadobro zmizli zo seriálu, práve naopak. Do života Olivera vstúpi novinárka z Coast City Susan Williams, ktorá bude chcieť napísať príbeh o Oliverovi, ktorý ju preslávi. Hlavným nepriateľom tejto série bude Prometheus, ktorý podobne ako Arrow bude zdatný lukostrelec.

Piata séria mala byť posledná, čo sa týka flashabackov z Oliverovej minulosti. Tvorcovia naznačili, že ak seriál bude pokračovať 6.sériou, čo určite bude, tak flashbacky by mali pokračovať, len nebudú obsahovať Oliverov príbeh v časoch, ktoré strávil na ostrove a svet si myslel, že je po smrti, ale zachytia iné obdobia jeho života zrejme aj v čase, keď sa už vysielal seriál. Otvorí sa tak priestor na návrat mnohých zosnulých postáv. Posledný rok flashbackov zachytia Olivera v Rusku a zodpovie na rôzne otázky ako sa naučil po rusky a význam jeho tetovaní. V Rusku sa stretne s niekoľkými nepriateľmi, tým najvýznamnejším bude Kovar, ktorého stvárni švédsky herec Doplh Lundgren.

Príchod niekoľkých nových postáv neznamená, že hrdinovia, ktorých osudy diváci sledovali ostatné štyri roky nadobro zmiznú. Každého jedného čaká nový príbeh. Oliver nebude dobrý starosta, keďže stále bude rozpoltený medzi úradom a maskovaným hrdinom. Uvedomuje si, že mesto potrebuje stále maskovaných hrdinov a preto trénuje nováčikov, ktorých priviedla Felicity s Curtisom a nezostáva mu veľa času na úrad starostu, kde mu významne zachraňuje česť Thea. Problémom budú rôzne osobnosti nových hrdinov a najmä príchod nových nepriateľov. Olivera čakajú ťažké chvíle, nebude sa mu dariť v pracovnom a osobnom živote. Felicity síce bude stáť pri Oliverovi a pomáhať, no ich vzťahu definitívne odzvonilo. Diggle v závere 4.série opustil tím a vstúpil do armády, neznamená to, že táto postava skončila. Čaká ho príbeh mimo mesta a Oliver sa ho bude snažiť získať späť.

Prvá epizóda 5.série má názov Legacy, po smrti Laurel a odchode Digglea a They z tímu Arrow sa Oliver vydá sám do ulíc, aby ako Green Arrow ochránil občanov Star City. S Felicity ako svojou zálohou v skrýši je Oliver nútený sa vysporiadať s mestom, ktoré ovládli zločinci a noví, neskúsení samozvaní strážcovia. Keď Felicity vidí, že sa Oliver snaží zvládať svoje práce ako starosta a ochranca Star City, rozhodne sa dať dokopy nový tím, ale Oliver jej odporuje. Avšak keď sa nový a hrozivý kriminálnik Tobias Church objaví na scéne, Oliver si uvedomí, že pre mesto by bol najlepší nový tím superhrdinov. Vo flashbackoch sa pozrieme do Ruska, kde Oliver čelí Bratve. V druhej epizóde Recruits Oliver zistí, že nie je dobrým učiteľom. Oliverovým novými členmi tímu Arrow sú Curtis, Wild Dog a Evelyn Sharp. Bohužiaľ sa však ukáže, že výučbové metódy Green Arrowa sú na nich až moc ťažké. Vo flashbackoch sa Oliver naďalej začleňuje do Bratvy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Arrow