Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Supergirl - svet bude mať dvojitú ochranu!

10.10.2016 12:03
debata
Supergirl - svet bude mať dvojitú ochranu!
Supergirl - svet bude mať dvojitú ochranu! Supergirl - svet bude mať dvojitú ochranu!

Nepremeškajte premiéru 2.série!

Posledné mesiace boli pre seriál Supergirl mimoriadne turbulentné, ale v konečnom dôsledku úspešné. Na jar sa dlho špekulovalo o tom, či bude seriál pokračovať novou sériou na obrazovkách CBS, nakoniec sa potvrdili informácie o veľkom presune seriálu na The CW, ktorá je z polovice vlastnená CBS a patrí do jej portfólia. The CW tak príbeh o Kare prebrala a počas leta stavala promo kampaň na zdôraznení presunu, aby diváci mali zafixovanú túto podstatnú zmenu. Nie je bežnou praxou, že televízie si seriály preberajú, deje sa to naozaj výnimočne. The CW Supergirl naplno verí a úspešný presun podčiarkla objednávkou plnohodnotnej 22-epizódnej 2.série, prvá séria na CBS mala 20 epizód, a plné zapojenie seriálu do superhrdinského univerza svojich seriálov, kam Supergirl pochopiteľne patrí. S tým súvisí aj dlho očakávaný crossover medzi Arrowom, Flashom a Legends of Tomorrow a hlavným nepriateľom Dominators, do ktorého sa zapojí aj Supergirl. A celý crossover odštartuje jedna z novembrových epizód Supergirl a dej pokračovať vo Flashovi, Arrowovi a Legends of Tomorrow. Bude zaujímavé sledovať ako sa tvorcovia popasujú s faktom, že Supergirl žije v alternatívnej realite, teda na Zemi 3 a ostatné seriály sú v našej realite. Hovorí sa, že by Zem 3 mala zlúčiť s našou realitou a otvoriť sa tak cesta k spoločným dobrodružstvám superhrdinov. Navyše sa osvedčilo stretnutie Flasha so Supergirl počas prvej série, tvorcovia sa rozhodli zopakovať tento úspech v druhej sérii a Barryho a Karu čaká naozaj nevšedné spojenie. Diváci sa môžu tešiť na muzikálový crossover neskôr počas aktuálnych sérií.

Presun medzi televíziami má niekoľko pozitív, ale aj negatív. Najväčším pozitívom je zaručené pokračovanie seriálu a navyše seriál sa typovo hodí na The CW, podobne ako na CBS, tak aj tu obsadí pôvodný pondelkový slot a k tomu plnohodnotná séria, to je mix pre nový hit. Televízia sa netají tým, že Supergirl má byť ťahúňom superhrdinským seriálov a bude zaujímavé sledovať, koľko divákov nakoniec bude seriál sledovať na inej stanici. Negatívom je presun natáčania, CBS natáčala prvú sériu v Los Angeles, The CW drvivú väčšinu seriálov natáča v kanadskom Vancouveri pre nížšie náklady a vybudované zázemie pre produkciu, navyše všetky superhrdinské seriály sa natáčajú v tomto meste a Supergirl nebude výnimkou, aby sa mohli seriály postupne prepojiť. S presunom súvisí aj fakt, že post jednej z hlavných postáv opúšťa Calista Flockhart (Cat Grant), keďže sama trvalo býva v Los Angeles s rodinou a odmietla tráviť väčšinu roka tisícky kilometrov od svojich blízkych. Preto sa tvorcovia počas leta snažili udržať herečku v obsadení a nakoniec podpísali dohodu o presne stanovenom počte epizód, v ktorých sa objaví a nebude figurovať ako hlavná postava, ale vedľajšia. Ostatní hereckí predstavitelia zostávajú bez zmeny, ba čo viac, do novej série prídu viaceré nové postavy, The CW teda novú sériu Supergirl pojme vo veľkom štýle.

Veľkým lákadlom pre prvé dve epizódy novej série bude prítomnosť legendárneho Supermana, ktorý sa síce v prvej sérii nepriamo objavil, nikdy neukázal svoju tvár. Tvorcovia sa rozhodli využiť absenciu Supermana v seriálovom svete a preto muž z oceli v National City príde pomôcť svojej sesternici Kare proti nepriateľovi Mettalovi. Supermana stvárni herec Tyler Loechlin (Teen Wolf, 7th Heaven). Keďže o Supergirl možno hovoriť ako o seriál o tých druhých, menej podstatných postavách z príbehu o Supermanovi, producenti naďalej budú ťažiť z tohto statusu. Clark Kent má v Metropolise svojho odvekého nepriateľa Lexa Luthora, do National City zavíta Lena Luthor, ktorú stvárni herečka Katie McGrath. Lena navyše bude jednou z nových hlavných postáv v 2.sérii, takže jej úloha bude v Supergirl kľúčová. Bude Lena rovnako zlá ako jej brat? Kara navštívi s Clarkom Metropolis, kde stretne Lenu Luthor v Luthor Corpe, kde pôsobí ako výkonná riaditeľka a všemožne sa snaží napraviť reputáciu spoločnosti a dištancovať sa od svojho brata. Nateraz to vyzerá tak, že Lena bude kladnou postavou, čo spočiatku bol aj Lex a postupne sa zmenilo jeho priateľstvo s Clarkom. Či sa to isté zopakuje medzi ňou a Karou sa nateraz nevie.

Ďalšou postavou, ktorá sa objaví v premiérových epizódach bude priamo prezidentka USA, ktorú stvárni herečka Lynda Carter, ktorá kedysi stvárnila Wonder Woman. J’onn J’onzz alias Martian Manhunter, ktorý vzal na seba podobu Hanka Henshawa a riadi DEO si myslel, že je posledný svojho druhu. Mýlil sa, v novej sérii mu svitne nádej na zachránenie svojho druhu, objaví sa Miss Martian M’gann M’orzz. Kara s Clarkom si mysleli, že z Kryptonu sa podarilo utiecť iba veľmi malému počtu obyvateľov, čo Kare vyvrátil záver 1.série, keď v meste pristál kryptónsky záchranný modul, vtedy diváci nedostali odpoveď, kto v ňom prišiel za Zem, čo bude odhalené, kto sa v ňom skrýval. Bude to Mon-El, ktorého stvárni herec Chris Wood, známy pre väčšinu divákov ako šialený Kai z Vampire Diaries alebo z minuloročnej minisérie Containment. Jeho príbeh dostane veľký priestor, keďže sa stáva jednou z hlavných postáv. Ďalšou hlavnou postavou bude aj Nick Farrow, na ktorého casting naďalej prebieha. Mal by byť náhradou za Cat Grant, ktorej rozsiahlejšiu neprítomnosť vo vedení spoločnosti by mal suplovať práve Nick spolu so Snapperom Carom (Ian Gomez), ktorí budú zvádzať mocenský boj o jej kreslo.

Tieto všetky postavy sa postupne objavia v deji novej série k zostávajúcim postávam z prvej série. James Olsen sa bude snažiť ochrániť jeho začínajúci vzťah s Karou, oddeliť jej superhrdinské povinnosti od ich osobného života, čo nebude až tak ľahké. Dobre to videl pri Clarkovi a Lois a teraz je v rovnakej situácii. Alex spolu so svojou sestrou budú naďalej pracovať pre DEO a chrániť Zem pred mimozemskou hrozbou a navyše budú brojiť proti organizácii Cadmus, ktorá drží ich otca Jeremiaha pod zámkom a nechala celú rodinu veriť, že ich otec je celé roky mŕtvy. Prvá epizóda s názvom The Adventures of Supergirl spojí sily Supergirl a Superman, ktorí budú bojovať proti mocnému nepriateľovi Metallovi. Kara bude naozaj šťastná, že konečne Clark zavítal do National City a stretli sa, na oplátku dostane od neho pozváku do Metropolisu. Tomuto stretnutiu nebude rada Alex, ktorá bude žiarliť na Supermana, keďže na seba bude strhávať celú pozornosť a Supergirl pôjde mierne bokom, s čím nakoniec aj ona sama bude bojovať. Alex sa bude tiež obávať toho, že teraz, keď Kara je so svojou pokrvnou rodinou, tú adoptívnu dá bokom. Všetkých však čaká veľké prekvapenie, keď v záchrannom module objavia ďalšieho obyvateľa Kryptonu.

Už spomínaná organizácia Cadmus zaútočí na National City, v druhej epizóde s názvom The Last Children of Krypton, prostredníctvom nepriateľa posilneného kryptonitom, čo oslabí nielen Supergirl, ale aj Supermana. Celá situácia nepríjemne vygraduje, keď tento protivník vážne zraní Karu a Clark sa dozvie, že kryptonit ukradli z DEO, ktoré vedie Hank a teda je priamo zodpovedný za túto situáciu, keď život Kary visí na vlásku a mesto je terorizované. Supergirl sa bude musieť teda stiahnuť a viac sa venovať svojej pozemskej práci v CatCo, kde v závere prvej série získala nové miesto. Lenže ani tam nebude mať ružiach ustlané. V tretej epizóde s názvom Welcome to Earth bude musieť Kara ochraňovať priamo prezidentku USA, ktorá čelila útoku. Myslí si, že zodpovednosť nesie Mon-El.

debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl