Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Legends of Tomorrow - minulosť je dotknuteľná!

13.10.2016 15:41
debata
Legends of Tomorrow - minulosť je dotknuteľná!
Legends of Tomorrow - minulosť je dotknuteľná! Legends of Tomorrow - minulosť je dotknuteľná!

Nepremeškajte premiéru 2.série!

Superhrdinovia sa v plnej sile vracajú po letnej prestávke na obrazovky televízie The CW a už dnes večer sa diváci dočkajú premiéry 2.série Legends of Tomorrow, ktorá doplní svojich starších seriálových súrodencov, ktorí mali premiéru tento týždeň The Flash a Arrow a Supergirl. Legends of Tomorrow bude jedinou výnimkou spomedzi superhrdinských seriálov v počte odvysielaných epizód. Zatiaľ, čo The Flash, Arrow a najnovší prírastok na The CW Supergirl získali ako jedny z mála objednávku na plnohodnotné 22-dielne série, Legendy sa budú musieť uspokojiť s 13-epizódnou druhou sériou, prvá séria mala 16 epizód. Je to spôsobené veľmi nákladnou produkciou, ale aj nižšou sledovanosťou, ktorú seriál dosahoval počas prvej série. Ešte pred premiérou televízia vkladala do potenciálu seriálu veľké nádeje a hovorilo sa, že by mal poraziť sledovanosťou aj Flasha a Arrowa. Nestalo sa tak. Legendy sú síce nadpriemerne sledované, avšak v porovnaní s ostatnými seriálmi im patrí tretie miesto. Prvej sérii navyše ublížilo aj dodatočné pridávanie epizód a dej sa zbytočne a nezmyselne natiahol. Toho sa chce televízie tento rok vyvarovať a zadefinovala si 13-dielnu sériu s lákavým dejom, ktorí bude pre divákov lákavejší.

Túto sezónu má navyše The CW preplnenú vysielaciu štruktúru a preto väčšina seriálov bude mať upravený počet epizód a budú sa postupne striedať vo vysielaní. Pre Legends of Tomorrow je teda vyhradená jeseň a začiatok zimy a v midseason sa na ich miesto dostane iný seriál. Práve aktuálna jeseň bude na The CW v znamení hrdinov a diváci sa dočkajú dlho avizovaného crossoveru medzi všetkými seriálmi a každý superhrdina bude zapojený do súboja s najväčším nepriateľom akému čelili. Doteraz v každom seriáli bojovali s pozemskou hrozbou a ľudskými nepriateľmi, v špeciálnych prepojených epizódach sa objaví po prvýkrát mimozemská hrozba – Dominators. Sú to priam ikonickí nepriatelia, ktorí v komiksoch zohrali dôležitú úlohu v boji o Zem a súboj s nimi bol častokrát tragický. Tvorcovia sa rozhodli dodržať slovo a v rámci historicky najväčšieho prepojenia seriálov na televíznych obrazovkách privedú aj najmocnejších nepriateľov.

Pochopiteľne, nová séria prinesie aj nové tváre. V závere prvej série opustili seriál Hawkman a Hawkgirl a na ich miesto sa v nových epizódach dostane napríklad Vixen, ktorá sa už objavila v 4.sérii Arrowa, tentokrát táto postava dostane omnoho viac priestoru a stane jednou z hlavných postáv. Vixen stvárni iná herečka ako to bolo v Arrowovi, dôvod je prozaický, pôvodná herečka je momentálne nedostupná a tak scenáristi prišli s riešením. Diváci spoznajú predchodkyňu súčasnej Vixen, ktorú sa objaví v minulosti a Rip Hunter ju naverbuje do tímu. Druhou posilou bude doktor Nate Heywood, ktorý taktiež je novou hlavnou postavou. Úlohy novej Vixen sa zhostí herečka Maisie Richardson-Sellers, ktorá sa mihla v 3.sérii The Originals. Stvárni ho herec Nick Zano, Heywood je vnukom Commandera Steela, ktorý bol členom Justice Society of America, ktorá zohrá dôležitú úlohu v nadchádzajúcej sérii. Znova sa objaví Rex Tyler, ktorý zvestoval Legendám hrozbu z budúcnosti v závere 1.série a novou posilou bude aj Stargirl (Sarah Grey), objaví sa hrdina Obsidian (Lance Henriksen).

Okrem Dominators bude mať každý seriál svojho stáleho nepriateľa, v druhej sérii Legends of Tomorrow čaká tím Ripa Huntera veľmi ťažký boj rovno s niekoľkými nepriateľmi naraz – Legion of Doom. V závere prvej série sa podarilo Legendám nadobro skoncovať s nesmrteľným tyranom Vandalom Savagom a odvrátili koniec v budúcnosti, tentokrát sa objavia nepriatelia, s ktorými sa postavy už stretli v ostatných superhrdinských seriáloch a tentokrát spoja svoje sily, aby Legendy sa nestali pánmi času. Legion of Doom bude tvoriť Damien Darhk (zo seriálu Arrow), Reverse Flash (zo seriálu The Flash), Malcolm Merlyn (zo seriálu Arrow), Captain Cold – Leonard Snart. Ako je možné, že sa títo nepriatelia znovu objavia, keď niektorí z nich sú po smrti?

Druhá séria Legends of Tomorrow bude o cestovaní v čase a teda tím narazí na týchto zloduchov v rôznych časových obdobiach a mnohí z nich by radi využili šancu a získať druhú šancu na život a odvrátiť svoj koniec. Mnohí z hrdinov by taktiež využili situáciu a radi by sa pomstili týmto zloduchom na vraždy ich blízkych. Najväčšiu morálnu dilemu bud opäť zvádzať Sara Lance, ktorá bude bažiť po smrti Damiena Darhka, ktorý zabil jej sestru Laurel. Po konci 1.série celý tím zmizol v časopriestore, Savage bol porazený a páni času boli takisto preč. Nikto nedržal ochrannú ruku na históriou a ktokoľvek z budúcnosti by mohol cestovať do minulosti a narušiť celú časovú líniu ako to spravil Flash v závere 2.série. V prvej epizóde s názvom Out of Time sa objaví doktor Nate Heywood a kontaktuje Oliver Queena, aby mu pomohol nájsť nezvestný tím. Členovia tímu sú rozstrúsení v rôznych časových obdobiach, kde sa snažia žiť svoj život a chrániť minulosť pred potenciálnymi nepriateľmi. Legendy prebrali úlohu pánov času. Vedia totiž, že pokojné obdobie nebude trvať dlho. Po ich znovuobjavení sa budú musieť Legendy vydať na novú misiu, aby zabránili zmenám v čase a ich cesta bude smerovať do roku 1942, aby ochránili Alberta Einsteina. Na toho mali zálusk nacisti, chceli ho uniesť, aby im poskytol informácie na výrobu atómovej bomby, ktorá by zničila New York a Legendy tomu budú musieť zabrániť. Navyše Sara a Ray v tomto období dostanú šancu nájsť Damiena Darhka a zabiť ho a zabrániť tak budúcej smrti Laurel. Budú musieť bojovať sami so sebou, so svojim presvedčením a dodržať pravidlá ich misie. Na jednu stranu musia zabrániť nepriateľom v narušení minulosti, na druhú stranu majú jedinečnú príležitosť zabrániť smrti svojich najbližších.

V druhej epizóde s názvom Justice Society of America Legendy pocestujú časom do Paríža v čase fašistickej okupácie. Tu však narazia na skupinu Justice Society of America, ktorej sa postavia do cesty, pretože sa domnievajú, že spôsobujú v danom čase časovú anomáliu. Nate sa zúfalo snaží zapadnúť do tímu, ale všetko tomu sťažuje fakt, že zdieľa tajomstvo so svojím dedkom Commanderom Steelom. Ray sa snaží zapôsobiť na Justice Society of America, ale skôr sám seba a Vixen vystaví nebezpečenstvu. V tretej epizóde s názvom Shogun Nick zisťuje, že má superschopnosti, ale podivným spôsobom sa on a Ray dostanú do feudálneho Japonska. Potom, čo Sara presvedčí Vixen, že Rory nie je vrah, sa všetci zhodnú, že nájdu Natea a pomôžu mu zlepšiť sa v jeho schopnostiach. Všetci následne ochraňujú japonskú dedinu pred Shogunom a jeho armádou samurajov. Medzitým Jax a Stein zostanú na lodi, ktorá potrebuje opraviť, a zistí tajomstvo, o ktorom nevie, či majú povedať ostatným.

debata chyba
Viac na túto tému: #Legends of Tomorrow