Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Vampire Diaries - svet už nestojí za záchranu, prijmite jeho koniec!

21.10.2016 13:59
debata
The Vampire Diaries - svet už nestojí za...
The Vampire Diaries - svet už nestojí za záchranu, prijmite jeho koniec! The Vampire Diaries - svet už nestojí za záchranu, prijmite jeho koniec!

Nepremeškajte premiéru záverečnej 8.série!

Medzi poslednými seriálmi, ktoré televízia The CW odpremiéruje je 8.séria The Vampire Diaries, dôvod je prozaický. Počas leta televízia potvrdila, to čo sa pošuškávalo už niekoľko mesiacov a to je definitívny koniec seriálu. Vášne rozvírila na jar informácia, ktorú zverejnil herec Ian Somerhalder (Damon), že on a jeho kolegyňa Kat Graham (Bonnie) po skončení 8.série nadobro opustia seriál, čím nepriamo potvrdili koniec. Následne však herec správy dementoval a zástupcovia televízie narýchlo tvrdili, že nepadlo rozhodnutie o ďalšom osude The Vampire Diaries, riaditeľ televízie dokonca tvrdil, že si vedel predstaviť nové príbehy až do 10.série. Počas Comic-Conu v San Diegu tvorcovia spolu s hercami oficiálne potvrdili finálnu 8.sériu spolu so špeciálnym promom, v ktorom sa začali lúčiť s divákmi.

Koniec nebolo až takým prekvapením, keďže po odchode Niny Dobrev na konci 6.série znamenal pre 7.sériu značný pád sledovanosti, no stále upírske denníky boli úspešnejšie ako ich spin-off The Originals. Navyše 8.séria bude skrátená, bude mať 16 epizód a po jej skončení sa upíry z Mystic Falls vystriedajú s Pôvodnými upírmi z New Orleans, teda 4.sériou The Originals, ktorá bude mať 13 epizód. Pomaly, ale iste sa zrejme končí éra upírov na televíznych obrazovkách. Špekuluje sa o tom, že Pôvodní upíry mali zakončiť svoju púť, keďže ich tretia séria nedosahovala ani miliónovú sledovanosť. Zástupcovia televízie však deklarovali ochotu pokračovať s The Originals aj po skončení The Vampire Diaries, pripravovaná štvrtá séria bude musieť ukázať, že sa zaobíde aj bez svojho staršieho súrodenca. Nevylúčili ani možnosť, že niektoré postavy z The Vampire Diaries by mohli plynule prejsť do The Originals, či už na krátke hosťovania, či na dlhšie účinkovanie. Všetko bude závisieť na dohode s hercami a ich inými povinnosťami.

V súvislosti s koncom The Vampire Diaries tvorcovia otvorili otázku návratu Niny Dobrev aspoň do úplne poslednej epizódy, tak ako herečka pri svojom odchode sľúbila. Čiastočne sa Nina „vrátila“ vo finále 7.série, keď Damon počul jej hlas, bola to však ilúzia. Zlo, ktoré nalákalo Damona do svojich pazúrov využívalo najväčšie túžby.

Tým, že sa dopredu vie, že seriál sa skončí, producenti sú pripravení napísať poslednú sériu plnú zvratov, ale aj návratov a uzavretého konca seriálu, aby sa mohli diváci dostatočne rozlúčiť. Preto nenechávajú nič na náhodu a naplno sa rozbehli rokovania s Dobrev, ktorá medzičasom úspešne naštartovala filmovú kariéru. Snahou je, aby dokázali Elenu Gilbert vrátiť dokonca na viacero epizód, priorita je jej účasť na poslednej epizóde. V prípade, že by sa to nepodarilo, autorka seriálu Julie Plec má vymyslený alternatívny záver aj bez Eleny, hoci aj po jej odchode, bola stále súčasťou seriálu, počas 7.série sa stále nejakým spôsobom o nej rozprávalo akoby nikdy neodišla. Záhadou zostáva ako sa seriál skončí, ak by sa Elenu podarilo vrátiť. Skončí sa dej pohľadom do budúcnosti, keď sa Elena po rokoch zobudí? Nateraz platí to, že Elena je magicky uspaná a uložená v rakve a jej životná energia je prepojená s jej najlepšou priateľkou Bonnie. Kým Bonnie bude žiť, Elena bude spať. Všetci fanúšikovia dúfajú v šťastný koniec a podarí sa nájsť nejaký magický spôsob a prebudiť Elenu skôr ako o prinajmenšom 60 rokov, aby mohla žiť so svojimi priateľmi a mala šťastný život s Damonom. Hlavná scenáristka Julie Plec je známa tým, že obľubuje rôzne zvraty a preto diváci pochybujú o možnom konci The Vampire Diaries.

Istý je však návrat Tylera Lockwooda (Michael Trevino), ktorý seriál nadobro opustil na konci 6.série a na niekoľko okamihov sa objavil v 7.sérii, jeho úloha je o to dôležitejšia, keďže práve on drží akúsi ochrannú ruku na telom Eleny, aby bez ujmy jej telo prežilo a jedného dňa sa mohla prebudiť. Tyler by sa mal objaviť od tretej epizódy. Do deja opäť zasiahne jediná žijúca členka rodu Salvatorcov Sarah v podaní herečky Tristin Mays. Sarah sa naposledky objavila počas 6.série, keď jej Enzo v dobrom odporučil, aby opustila Mystic Falls a ponechal jej spomienky na upírov. Výkonná producentka Julie Plec na margo návratu postáv dodala, že je otvorená možnosti návratu každej dôležitej postavy, či už formou flashbackov, v prípade zosnulých postáv, ale aj aktívnej účasti postáv, ktoré prežili svoje účinkovanie. V rámci návratov treba zdôrazniť, že seriál zaznamenal aj návrat za kamerou. K Plec zasadne na rovnakú stoličku Kevin Williamson, aby spolu s ňou pripravili bombastickú rozlúčku s divákmi, práve Williamson mal na svedomí smerovanie seriálu v prvých sériách a podobne ako Plec priniesli seriál na obrazovky a stoja za jeho celosvetovým úspechom. Neskôr svoj post opustil, aby sa mohol venovať iným seriálom, teraz, keď sa jeho televízne dieťa lúči s divákmi sa vrátil a diváci sa majú načo tešiť.

Okrem starých postáv, ktoré majú potenciál sa vrátiť, záverečná séria nebude ochudobnená ani o nové postavy, ktoré sa objavia. Najzaujímavejšou novou postavou bude nepochybne Zlo, ktoré zohralo kľúčovú úlohu v závere 7.série, v ktorej sa dostalo na slobodu. V novej sérii dostane svoju tvár, nebude to žiadny diabol, ale zmyselná žena. Producenti sa na záver rozhodli fanúšikom vyrozprávať príbeh o Sybil, mladej žene, ktorej príbeh sa začal pred tisícročiami a stalo sa z nej Zlo, ktoré má naveky terorizovať mysle svojich obetí. Za všetkým treba hľadať lásku a zničený život a ako to už býva, tak aj Sybil sa rozhodla páchať zlé činy pre zlomené srdce, z čoho sa vyvinula jej zábavka, aby si skrátila čas počas svojej nesmrteľnosti. Nečakala však, že sa jej to vymkne z rúk a pretaví svoju vnútornú bolesť do večného prekliatia, z ktorého niet úniku. Sybil stvárni herečka Nathalie Kelley. Ďalšou zaujímavou postavou nakoniec môže byť Peter Maxwell (Joel Gretsch). O tejto postave sa hovorí, ako otcovi Matta Donovana, čo vyplynie neskôr počas série. Je pravdou, že počas celý ôsmich rokov vysielania Matt otca nestretol, nehovoril a nikdy tvorcovia nepripravili priestor pre jeho možnú účasť. Hovorilo sa o ňom v súvislosti, že svoju rodinu dávno opustil a neprejavoval o ňu záujem. Je teda možné, že Matt svojho otca našiel, keď sa rozhodol opustiť raz a navždy Mystic Falls na záver predchádzajúcej série. Vie sa, že jeho odchod a pokus začať normálny život nebude až tak úspešný a bude sa musieť vrátiť. Peter Maxwell bude šokovaný, keď sa ocitne v mestečku, ktoré je plné upírov a kúziel. Objaví sa aj herečka Allison Scagliotti v úlohe Georgie, študentky okultizmu, ktorú straší vlastná minulosť a rozhodne sa jej čeliť.

Záverečnú sériu otvorí epizóda Hello Brother, zaujímavosťou nových epizód bude, že názvy epizód sa budú viazať s prvou sériou a legendárnymi hláškami, ktoré zaznenli. Hello Brother bola prvá veta Damona, keď sa objavil v seriáli. Od udalostí z jarného finále 7.série ubehlo niekoľko mesiacov, Damon a Enzo rozosievajú smrť po celej krajine a záhadných zmiznutí nevinných smrteľníkov pribúda, čoho si začínajú všímať médiá. Stefan dlhé mesiace nasledoval krvavé stopy, ktoré zanechával jeho brat s úmyslom prebudiť ho z vraždiacej agónie, do ktorej ho zlákalo Zlo. K Stefanovi sa pripojí aj Bonnie, ktorá chce zachrániť milovaného Enza zo zlých pazúrov. A práve Bonnie bude tou, ktorá bude živiť v Stefanovi nádej, že svojich blízkych jedného dňa nájdu a zachránia ich. Alaric a Caroline budú čeliť novej hrozbe, keď sa dozvedia, že niekto alebo niečo sa zameralo na ich rodinu a v ohrození sú ich deti. Stefan čoskoro nájde horúcu stopu, ktorá ho dovedie priamo k bratovi a Enzovi a čaká ho nemilé prekvapenie. Zlo má svoj plán ako sa vrátiť, potrebuje sa zotaviť, fyzicky aj mocensky. Nato slúžia mnohé obete, ktoré mu Damon a Enzo prinášajú, potrebuje ich silu a vitalitu. Navyše sa ukáže, že samotné Zlo je žena a má svoje meno a jej príchod bude znamenať koniec sveta ako ho poznáme a nemá zmysel všetkému vzdorovať, ale poddať sa.

Damon nechce byť záchranený, hoci Stefan a Bonnie dúfajú, že existuje spôsob ako ich zbaviť posadnutosti, ktorú im vštiepilo Zlo. Zrejme poslednou nádejou pre Damona by bola milovaná Elena! V druhej epizóde s názvom Today will be Different sa pozornosť vraždiacich strojov Damona a Enza nasmeruje na Stefana a ľudí, ktorých miluje. Zlo si uvedomuje, že môže byť porazené a tak musí poslať svojich bojovníkov, aby sa zbavili hrozby. Stefan, Caroline a Bonnie sú si vedomí hrozby a preto neváhajú a cestujú do Severnej Karolíny, kde je Bonnie odhodlaná riskovať svoj život a postaviť sa čelom Enzovi a pokúsiť sa prelomiť jeho kliatbu. Keď bola Bonnie lovkyňou upírov, Enzo neváhal takmer aj zomrieť, aby bol s ňou. Teraz mu to chce Bonnie oplatiť a ukázať mu nehynúcu lásku, ktorá by mohla byť záchranou. Alaric spolu s Georgiou pátrajú v sídle Armory po niečom, čo by pomohlo ostatným v porazení Zla a oslobodení upírov. Narazia na tajomný symbol, ktorý by ich mohol nasmerovať správnym smerom a zistiť viac o sile, ktorá ovláda Damona a Enza.

debata chyba
Viac na túto tému: #THE VAMPIRE DIARIES (Upírske denníky)