Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

The Walking Dead - koho vyprevadí z tohto sveta ostnatý drôt?

23.10.2016 14:23
debata
The Walking Dead - zjavne neporaziteľný našiel...
The Walking Dead - zjavne neporaziteľný našiel svojho nového ... The Walking Dead - zjavne neporaziteľný našiel svojho nového ...

Nepremeškajte premiéru 7.série!

Niekoľkoročný opakujúci sa scenár sa zopakuje aj počas tejto jesene a už tradične sa vracia The Walking Dead na obrazovky televízie AMC už so svojou 7.sériou a ďalšími 16 premiérovými epizódami rozdelenými do dvoch osem epizódnych blokov. Opäť sa očakáva, že premiérová séria bude nekompromisne kraľovať nedeľným večerom a rozdrví konkurenciu naprieč televíznym trhom, hoci predchádzajúca séria jasne ukázala, že seriál dosiahol svoje maximum a ďalej nerástol, pri zvážení, že každú epizódu si len v premiére pozrelo 14 miliónov ľudí s ratingom 7.0, hovoríme o rekordnom zastabilizovaní sa seriálu. AMC dlhodobo avizuje, že s The Walking Dead ráta a okrem tvorcov aj vedenie potvrdilo snahu natočiť, čo najviac sérii, naďalej sa šepká o počte 12 a nateraz je takmer isté, že tento zámer sa bez problémov podarí naplniť. Tento rok televízia ani nečakala na odvysielanie aspoň úvodnej epizódy 7.série a týždeň pred premiérou slávnostne počas špeciálneho dokumentu oznámila, že seriál sa vráti aj s 8.sériou počas budúcoročnej jesene a jari, opäť so 16 epizódami. Nastavený systém vysielania na AMC dlhodobo funguje, preto nie je dôvod ho meniť a v kombinácii so spin-off seriálom Fear The Walking Dead tak ponúka divákom takmer po celý rok zombie zážitok.

Dnešná premiéra novej série púta na seba pozornosť od jarného finále 6.série, ktoré divákom nezodpovedalo otázku, koho Negan z Rickovej skupiny chladnokrvne zabil baseballovou pálkou Lucille obohnanou ostnatým drôtom. Posledné sekundy iba jasne ukázali pohľad obete ako Negan ho/ju zabíja. Tvorcovia uvalili embargo na akékoľvek informácie o ďalšom pokračovaní, herci dokonca sa zmluvne zaviazali k mlčanlivosti a na stretnutia s fanúšikmi chodia všetci herci a zaryto mlčia o Neganovej obeti. Na odpoveď nebudú musieť diváci čakať dlho, prvá epizóda s názvom The Day Will Come When You Won´t Be ukáže krutú smrť jednej z postáv, ale najmä bude akousi poctou pre túto postavu a ukáže jej posledný deň nažive. Počas polročnej prestávky vo vysielaní sa vyrojilo kvantum tipov, kto sa stane obeťou a diváci okrem Ricka odsúdili na smrť celú jeho skupinu. Podľa komiksovej predlohy by mal zomrieť Glenn, či sa tvorcovia držali pôvodného príbehu sa nateraz nevie. Osud je neprajný aj voči jeho žene Maggie, ktorá s ním čaká dieťa a mnohí dedukujú, že by tvorcovia ešte posunuli hranicu únosnosti a zabili by ju, práve pre jej tehotenstvo, ktoré podľa mnohých zaťažuje dej. Skupina sa už stará o Rickovu dcérku Judith, ktorá sa narodila počas 3.série, ďalšie dieťa by mohlo byť prekážkou. Avšak v komiksovej predlohe čaká Maggie veľká budúcnosť, ktorej sa zrejme dočká aj v seriáli, keďže isté náznaky jej vývoja už naznačila 6.séria, keď v Alexandrii dokázala riešiť konflikty a šikovne rokovala aj s prefíkaným Spencerom v Hilltope a získala výhody pre Alexandriu. A to bol pre ňu len začiatok.

Najpravdepodob­nejšou Neganovou obeťou bude zrejme Eugene, ktorý počas posledných epizód prešiel veľkým osobnostným progresom, z pasívneho a ustráchaného egoistu sa stal aktívny bojovník, ktorý prestal mať strach zo smrti a stal sa právoplatnou súčasťou Rickovej skupiny a získal si obľubu divákov, čo naznačuje, že šikovní scenáristi si ho pripravili na odstreľ. Zmenili jeho osobnosť, aby si ho diváci obľúbili a pripravili mu tragický koniec. Avšak býva zvykom, aj napriek rôznym tipom, že nakoniec všetkých prekvapia a zabijú najnepravdepo­dobnejšiu postavu a fanúšikov čaká ďalší šok, ktorý budú ťažko znášať. Vo všeobecnosti sa očakáva smrť mužskej postavy.

Siedma séria okrem zostávajúcich hlavných postáv dostane hneď štyri nové. Tou prvou je samozrejme vodca Spasiteľov Negan v podaní herca Deana Jeffreyho Morgana, okolo ktorého sa bude točiť väčšia časť deja nových epizód. Druhou postavou je Dwight, ktorý sa objavil v 6.sérii ako vedľajšia postava. Nasleduje Paul Rovia ako Jesus a Spencer, samoľúby vodca kolónie Hilltop, taktiež sa objavili v predchádzajúcej sérii a tejto sérii dostanú viac priestoru. Pripájajú sa k zostávajúcim hlavným postávam, z ktorých jedna zomrie hneď v úvode: Rick, Daryl, Glenn, Carl, Carol, Maggie, Michonne, Sasha, Tara, Rosita, Abraham, Eugene, Gabriel, Aaron, Morgan. Okrem nových hlavných postáv sa podľa tvorcov objaví aj množstvo vedľajších postáv, ktoré majú potenciál stať sa hlavnými postavami v nasledujúcich sériách. Počas prvých nových epizód sa uzavrie v deji jedna veľká kapitola a otvorí sa úplne nová a seriál sa začne uberať novým smerom, s novým väčším svetom, novými komunitami a širším vnímaním okolia. Najväčšiu pozornosť púta nová komunita Kráľovstvo a jej vodca Ezekiel s bielou tigricou Shiva, čo to o Kráľovstve bolo naznačené v závere predchádzajúcej série, keď Morgan a Carol narazili na členov tejto komunity. Dá sa dedukovať, že sa blíži veľká vojna medzi Spasiteľmi a Kráľovstvom, ktorá bude mať veľ obetí Našťastie Ezekiel s jeho komunitou budú patriť k tým dobrým a po dlhšom čase sa naskytne nádej pre skupinu na nový domov. V druhej polovici 7.série by sa mala objaviť ďalšia nová komunita s jej vodkyňou Alphou, ktorá nateraz oficiálne nie je potvrdená. S povýšením Dwigtha na jednu z hlavných postáv sa môže otvoriť príbeh z komiksov, keď prejde od Negana a Spasiteľov na stranu tých dobrých. Ozve sa v ňom svedomie a bude hľadať vykúpenie z bezdôvodných vrážd, len aby poslúžil Neganovi a chránil svoj život.

Úvodná epizóda, ako býva zvykom, bude o pár minút dlhšia. Klasickú 42 minútovku sa podarilo predĺžiť o ďalších päť minút. Pochopiteľne, dej bude pokračovať v tej sekunde, ako sa skončila 6.série, krvavá a strašná smrť jedného člena Rickovej skupiny bude dokonaná a všetci ostatní na kolenách sa museli prizerať ako Negan mu/jej rozmlátil hlavu. Keď dokončil svoje „dielo“, prevzal si Ricka, aby si ujasnili budúcnosť jeho skupiny a podriadenosť voči Spasiteľom, aby sa podobná situácia už neopakovala. Tento traumatický zážitok zmení navždy všetkých. V druhej epizóde s názvom The Well sa predstavia nové postavy a ukáže sa, že existujú ďalšie komunity, ktoré sú rovnako prehnité ako tie už spoznané. Alebo existuje nejaká výnimka? Tretia epizóda s názvom The Cell predstaví novú skupinu preživších a ich komunitu a vstup do nej nebude takých jednoduchý, každý cudzinec je potenciálny nepriateľ.

debata chyba
Viac na túto tému: #THE WALKING DEAD