Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Supergirl - tí druhí nie sú u nás vítaní!

28.11.2016 12:24
debata
Supergirl - niekedy je menej hrdinov viac
Supergirl - niekedy je menej hrdinov viac Supergirl - niekedy je menej hrdinov viac

Nepremeškajte najväčšie prepojenie seriálov o superhrdinoch v histórii!

Superhrdinovia zachraňujú náš svet pred mimozemšťanmi! Televízia The CW po mesiacoch avizovania a príprav od pondelka prezentuje na svojich obrazovkách najväčšie prepojenie svojich seriálov o superhrdinoch v televíznej histórií. Tento týždeň sa začne príbeh o invázii v 8.epizóde Supergirl, zajtra večer v 8.epizóde The Flasha, v stredu v 8.epizóde a zároveň v jubilejnej stej epizóde Arrowa a vo štvrtok sa celý príbeh skončí v 7.epizóde Legends of Tomorrow. Všetky tieto epizódy majú rovnaký názov Invasion! Okrem Supergirl, tam tvorcovia epizódu pomenovali Medusa, keďže do crossoveru sa zapojí len Kara.

Supergirl začiatkom októbra prešla významnou zmenou, objavila sa na novom pôsobisku, síce to podľa mnohých mohol znamenať neúspech, prechod z najsledovanejšej stanice CBS na najmenšiu celonárodnú The CW bol obrovský úspech. Seriál sa pridal k ostatným superhrdinským seriálom ako je The Flash, Arrow a Legends of Tomorrow a samotná premiéra na novej stanici prekopala rekordy sledovanosti. Prvú epizódu 2.série si pozrelo 3.02 milióna divákov s ratingom 1.1 a tento výsledok bol najlepším za posledných osem rokov. Nasledujúce epizódy postupne klesli pod túto hranicu, no priemerne 2.7 milióna divákov s ratingom 0.9 – 1.0 a Supergirl sa stala druhým najsledovanejším seriálom hneď po The Flashovi a odsunula z tejto pozície aj seriálového Arrowa. Veľký presun medzi stanicami Supergirl mimoriadne svedčí, The CW to skrátka so spracovaním hrdinov z DC Comics jednoducho vie. Natáčanie sa síce presunulo z Los Angeles do kanadského Vancouveru, čo malo za následok stratu herečky Calisty Flockhart, jej nekompromisná Cat Grant sa objavila v prvých dvoch epizódach, v ktorých sa pripravila pôda pre jej odchod a hľadanie nového profesionálneho uplatnenia. Tvorcovia jedným dychom avizujú jej návrat neskôr počas tejto sezóny. Pracujú na presne určenom natáčaní, aby sa dodržal požiadavka herečky, ktorej priorita je rodina. V úvodných epizódach sa objavil aj dlho avizovaný Superman, ktorý ukázal veľký potenciál pre ďalšie účinkovanie. Či a kedy sa opäť ukáže v National City sa nateraz nevie, producenti sa usilujú o jeho ďalší návrat. Objavila aj Lena Luthor, ktorá sa snaží napraviť pošramotenú reputácie Luthorovského klanu premenovaním prekliatej spoločnosti, ale aj novým postojom voči laickej verejnosti. Či sa jej to podarí je otázne, keďže matka Luthorovského klanu je hlavou organizácie Cadmus, ktorá terorizuje celé mesto a brojí proti vrelému prijatiu mimozemšťanov na našej planéte. Využíva rozpoltenosť verejnej mienky a inscenovanými útokmi vylepšených ľudí podporuje strach proti novým obyvateľom.

Winn sa stal agentom DEO a opustil CatCo, uvoľnené miesto po Cat získal James Olsen, ktorý si vytvoril superhrdinské alterego Guardiana a s pomocou Winna sa snaží chytať zločincov. Kara si vybrala kariéru reportérky po vzore svojho slávneho bratranca Clarka. Odhalila sa aj záhada pristátia ďalšej kryptonskej vesmírnej lode. Na Zemi pristál Mon-El z Daxamu, ktorý bol sesterským svetom Kryptonu. Po výbuchu planétu bol zničený aj Daxam a Mon-El sa stal jediným preživším celej civilizácie. Kara spolu s DEO sa snažili Mon-Ela asimilovať v spoločnosti, narážali na problém osobnosti tejto rasy. Sú presným opakom Kryptončanov, teda samoľúbi, egoisti, ktorí majú problém s morálkou. Netrvalo dlho a Mike, ako znie jeho krycie meno, sa dostal do rúk Cadmusu. Supergirl ho zachránila, no Cadmus získal jej krv, aby mohol realizovať ďalšiu fázu ich plánu. Dostali do Supermanovej pevnosti, kde s pomocou Karinej krvi získali prístup k vedomostiam, ktoré prekračujú ľudské chápanie. Po dlhšom čase sa potvrdilo, že Jeremiah Danvers žije a takisto aj pôvodný Hank Henshaw, o ktorom si mysleli, že ho Jeremiah zabil v Peru. Obaja sú teda v zajatí Cadmusu a z Hanka spravil Cyborg Supermana. J´onn Jonz ako posledný obyvateľ Marsu mal nádej na obnovenie svojej rasy, keď objavil ďalšiu preživšiu M´gann. Problémom bolo, že ona bola biela Marťanka, úhlavná nepriateľka zelených, ktorých vyhladili. Po tom ako J´onna ťažko zranili, dostal od M´gann transfúziu krvi, ktorú jeho telo pochopiteľne neprijalo, ba čo viac, začal sa transformovať na svojho nepriateľa.Veľkou osobným prerodom prešla Alex, ktorá si priznala lesbickú sexuálnu orientáciu a zároveň aj prvé veľké sklamanie v láske. Jeseň v prípade novej série Supergirl je poriadnu nadupaná, každá postava dostala zaujímavý príbeh a The CW sa nedrží späť a neváha prinášať zaujímavé námety a po pomerne sterilnej prvej sérii sa diváci dočkali bombastickej druhej série.

Tvorcovia si pripravili obrovský príbeh o ikonických nepriateľoch Dominators, ktorí v komiksoch patrili medzi tých najhorších nepriateľov. Mimozemšťania si vybrali Zem ako svoj nový cieľ. Špecifikom týchto epizód bude fakt, že štandardný dej všetkých seriálov pôjde výrazne do úzadia a v každej epizóde budú iba malé náznaky jednotlivých zápletiek. Do popredia pôjde iba jednorázový dej o invázií, aby si veľký crossover mohli pozrieť aj diváci, ktorí nesledovali tieto seriály, respektíve sledujú iba niektorý z nich. Prvým problémom účasti Supergirl na príbehu tvorcovia vyriešili veľmi rýchlo. Kľúčom je Flash, ktorý dokáže cestovať medzi alternatívnymi realitami a príbeh Supergirl sa odohráva na Zemi 3. Minuloročný crossover medzi týmito dvoma seriálmi pomohol aj k tomuto a Barry si uvedomi, že proti invázii bude Kara skvelou pomocou. Medzitým v 8.epizóde 2.série Supergirl s názvom Medusa panuje sviatočná nálada, všetci sa chystajú osláviť Deň Vďakyvzdania. V utorok v 8.epizóde 3.série The Flasha sa naplno rozbehne príbeh invázie. Central City sa ocitne pod útokom mimozemšťanov a Barry bude nútený požiadať svojich superhrdinských priateľov o pomoc. Priviedol už zo Zeme 3 Supergirl, bleskovo musí požiadať Arrow tím, ktorý vie sa následne vie skontaktovať s Legendami a spolu majú aspoň nádej, že odvrátia útok. Umelo vytvorený Flashpoint, ktorého následky drvia Barryho svedomie sa zapojí aj spoločného útoku a prevalia sa skutočnosti, ktoré naštrbia dôveru medzi jednotlivými hrdinami, čo len podporí útok. Do súboja sa bude chcieť zapojiť aj Wally, ktorý nedávno získal schopnosti, Iris ho bude brzdiť, je presvedčená, že by bol len príťažou. Streda pokračovala v príbehu 8.epizódou 5.série Arrowa, ktorá je zároveň jubilejnou stou epizódou celého seriálu. Pri tejto príležitosti, ako už býva zvykom, si tvorcovia pripravili špeciálnu epizódu, ktorá bude plná zvratov, ale aj návratov starých postáv. K tomu ešte prispeje aj veľký súboj. Epizóda bude akousi alternatívnou realitou, keď sa Oliver prebudí do úplne iného sveta, v ktorom žije. Do sveta, v ktorom nikdy nebol hrdinom. Do sveta, v ktorom nikdy nebol na ostrove. Jeho rodičia sú nažive, takisto aj Laurel, s ktorou je zasnúbený a čaká ich rozprávková svadba. Žije svoj rozprávkový život. Všetko je dokonalé, až nato, že postupne si Oliver uvedomí, že to nemôže byť pravda. Všetko je súčasťou invázie a jemu manipulujú s mysľou a všetci sa ho snažia zachrániť. Bude musieť však dospieť k názoru, že chce tento dokonalý život opustiť. Veľký príbeh zavŕší dnes večer 7.epizóda 2.série Legends of Tomorrow, v ktorej poslednou nádejou na porazenie Dominators je Dr. Stein, všetko sa však komplikuje časovou anomáliou v roku 1987, ktorú Legendy musia napraviť. Lenže sa musia rozhodnúť, či budú zachraňovať súčasnosť alebo minulosť. Dominators si veľmi rýchlo podrobili našu planétu. Podarí sa v poslednej minúte zastaviť?

debata chyba
Viac na túto tému: #Supergirl